Logo
Venster sluiten
InSided MediaBlog


Nieuwe versie Android gaat "FroYo" heten

Google geeft Androidversies liever namen in plaats van nummers. De komende versie van Android (versie 2.2) heeft weer een smakelijke naam gekregen.

Afgelopen week had Engadget een interview met Eric Tseng, Senior Product Manager for Android bij Google, en Eric liet daarin vallen hoe de nieuwe Android versie zal gaan heten. De nieuwe versie zal ontwikkeld gaan worden onder naam ’Froyo’, en dat staat kort voor ‘Frozen Yoghurt’. De naam past daarmee prima in het rijtje van lekkers wat we tot nu toe hebben, met Cupcakes, Donuts en Eclairs. Meer informatie over het nieuwe OS kregen ze bij Engadget niet van Eric losgepeuterd, zoals hoe ver het van 2.1 af zal staan qua ontwikkeling, wanneer het gereleased zal worden, of welk versienummer het zal gaan worden. In feite hebben we dus eigenlijk nog niets, behalve dan een leuke nieuwe bron voor speculatie...Gerelateerde artikelen


Ex-Nokia luxemerk Vertu kiest Android over Windows Phone voor 'simpliciteit'

Vertu, het voormalige luxemerk dat onder de paraplu van Nokia opereerde, heeft na de afstoting een doorstart gemaakt met Android-telefoons. Hiermee neemt het bedrijf afstand van voormalig moederbedrijf Nokia, dat duidelijk voor Windows Phone gekozen heeft. Vertu legt uit dat het wat hen betreft veel makkelijker was voor Android te kiezen, en dat Windows Phone hun zaken veel complexer had gemaakt.

App-pick: gMaps Pro met Google Maps krijgt grote update naar v2.0

Google Maps op Windows Phone: pas recentelijk is het mogelijk om deze dienst via Internet Explorer te gebruiken, maar al veel langer was de applicatie gMaps populair. De Pro-versie van deze applicatie, zonder advertenties, is geupdate naar versie 2.0 met enkele nieuwe mogelijkheden.


Reacties


moaske
Member for Life 1985 reacties
18-01-2010 15:22

@Rondekooter (vermoedelijk):
Of het 2.2 gaat heten/worden is dus nog maar de vraag, of heb je al meer gehoord dan ik hierover?Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Profiel aanmaken?