Het nieuwe, kleinere SIM-kaartontwerp is goedgekeurd: na een grote ruzie tussen Apple, Nokia en RIM is er uiteindelijk voor een aangepaste versie van Apple's ontwerp gekozen. De keuze is controversieel, omdat men op basis van marktaandeel gekozen heeft, en Apple heeft hier nu eenmaal een grote vinger in de pap de laatste tijd.

Momenteel is de kleinste SIM-kaart de micro-SIM, maar de nieuwe SIM-kaart genaamd 'fourth form factor' ofwel 4FF, maar in volksmond ook wel de nano-SIM genoemd, zal maar lefst 40% kleiner zijn dan de micro-SIM. Het meet 12.3 mm lang, 8.8 mm breed en 0.67 mm dik. Net zoals de micro-SIM compatible is met de standaard SIM-kaart, zal ook de nano-SIM compatible worden.

Met de keuze van Apple's ontwerp, waar o.a. Nokia, Motorola en RIM nog wat aanpassingen aan hebben mogen doen, komt er een einde aan een lange felle ruzie over welke standaarden geadopteerd moeten worden.

bron: ETSI

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *