Hier op Nokia World is veel te zien beleven. Gisteren werden de nieuwe Nokia Lumia 800 en Lumia 710 aangekondigd, maar wat iedereen zich toch een beetje afvraagd is: wat maakt Nokia Windows Phones eigenlijk uniek ten opzichte van andere fabrikanten die toestellen met Windows Phone uitbrengen?

Ilari Nurmi, Vice President Smart devices is er om deze vraag voor ons te beantwoorden. "De focus in de ontwikkeling ligt in de onderscheidende elementen, zowel qua hardware als software. Natuurlijk zit er in deze telefoons net als bij andere Nokia toestellen een Carl Zeiss lens. Qua software is er een aantal unieke dingen toegevoegd. De meest belangrijke zijn Nokia Drive en Nokia Music".

Nokia Drive is gratis navigatiesoftware speciaal ontwikkeld voor Nokia. Hiermee heb je in de auto turn-by-turn navigatie en dat offline: je kan de kaarten van tevoren downloaden. De muziekservice bevat ruim 14 miljoen tracks die overal te beluisteren zijn. Ook offline kan dit, er bestaat een mogelijkheid om (gelimiteerd) tracks te downloaden. In de applicatie staan diverse mogelijkheden, waaronder Mix Radio om verschillende tracks te beluisteren en een Gig Finder, waarmee je optredens bij jou in de buurt kan vinden.

"Nokia maakt gewoon de beste telefoons"

Op de vraag wat er nog meer uniek is zegt Nurmi: "Nokia maakt gewoon de beste telefoons. Met de nieuwe Windows Phones ligt de focus op diverse gebruikerservaringen zoals een heel eigen design. Het toestel heeft een unibody design met een scherm van gebold glas waardoor het een unieke look en feel krijgt". 

Volgens hem is de lancering van de twee toestellen een grote mijlpaal na een enorme reis. Nurmi: "Het is een korte tijd geweest waarin we de toestellen konden ontwikkelen. Tussen de aankondiging van de samenwerking met Microsoft en nu zit maar een korte periode, we hebben de toestellen ontwikkeld in eenderde va de tijd die we er normal aan besteden".

En Symbian?

Nurmi denkt dat Symbian gebruikers optimistisch zijn. "De nieuwe software is gecentreerd rondom mensen en brengt het beste van onze ervaringen. Symbian bedient verschillende doelgroepen en tot 2016 zullen er zeker nog Symbian toestellen verschijnen. Wel wordt er gepusht op een transitie naar Windows Phone". 

"Een enorme marketingcampagne moet ervoor zorgen dat iedereen de toestellen in de armen sluit"

De wens is om nummer 1 te worden met Windows Phone. Nokia merkt nu al dat de samenwerking goed ontvangen wordt en zal continu blijven doorontwikkelen met Windows Phones. Een enorme marketingcampagne moet ervoor gaan zorgen dat iedereen de toestellen in de armen sluit, volgens Nurmi kunnen we spectaculaire campagnes verwachten. 

 

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *