Kazuo Hirai is de nieuwe CEO van Sony vanaf 1 april dit jaar. Hij wil een nieuwe bedrijfsstructuur en -strategie invoeren, waarbij mobile, digital imaging en gaming de hoofdpijlers zijn. Met de lancering van de nieuwe Xperia NXT-toestellen tijdens MWC 2012 hebben we Sony na de acquisitie van Sony Ericsson al een nieuwe koers zien maken.

Tijdens MWC 2012 was het al duidelijk dat Sony een diepere intergratie wil krijgen tussen de verschillende, redelijk op zichzelf staande business units binnen het bedrijf. Zo is de mobieltjesafdeling natuurlijk net pas (weer) aangekocht, en duurt het tijd voordat Sony Ericsson helemaal binnen Sony is geïntegreerd. Wil Sony meer voordelen hebben van bijvoorbeeld de uiterst populaire PlayStation, dan zal het met meer moeten komen dan alleen PlayStation-certificeringen en/of een toestel zoals de Xperia Play.

De nieuwe CEO van Sony, Kazuo Hirai, legt uit dat 'Mobile' één van de hoofdpijlers is van het Japanse bedrijf, en dat het de komende tijd daar fors op gaat inzetten. De geruchten over een Windows Phone van Sony blijven maar opduiken, dus ondanks dat we bij pocketinfo.nl van Sony daar geen geluiden van hebben opgevangen, weet men maar nooit of Android de enige stuwende kracht blijft achter de 'Mobile'-pijler binnen het nieuwe Sony.

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *