nokia-microsoft1.jpgMicrosoft heeft als intern doel opgesteld dat ze over het hele jaar 2012 100 miljoen Windows Phones wil verkopen. Daarmee wil ze ook een marktaandeel van 30% verkrijgen.

Een behoorlijk ambitieus doel om na te streven, maar zeker lovenswaardig dat ze het een poging geven. Zowel Microsoft als de telefoonproviders lijken er volgens WMPU vertrouwen in te hebben dat deze doelstelling gehaald kan worden.

De voorwaarde die de telefoonproviders er echter aan stellen, is wel dat Nokia gaat komen met een groter en gevarieerder aanbod van Windows Phones.

Verder is ook te lezen dat Microsoft in Windows Phone mango bewust niet gekozen heeft voor dual-core ondersteuning omdat ze het partnerschap met Nokia hadden. Gezien Nokia nieuw was met de Qualcomm chips wilde ze hen wat meer tijd geven om daarmee te werken. Zeker omdat ze Nokia in alles een ‘als eerste op de markt’ voordeel willen geven wat Windows Phone betreft.

Dat Microsoft grote verwachtingen (en plannen) voor Windows Phone heeft over 2012 is wel duidelijk. Nu maar hopen dat ze dit kunnen realiseren.
 

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *