Terwijl Apple de levering van de AirPods tot nadere orde heeft uitgesteld kun je toch binnen enkele dagen met de witte earplugs rondlopen. De AirPod lookalike van Dacom is namelijk wel beschikbaar..

Het is niet duidelijk wanneer ‘the real deal’ zal verschijnen. Eerder deze maand liet Apple weten dat het bedrijf de levering van de AirPods had uitgesteld. Misschien liggen ze nog voor de feestdagen in de winkel, maar de verwachting is pas in 2017. Terwijl de AirPods niet beschikbaar zijn, wil dat niet zeggen dat je niet met hippe earplugs kunt rondlopen. GizmoChina kwam op de Chinese online retail site Taobao deze Nep AirPods tegen.

Nep AirPods

Terwijl Apple zijn Pods nog niet klaar heeft voor levering, kun je al ‘AirPods’ kopen van een andere fabrikant, Dacom. Dacom is een leverancier van allerlei headsets en heeft de Dacom 7S al in de markt gebracht. Helaas kunnen we met geen mogelijkheid iets zeggen over de kwaliteit van de producten van deze leverancier.

Nep Airpod

Specs Dacom 7S X1

De Dacom 7S X1 ziet er uit als een AirPod. Volgens de beschrijving blijven ze 6 dagen standby en hebben ze een radius van 20 meter. Eén paar kost op dit moment ongeveer 60 euro en daar komen natuurlijk verzendkosten en misschien ook import kosten bij. Je kunt de Pods van Dacom gebruiken om oproepen te beantwoorden maar we verwachten niet dat ze even veel features hebben als de versie van Apple zelf.

Helaas kunnen we je niet vertellen of dit een goed alternatief is voor de dure draadloze oordopjes van Apple. De oordopjes kosten minstens 65 euro en dat is nogal wat geld om een gok te nemen.

Apple AirPods

De AirPods van Apple werden tijdens de lancering van de iPhone 7 geïntroduceerd. De zeer slimme earplugs hebben een speciale chip, W1. De chip is ontworpen voor een optimale draadloze verbinding en beter geluid. Daarnaast is deze chip super efficiënt en je kunt tot wel 5 uur muziek luisteren zonder opladen. De Pods verbinden automatisch met je iPhone, Apple Watch of iPad en je bedient ze eenvoudig me een simpel tikje. De Pod weet wanneer jij praat. Het zorgt er zelfs voor dat je stem beter te horen is, door achtergrondgeluid te filteren. De W1-chip samen met slimme sensoren in de AirPods regelen het geluid en de microfoon. Zo krijgt je direct geluid wanneer je de plugs in je oor doet.

Voor ‘the real deal’ moet je nog even wachten. We verwachten de Apple plugs in december of in het eerste kwartaal van 2017.

Appe AirPods

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *