Logo
Venster sluiten
InSided MediaBlog


Nieuwe WM Classic telefoon van LG: de VS750

Het zou wel gek zijn als het tot de introductie van WP7 devices stil zou blijven op de markt, en dus introduceert LG een Windows Mobile Classic 6.5 telefoon met QWERTY slider.

Het nieuws hierover is opgedoken op PhoneArena en de VS750 is om verschillende redenen een opvallende introductie te noemen: Allereerst natuurlijk omdat het een nieuw device is dat draait op een in onze ogen al bijna verouderd OS: Windows Mobile Classic, ofwel een 6.5.x variant. Wat er verder bijzonder aan is, is dat er op de voorkant drie (3!) hardware buttons zitten, en iedereen die een beetje heeft opgelet bij de Windows Phone 7 introductie begon meteen druk te speculeren over de upgradability van de VS750 naar WP7. Uiteraard wordt die hoop al snel ontkracht door de specs van oa het RAM en het resistive scherm. Wat verder ook opvalt op de foto van Mr Blurrycam is het bijzondere keyboard: een QWERTY side-slider, maar dan wel met dial-toetsen en een D-pad erbij. Hier een lijstje met te verwachten specs:

 • Het wordt een 'world' phone met CDMA (US) en SIM (EU):
 • CDMA 1x/EVDO Rev A. 800/1900MHz
 • GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900MHz and UMTS/HSDPA up to 7.2 Mbps
 • It will use Windows Mobile 6.5 Professional (Géén update naar WP7, zie RAM)
 • 3.2" 800x480 pixel WVGA resolution resistive touchscreen
 • Slide-out QWERTY keyboard
 • Wi-Fi 802.11b/g
 • 3.2MP camera with VGA video recording
 • Bluetooth
 • 3.5mm headset jack
 • 512MB Flash/256MB RAM, microSDHC cards up to 16GB
The VS750 is listed to be blue in color and will measure 4.53"H x 2.20"W x 0.65"D and have a weight of 5.36 oz. Included in the retail package will be a stylus, USB cable, wall charger with international plug adapters for Europe, Asia, and Australia.
Met dat Verizon logo er op ziet het er uit dat deze LG alleen amerika gaat aandoen, maar met de specs zou het maar zo kunnen dat hij ook naar europa komt. Verizon gaat hem als het goed is half april op de markt brengen in de US. Met ook de recente HTC lekken blijken er dus nog wel degelijk nieuwe WM6.x devices ontwikkeld en op de markt gebracht te worden. Zouden jullie er nog een kopen met WP7 series om de hoek?Gerelateerde artikelen


LG: 'Windows Phone 8 momenteel geen hoge prioriteit'

Een directeur van LG France heeft in een vraaggesprek te kennen gegeven dat het Koreaanse bedrijf zich wil focussen op Android, en dat Windows Phone 'geen hoge prioriteit heeft' . LG was een van de lanceringpartners van Windows Phone 7, maar lijkt de kat uit de boom te willen kijken met Windows Phone 8 dankzij tegenvallende resultaten voor de Windows Phone 7-toestellen.

Amerikaanse Nokia Lumia 822 voor operator Verizon uit de doeken gedaan (foto en video)

Nokia heeft als nieuwe strategie dat het nauwer samen wil werken met mobiele operators, waarbij het speciaal exclusief ontworpen toestellen aanbiedt. Een van de operators waarbij dit gebeurt is het Amerikaanse Verizon. De Lumia 822 lijkt gebaseerd op de Lumia 810, maar met hier en daar wat veranderingen aan de hardware, en is nu officiëel gelanceerd.Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Profiel aanmaken?