Logo
Venster sluiten
InSided MediaBlog


Nokia Lumia 510 low-end Windows Phone gespot in het wild

Er word wel vaker gezegd dat een fabrikant uitstekende high-end toestellen nodig heeft om serieus genomen te worden, en een boel goede low-end toestellen om de markt te veroveren. Nokia lijkt deze raad op te volgen met de nieuwe Lumia 510 met Windows Phoen 7.8, een low-end device die het voornamelijk in derde wereldlanden en opkomende industrielanden moet gaan doen.

Nokia heeft een lange historie van grote marktaandelen in de wat armere gebieden op deze wereld, zoals ook bleek uit dit eerdere artikel van Pocketinfo.nl. Dit werd voornamelijk met Symbian-toestellen bewerkstelligd, en laat dit platform nu sneller op z'n retour zijn dan dat Nokia had gewild of verwacht.

Nokia probeert dit te ondervangen door een low-end Windows Phone op de markt te brengen, die qua prijzen een vervanging zou kunnen zijn van de laaggeprijsde Symbian-telefoons die het altijd qua verkoopcijfers zo goed hebben gedaan.

Uit de spyshot van de Lumia 510 blijkt ook dat deze is genomen ergens in Azië, al hoeft dat niks te zeggen over de uiteindelijke afzetmarkt, maar geeft het een hint waar dit toestel wordt getest en geproduceerd. Hopelijk komt dit toestel ook naar Nederland toe: een uebergoedkope Windows Phone-prepaid toestel, dat klinkt toch wel goed? Geruchten spreken over $150 USD zonder contract, wat héél erg goedkoop is. Zou dit gaan verkopen?

via en GSMArena

 Gerelateerde artikelen


Nokia brengt goedkoop Lumia 620 Windows Phone 8-toestel naar Nederland voor 259 EUR

Naast de high-end Windows Phone 8-toestellen die reeds beschikbaar zijn in Nederland, zal Nokia ook de goedkopere Lumia 620 uitbrengen. Dit goedkopere toestel, met een richtprijs van 259 EUR, zal in maart in de Nederlandse schappen liggen. Met dit toestel kan Nokia ook de onderkant van de markt bedienen, voor mensen die niet het budget hebben voor een Lumia 820 of 920.

Ex-Nokia luxemerk Vertu kiest Android over Windows Phone voor 'simpliciteit'

Vertu, het voormalige luxemerk dat onder de paraplu van Nokia opereerde, heeft na de afstoting een doorstart gemaakt met Android-telefoons. Hiermee neemt het bedrijf afstand van voormalig moederbedrijf Nokia, dat duidelijk voor Windows Phone gekozen heeft. Vertu legt uit dat het wat hen betreft veel makkelijker was voor Android te kiezen, en dat Windows Phone hun zaken veel complexer had gemaakt.


Reacties


renate1970
Schrijft lekker mee 859 reacties
06-10-2012 23:19

Ben er zelf best wel blij mee dat Nokia zich ook richt op de mensen met de smalle beurs, zo is de keuze aan je zelf wat je wilt.


RonH
Member for Life 10177 reacties
08-10-2012 10:25

Geruchten spreken over $150 USD zonder contract, wat héél erg goedkoop is. Zou dit gaan verkopen?


Dat denk ik zeker wel. Door de prijs wordt ie heel aantrekkelijk voor een grote groep mensen die niet 4 a 500 euro aan een nieuw toestel kunnen spenderen.Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Profiel aanmaken?