Gisteren vlogen er op mijn Twitter-account een boel Retweets voor een nieuwe site rond: gdgt.com. Op deze sociale netwerk-site kunnen gadgetliefhebbers bij elkaar zien welke gadgets ze gaan gebruiken.

gdgt.com (uitspraak: gee-dee-gee-tee, of gewoon het Engelse ‘Gadget’) komt van de hand van de mensen achter de twee mega-gadgetsites: Engadget.com en Gizmodo.com. Nieuwssites over gadgets zijn er overal. Communities ook.

Maar gdgt.com voegt een sociaal netwerkaspect er aan toe, waarbij je je eigen gadgetcollectie kunt aanmaken, en die bijvoorbeeld kunt vergelijken met vrienden die ongeveer dezelfde gadgets hebben. Welke accessoire past er goed bij je smartphone(s)?  Hoe wordt een bepaalde accessoire beoordeeld door je vrienden of onbekenden? En tevens is er een sterke binding met bestaande mainstream netwerksites, zoals Facebook.

De site maakt gebruik van een grote database aan elektronische gadgets, maar mensen kunnen op wiki-achtige manier (foute) specs editten, die dan met de community gedeeld worden.

Als het bovenstaande nog vaag klinkt, kijk dan naar de onderstaande video met tech-presentatrice Veronica Belmont. Goh, had Pocketinfo ook maar zoiets…. (de features bedoel ik, niet Veronica. Wij hebben Pieter Jouke 😉

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *