Eerder was er nog sprake van dat Nokia gewoon door zou gaan met Symbian. Dit klopt slechts ten dele: Nokia’s plan is namelijk Symbian slechts net zo lang te blijven gebruiken totdat Windows Phone die plek in z’n geheel heeft overgenomen.

Jammer Symbian-fans, maar het ziet er naar uit dat jullie favoriete besturingssysteem het niet gata redden. Volgens een slide die Nokia heeft gepresenteerd bij hun uitleg over de overstap naar Windows Phone, zal Symbian het veld gaan ruimen voor Windows Phone.

Hallo Windows Phone, dag Symbian

In de persverklaringen was eerder al te lezen dat Symbian op het tweede plan terecht zou komen ten faveure van Windows Phone. Op het plaatje rechts is duidelijk te zien dat Nokia de gehele transitie wil maken naar Windows Phone, en Symbian alleen net zo lang aanhoudt totdat Windows Phone het geheel heeft overgenomen.

MeeGo

Van MeeGo komt welgeteld één toestel dit jaar (dit brengt Maemo N900-achtige herinneringen naar boven) en daarna zal het MeeGo-team een voornamelijk onderzoekende rol hebben, om te speuren naar toekomstige technologieën in de smartphone wereld.

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *