Apple heeft de Nike/iPod Sport Kit om je trainingsrondjes vast te leggen. Nokia heeft het antwoord daarop: de gratis Nokia Sports Tracker waarmee op je S60-telefoons via GPS je activiteiten kunt meten.

De software is het resultaat van een researchproject bij Nokia en is gratis te downloaden. Om het te kunnen gebruiken heb je een Nokia S60 3rd Edition telefoon nodig en een Bluetooth GPS of ingebouwde GPS. Je kunt een trainingsdagboek bijhouden en het afgelegde trainingsparcours exporteren naar een KML-bestand zodat je het in Google Earth kunt bekijken.

Nokia Sports Tracker geeft informatie over snelheid, afgelegde afstand en tijd. Deze informatie wordt automatisch bewaard in je traningsdagboek. Om de software te installeren kun je vanaf de telefoon naar het hieronder genoemde webpagina gaan en het rechtstreeks downloaden. Je kunt ook via PC Suite installeren. Met de Nokia Sports Tracker hebben bezitters van een S60-telefoon in ieder geval geen reden meer om een Sport Kit voor de iPod, een Garmin Forerunner of ander GPS-sporttool te kopen. De S60-slogan ‘open to new features’ wordt daarmee weer eens waargemaakt.

Meer informatie en een downloadlink is beschikbaar op de Sports Tracker-webpagina. Je kunt ook een verslag van een gebruiker lezen op de E-Series-blog. Heb je nog meer behoefte om gezond te doen, dan heeft Nokia ook een gratis Nokia Wellness Diary waarmee je je gewichtsafname, aantal stappen (te meten met een stappenteller) en aantal uren dat je per week sport kunt vastleggen.

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *