Een van de meest in het oog springende 'missende' zaken in Windows Phone 7 én 8 is de afwezigheid van een Notification Center. Dit concept dat door Android is gepionierd, en daarna handig gekopiëerd is door Apple, zit niet in Windows Phone 8 omdat er geen tijd meer was om het concept op tijd uit te werken, aldus Microsoft.

De Notification Center is, moet ik eerlijk toegeven, mijn persoonlijk stokpaardje. Eerder had ik al aangegeven dat ik het een enorm gemis vond ten opzichte van Android en iOS: tegenwoordig komen aan alle kanten notificaties binnen van allerhande apps, en dan is het gewoon handig om alle zaken in één plek te kunnen bekijken.

Live Tiles op je startscherm zijn daar zeker géén vervanging van, omdat je alsnog moet zoeken en/of scrollen naar zaken die je aandacht verdienen. Live Tiles geven je een mix van urgente en niet-urgente zaken, die niet per se notificaties hoeven te zijn.

Maargoed, Microsoft heeft nu tijdens de Build-developersconferentie toegegeven dat het Notification Center hoog op het prioriteitenlijstje staat, en dat de reden waarom het (nog) niet in Windows Phone 8 zit, tijdsgebrek was. Volgens Thomas Fennel van Microsoft krijgen ze veel feedback van ontwikkelaars en klanten dat een Notification Center toch heel handig zou zijn in Windows Phone, maar wegens het prioriseren van andere zaken, is dat er nog niet in gebakken.

Ik kijk nu al uit naar de 'Mango'-update voor Windows Phone 8….

via

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *