Er word wel vaker gezegd dat een fabrikant uitstekende high-end toestellen nodig heeft om serieus genomen te worden, en een boel goede low-end toestellen om de markt te veroveren. Nokia lijkt deze raad op te volgen met de nieuwe Lumia 510 met Windows Phoen 7.8, een low-end device die het voornamelijk in derde wereldlanden en opkomende industrielanden moet gaan doen.

Nokia heeft een lange historie van grote marktaandelen in de wat armere gebieden op deze wereld, zoals ook bleek uit dit eerdere artikel van Pocketinfo.nl. Dit werd voornamelijk met Symbian-toestellen bewerkstelligd, en laat dit platform nu sneller op z'n retour zijn dan dat Nokia had gewild of verwacht.

Nokia probeert dit te ondervangen door een low-end Windows Phone op de markt te brengen, die qua prijzen een vervanging zou kunnen zijn van de laaggeprijsde Symbian-telefoons die het altijd qua verkoopcijfers zo goed hebben gedaan.

Uit de spyshot van de Lumia 510 blijkt ook dat deze is genomen ergens in Azië, al hoeft dat niks te zeggen over de uiteindelijke afzetmarkt, maar geeft het een hint waar dit toestel wordt getest en geproduceerd. Hopelijk komt dit toestel ook naar Nederland toe: een uebergoedkope Windows Phone-prepaid toestel, dat klinkt toch wel goed? Geruchten spreken over $150 USD zonder contract, wat héél erg goedkoop is. Zou dit gaan verkopen?

via en GSMArena

 

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *