" />
Logo
Venster sluiten
InSided MediaBlog


Mooie WP7 feature: synchroniseer media playback tussen devices

Een goed voorbeeld van een mooie implementatie van Microsofts "three screens and the cloud"-filosofie: start een video of podcast op je PC in Zune, en kijk die vervolgens verder op je WP7 telefoon vanaf waar je gebleven was.

De filosofie "Three Screens and the Cloud" van Microsoft zou er voor moeten zorgen dat software services en content op bijvoorbeeld je TV, je desktop PC en je mobiele telefoon beter met elkaar samen moeten werken, en dit is een erg mooi voorbeeld daarvan. Dit werkt voor alle video content, zoals films, videoclips en podcasts die je in je Zune player aan het bekijken bent. Je bent bijvoorbeeld (zoals in het onderstaand videovoorbeeld van Pocketnow) een podcast van The EngadgetShow aan het kijken, en je moet ineens weg maar hebt in de bus wel even tijd om verder te kijken. Je stopt de weergave in je Zune desktop player, en vervolgens synchroniseer je je WP7 toestel met Zune. De timecodes van waar je gebleven bent worden mee gesynched, en je kunt dus zodra je de telefoon weer hebt afgekoppeld en hebt plaatsgenomen in de bus, je podcast starten op je telefoon en die gaat dan precies verder waar je gebleven was. Andersom werkt dit uiteraard ook, dus als je een heel erg lange podcast nog niet uit hebt als je thuiskomt, dan synch je weer en kijkt verder op je PC waar je was gebleven op je telefoon. Very nifty feature...  :) Bron van Video: PocketnowGerelateerde artikelen


Microsoft ondersteunt Windows Phone 7 en 8 tot 2014

Volgens de website van het bedrijf ondersteunt Microsoft Windows Phone 7 & 8 beiden tot 2014. Windows Phone 7.X zal beveiligingsupdates ontvangen tot 9 september 2014. Windows Phone 8 stopt met het ontvangen van updates op 8 juli 2014.

'Windows Phone 8 binnen drie maanden vaker gebruikt dan Windows Phone 7 in de VS'

Hoe snel een introductie van een nieuw platform kan gaan, bewijst Windows Phone 8. Drie maanden na de introductie van deze nieuwe versie zijn er in de VS al meer geactiveerde Windows Phone 8-toestellen dan Windows Phone 7-toestellen te vinden, volgens marktonderzoeksbureau Strategy Analytics. Nu zegt dat ook veel over de trage adoptie van Windows Phone 7 de afgelopen jaren, maar het is bemoedigend voor Windows Phone 8.Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Profiel aanmaken?