Logo
Venster sluiten
InSided MediaBlog


'Mobile' is voor Sony één van de drie nieuwe hoofdpijlers

Kazuo Hirai is de nieuwe CEO van Sony vanaf 1 april dit jaar. Hij wil een nieuwe bedrijfsstructuur en -strategie invoeren, waarbij mobile, digital imaging en gaming de hoofdpijlers zijn. Met de lancering van de nieuwe Xperia NXT-toestellen tijdens MWC 2012 hebben we Sony na de acquisitie van Sony Ericsson al een nieuwe koers zien maken.

Tijdens MWC 2012 was het al duidelijk dat Sony een diepere intergratie wil krijgen tussen de verschillende, redelijk op zichzelf staande business units binnen het bedrijf. Zo is de mobieltjesafdeling natuurlijk net pas (weer) aangekocht, en duurt het tijd voordat Sony Ericsson helemaal binnen Sony is geïntegreerd. Wil Sony meer voordelen hebben van bijvoorbeeld de uiterst populaire PlayStation, dan zal het met meer moeten komen dan alleen PlayStation-certificeringen en/of een toestel zoals de Xperia Play.

De nieuwe CEO van Sony, Kazuo Hirai, legt uit dat 'Mobile' één van de hoofdpijlers is van het Japanse bedrijf, en dat het de komende tijd daar fors op gaat inzetten. De geruchten over een Windows Phone van Sony blijven maar opduiken, dus ondanks dat we bij pocketinfo.nl van Sony daar geen geluiden van hebben opgevangen, weet men maar nooit of Android de enige stuwende kracht blijft achter de 'Mobile'-pijler binnen het nieuwe Sony.Gerelateerde artikelen


Sony Mobile: 'We houden een oogje op Windows Phone'

Het is geen publiek geheim dat Sony met hun Xperia-smartphones met Android niet bij de grootste verkopers hoort. Men gaat vooralsnog door met dit platform, maar houdt ook een oogje in het zeil voor Windows Phone. Wanneer Windows Phone een daadwerkelijk succes wordt, zal Sony meteen instappen.

Sony zijn eerste Windows 8 tablet de VAIO Duo 11

Ook Sony kwam vandaag met een Windows 8 Tablet voor de dag. De Sony Vaio DUO 11 is een tablet waar je met een slide beweging een volledig toetsenbord tevoorschijn kan halen. Dit unieke concept zorgt ervoor dat je altijd je toetsenbord bij de hand hebt aangezien deze gewoon aan je scherm vast zit. Nadeel is dat deze tablet qua gewicht wel weer wat zwaarder is ten opzichte van de modellen van andere fabrikanten waarbij het toetsenbord los te koppelen is van het display. De Sony Vaio DUO 11 is dan ook behoorlijk zwaar met zijn 1,3 KG.Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Profiel aanmaken?