Logo
Venster sluiten
InSided MediaBlog


Microsoft patenteert Virtual Reality voor Windows Phone

Het is de droom voor menig gamer. Een brilletje op je hoofd zodat je je in de game wereld waant in plaats van het staren naar een display. Microsoft heeft patent aangevraagd voor twee Virtual Reality brillel, nou ja één bril en een helm.

naamloos.png


In het patent worden twee devices vermeld. Links zie je de bril bedoelt voor mobiel gamen en rechts de helm voor het gamen met de Xbox.

In plaats van twee displaytjes te plaatsen op de plek van de brilglazen (een oplossing die we al vaker gezien hebben) wil Microsoft de beelden eigenlijk vlak voor de glazen projecteren. Hierdoor blijft het mogelijk door de bril heen te kijken zoals met een reguliere bril.

Door het gebruik van twee projectoren wordt het ook mogelijk om 3D beelden weer te geven via de devices. Zelf ben ik nog niet zo overtuigd van het tv kijken in 3D maar gamen in 3D lijkt me dan weer een beleving opzich.

Al met al een leuke ontwikkeling, nu maar hopen dat ze de brillen ook nog een beetje fashionable maken zodat je er me over straat durft (-;

Via


 Gerelateerde artikelen


Microsoft ondersteunt Windows Phone 7 en 8 tot 2014

Volgens de website van het bedrijf ondersteunt Microsoft Windows Phone 7 & 8 beiden tot 2014. Windows Phone 7.X zal beveiligingsupdates ontvangen tot 9 september 2014. Windows Phone 8 stopt met het ontvangen van updates op 8 juli 2014.

Kan Windows Phone meekomen in de goedkope low-end markt? (opinie)

Voor Microsoft is het van groot belang dat Windows Phone zo snel mogelijk een groot marktaandeel krijgt. Niet alleen in het topsegment, maar juist ook in de onderste regionen van de markt, en met name bij consumenten in de opkomende industrie landen. Met name uit de hoek van Android, en de ultra-goedkope smartphones van Chinees fabrikaat, komt veel concurrentie. Kan Windows Phone, met al zijn hardware eisen, uiteindelijk meekomen in de low-end markt?


Reacties


RonH
Member for Life 10177 reacties
20-03-2012 10:14

Een gaming helmet?? Is dat voor bescherming? Dat je overal tegenaan loopt?


RobvT
Gevorderd Lid 1121 reacties
20-03-2012 12:15

Misschien met surround soundJe moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Profiel aanmaken?