Het is de droom voor menig gamer. Een brilletje op je hoofd zodat je je in de game wereld waant in plaats van het staren naar een display. Microsoft heeft patent aangevraagd voor twee Virtual Reality brillel, nou ja één bril en een helm.

naamloos.png

In het patent worden twee devices vermeld. Links zie je de bril bedoelt voor mobiel gamen en rechts de helm voor het gamen met de Xbox.

In plaats van twee displaytjes te plaatsen op de plek van de brilglazen (een oplossing die we al vaker gezien hebben) wil Microsoft de beelden eigenlijk vlak voor de glazen projecteren. Hierdoor blijft het mogelijk door de bril heen te kijken zoals met een reguliere bril.

Door het gebruik van twee projectoren wordt het ook mogelijk om 3D beelden weer te geven via de devices. Zelf ben ik nog niet zo overtuigd van het tv kijken in 3D maar gamen in 3D lijkt me dan weer een beleving opzich.

Al met al een leuke ontwikkeling, nu maar hopen dat ze de brillen ook nog een beetje fashionable maken zodat je er me over straat durft (-;

Via

 

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *