Kaartmaker NAVTEQ heeft een nieuwe dienst aangekondigd: Discover Cities. Het is bedoeld voor persoonlijke navigatiedevices, mediaspelers, mobiele telefoons en andere mobiele devices en levert lokale informatie voor stedentrips.

De aankondiging wekt de indruk dat NAVTEQ eindelijk zelf software gaat uitbrengen, maar dat is niet het geval. Discover Cities zal beschikbaar worden gesteld aan toestelfabrikanten, mobiele operatators en applicatie-ontwikkelaars. Met Discover Cities kun je lokale zoekacties uitvoeren en een reisgids raadplegen. Het bestaat uit een stadsplattegrond en een collectie Points Of Interest (POI’s) van een bepaalde stad. De informatie is afkomstig van Fodor’s Travel Data, bekend van de Fodor-reisgidsen. Dit omvat niet alleen leuke adresjes, maar ook waarderingen en reviews. De dienst kan op PND’s, mediaspelers, Wi-Fi-devices, smartphones en allerlei andere apparaten worden gebruikt.

Met NAVTEQ Discover Cities probeert het bedrijf gepersonaliseerde content te leveren aan klanten. Het product speelt in op de behoeften van voetgangers in grote steden en maakt het makkelijker de weg te vinden. De manier waarop reizen is verschillend, maar ze hebben allemaal behoefte aan betrouwbare informatie over de beste plek om te eten, slapen, shoppen en te bezichtigen, afhandelijk van het gekozen budget. Discover Cities werkt als een reisgids, maar dan vanuit lokaal perspectief.

Zoals gezegd: NAVTEQ is niet rechtstreeks beschikbaar voor de consument, maar door de introductie kunnen we wel nieuwe reisgids-toepassingen tegemoed zien. Je kunt met de gegevens uit de applicatie na aankomst op het vliegveld bijvoorbeeld het dichtstbijzijnde OV-verbinding opzoeken, een restaurant in een bepaalde stijl, dichtbij het hotel of de beste buurt voor nightlife. De gegevens zijn nu beschikbaar voor de steden New York, Boston, Washington DC, Los Angeles, Chicago, Las Vegas, San Francisco, San Jose, Seattle en San Diego. De Fodor-gidsen zijn beschikbaar voor 300 wereldwijde bestemmingen, dus het is te hopen dat daar ook snel Europese steden aan toegevoegd, zodat onze navigatiesystemen ook tijdens stedentrips nog meer nuttige informatie kunnen leveren.

In het persbericht van NAVTEQ lees je meer.

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *