Dat Nokia een gigantische app store ging lanceren is reeds bekend, maar nu heeft de vice president van Nokia bevestigd dat de app store niet lang meer op zich laat wachten.

Op de site van Forbes is te lezen dat de komst van Nokia´s app store nu echt op gaat schieten. Op de site wordt namelijk vermeld dat Nokia van plan is om haar app store eind deze maand te lanceren.

De online store, genaamd Ovi Store zal de grootste online winkel voor applicaties worden. Naar verluid zullen er maarliefst 20.000 applicaties aangeboden worden. In vergelijking met de hoeveelheid applicaties die worden aangeboden in de de BlackBerry App Store en Itunes is dit echt heel veel. Deze app stores moeten het namelijk doen met een paar honderd applicaties.

De Ovi Store zal zich voornamelijk gaan richten op Nokia´s aankomende juweeltje, de Nokia N97. Echter mensen die een iets oudere Nokia hebben hoeven zich geen zorgen te maken. Zij kunnen namelijk ook gewoon applicaties uit de store downloaden.

Volgens Niklas Savander, vice-president van Nokia, moeten ontwikkelaars die nieuwe applicaties willen lanceren in de Ovi Store zich eerst registreren bij Nokia. Dit om applicaties die in het teken staan van gokken of pornografie te verwerpen. Niklas Savander zegt wel dat Nokia geen applicaties gaat verwerpen die mogelijkerwijs met Nokia’s eigen applicaties kunnen concurreren.

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *