Een goed voorbeeld van een mooie implementatie van Microsofts “three screens and the cloud”-filosofie: start een video of podcast op je PC in Zune, en kijk die vervolgens verder op je WP7 telefoon vanaf waar je gebleven was.

De filosofie “Three Screens and the Cloud” van Microsoft zou er voor moeten zorgen dat software services en content op bijvoorbeeld je TV, je desktop PC en je mobiele telefoon beter met elkaar samen moeten werken, en dit is een erg mooi voorbeeld daarvan.

Dit werkt voor alle video content, zoals films, videoclips en podcasts die je in je Zune player aan het bekijken bent.
Je bent bijvoorbeeld (zoals in het onderstaand videovoorbeeld van Pocketnow) een podcast van The EngadgetShow aan het kijken, en je moet ineens weg maar hebt in de bus wel even tijd om verder te kijken. Je stopt de weergave in je Zune desktop player, en vervolgens synchroniseer je je WP7 toestel met Zune. De timecodes van waar je gebleven bent worden mee gesynched, en je kunt dus zodra je de telefoon weer hebt afgekoppeld en hebt plaatsgenomen in de bus, je podcast starten op je telefoon en die gaat dan precies verder waar je gebleven was.
Andersom werkt dit uiteraard ook, dus als je een heel erg lange podcast nog niet uit hebt als je thuiskomt, dan synch je weer en kijkt verder op je PC waar je was gebleven op je telefoon. Very nifty feature…  🙂

Bron van Video: Pocketnow

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *