Logo
Venster sluiten
InSided MediaBlog


Nokia's Stephen Elop reageert op teleurgestelde Lumia 900-koper over Windows Phone-upgrade

Zoals eerder geschreven krijgen huidige Windows Phone 7.5-toestellen geen volledige upgrade naar Windows Phone 8, maar een gedeeltelijke upgrade naar Windows Phone 7.8. Een teleurgestelde eigenaar van een gloednieuwe Nokia Lumia 900 deed beklag bij Nokia, en kreeg tot zijn verbazing meteen al reactie van CEO Stephen Elop.


Het is natuurlijk heel dubbel: je koopt een prima Windows Phone 7.5-toestel in de winkel, zonder expliciete toezegging dat hier het nieuw aangekondigde Windows Phone 8 ooit op zal gaan draaien, en tóch voel je je als liefhebber toch een klein beetje beetgenomen als de officiële mededeling komt dat er inderdaad geen volledige update komt.

Herkenbaar?

Op Engadget is te lezen dat een gebruiker genaamd Luke de trotse eigenaar is van een nieuwe Lumia 900. Hij voelt zich echter toch een beetje verwaarloosd door Microsoft omdat hij 'slechts' zal kunnen upgraden naar Windows Phone 7.8, en niet naar Windows Phone 8.

CEO Stephen Elop heeft dit gelezen en besloot een persoonlijke reactie te geven:

We have a lot of exciting capabilities coming as part of a pattern of updates for the existing Lumia products. This includes some of the most significant visual elements of WP8 – for example, the new start screen. As we have always been, Nokia is committed to delivering a long term experience to any purchasers of our products.

Nou, aan de ene kant fijn dat Nokia ons Windows Phone 7.8 met o.a. de mooie nieuwe Start Screen gaat bieden, maar ik vraag me af wat het effect zal zijn van de aankondiging van Windows Phone 8 op de verkopen van de huidige unupgradebare toestellen...Gerelateerde artikelen


Nokia brengt goedkoop Lumia 620 Windows Phone 8-toestel naar Nederland voor 259 EUR

Naast de high-end Windows Phone 8-toestellen die reeds beschikbaar zijn in Nederland, zal Nokia ook de goedkopere Lumia 620 uitbrengen. Dit goedkopere toestel, met een richtprijs van 259 EUR, zal in maart in de Nederlandse schappen liggen. Met dit toestel kan Nokia ook de onderkant van de markt bedienen, voor mensen die niet het budget hebben voor een Lumia 820 of 920.

Ex-Nokia luxemerk Vertu kiest Android over Windows Phone voor 'simpliciteit'

Vertu, het voormalige luxemerk dat onder de paraplu van Nokia opereerde, heeft na de afstoting een doorstart gemaakt met Android-telefoons. Hiermee neemt het bedrijf afstand van voormalig moederbedrijf Nokia, dat duidelijk voor Windows Phone gekozen heeft. Vertu legt uit dat het wat hen betreft veel makkelijker was voor Android te kiezen, en dat Windows Phone hun zaken veel complexer had gemaakt.


Reacties


keesvh
Is al aardig op weg 222 reacties
21-06-2012 00:54

Als dat alles is kan ik niet anders concluderen dat het vlaggeschip van nokia is veranderd in een zielig dobberend roeibootje.


keesvh
Is al aardig op weg 222 reacties
21-06-2012 01:00

En het ergste is dat nokia het al wist toen de 900 uitkwam maar ja ze gooien ook zo 10.000 mensen de straat op dus die mentaliteit zit er toch in.


ktsang
Redacteur 5450 reacties
21-06-2012 01:06

Maar, constructiever, hoe had jij het dan liever gezien Kees?

Op de hardware van Windows Phone 7.5 kan geen Windows Phone 8 gedraaid worden. Daar kan elk platform soms last van hebben, dat een opvolger gewoon niet compatible is met de oudere hardware.

Hoe had Nokia het dan volgens jou moeten aanpakken, om iedereen tevreden te houden?


keesvh
Is al aardig op weg 222 reacties
21-06-2012 01:44

Maar, constructiever, hoe had jij het dan liever gezien Kees?

Op de hardware van Windows Phone 7.5 kan geen Windows Phone 8 gedraaid worden. Daar kan elk platform soms last van hebben, dat een opvolger gewoon niet compatible is met de oudere hardware.

Hoe had Nokia het dan volgens jou moeten aanpakken, om iedereen tevreden te houden?


Eerlijk zijn
Ze wisten op het moment dat de 900 werd gepresenteerd donders goed wat er ging gebeuren bij ms.
We praten niet over een toestel dat bijv al een jaar op de markt is maar bijv in europa en met name in nederland pas 2 weken en om dan al te horen dat hij na een paar maanden  verouderd is ik hoorde al van iemand bij nokia zeggen dan moet men maar gewoon een nieuwe kopen schandalig.

Ze hadden die singel core prosessor bij ms best competible kunnen maken voor wp8 als je ziet de reacties op twitter dan schrik je echt je moet niet gek opkijken dat er geen een wp7 toestel binnenkort meer wordt verkocht en dat verdienen ze van mij. Ik ben niet alleen boos voor mezelf maar voor alle andere mensen ik weet niet hoe jou geldbeurs is maar meer dan 500 euro is voor mij een hoop geld en voor veel meer mensen.

En dan alleen al de reactie van Elop een mooi startscherm in 7.8  jonge jonge denken ze bij nokia dat de klanten dan denken van goh het lijkt net echt wp8
Update 7.8 een  klein plijstertje op een HEELE grote wond of blij maken met een dooie mus.
 
Sorry voor mijn reactie maar ik ben daar keihard in want het zijn ook keiharde zakenmensen waar we mee te maken hebben die denken alleen maar markt creeren en verder niets.

groetjes Kees een zeer teleurgestelde gebruiker.


Koen
Community Contactgroep 1411 reacties
21-06-2012 08:15

Dit gaat leiden tot een enorm verkoopgat bij de WP7.5 toestellen. Iedereen ziet het toch alsof elk huidig WP7.5 toestel "end of line" is. Wat dat betreft heeft Nokia wel pech: komt eindelijk het toestel uit wat ze vorig jaar al hadden moeten hebben, en dan volgt meteen dit nieuws.

Wie nog geen WP7.5 toestel heeft is de keus voorlopig even makkelijk: toestellen van vorig jaar komen nu op de markt, je loopt een jaar achter op de concurrentie in specs, ondanks dat het allemaal erg soepel loopt in de praktijk. Dan is ook nog je software outdated en hoe loopt het af met de apps die je nu al hebt?

Teveel onzekerheden om nu nog een WP7.5 toestel te kopen. Dat is dus een nagenoeg volledige stop tot Windows 8 komt. En aangezien Windows 8 zo'n verandering is is het de vraag of het winnen van zieltjes hiervoor niet weer van voren af aan moet gebeuren. Reken maar dat dit MS en Nokia nog jaren nagedragen wordt als reden dat een ander platform beter is. Juist je huidige klantenbestand die het lef heeft gehad met je nieuwe product in het nieuwe te springen heeft nu ongelijk gekregen. Alleen afwachtende nieuwe klanten krijgen nu het volledige pakket.


mjflos
Schrijft lekker mee 602 reacties
21-06-2012 08:43

Alle info was vooraf bekend. Dus...onderzoeken en dan kopen. Niet kopen en dan zeuren.

Wat dit voor Nokia betekent? Misschien zijn ze een beetje laat in de flow meegegaan en gaan ze daar nog vele jaren last van hebben.


huplahoi
Weet de weg 1317 reacties
21-06-2012 15:37

Vraag aan 100 mensen wie hun phone update. Ik denk 2.
Vraag aan 100 mensen op dit forum wie hun phone update... ik denk 100.

En waar ligt de grootste markt ... juist bij die eerste 100....


RonH
Member for Life 10177 reacties
21-06-2012 15:55

Wat een negativiteit allemaal! Het is niet zo dat de WP7 apps ineens ophouden te bestaan!
En wat dacht je van developers? Die gaan nu echt niet ineens alleen maar voor WP8 schrijven hoor. Developers willen hun apps aan de man brengen. En als het een app is die niets van de toegevoegde (hardwarematige) waarde van WP8 toestellen gebruikt, zal men deze gegarandeerd uitbrengen op WP7. Want dan kan ie zowel op WP7 als WP8 gebruikt (en verkocht) worden.


keesvh
Is al aardig op weg 222 reacties
21-06-2012 16:07

ik vind het toch een prestatie van ms en nokia om de lumia 900 in nederland in 2 weken tijd te bombarderen van highend naar een lowend toestel het flaggeschip is al aardig aan het zinken.


RonH
Member for Life 10177 reacties
21-06-2012 16:15

Waarom toch zo'n stemmingmakerij?
Met een Lumia 900 heb je op dit moment een van de beste toestellen in je handen. WP8 toestellen komen pas in Q3 dit jaar, en wij mogen blij zijn als we met de kerst hier in Nederland de eerste toestellen mogen verwelkomen. Tot die tijd heb je nog steeds het meest geadvanceerde toestel in je handen. Natuurlijk had men gehoopt dat men een upgrade naar WP8 had kunnen maken, maar de hardware specs worden dusdanig hoog gelegd, dat dit bij de 900 niet mogelijk is. Bedenk wel dat de 900 ook niet van vandaag op morgen is ontworpen, en destijds waren de nieuwe specs niet beschikbaar. Anders had Nokia daar natuurlijk rekening mee gehouden.


keesvh
Is al aardig op weg 222 reacties
21-06-2012 16:18

Dit is geen stemmingmakerij maar het zijn gewoon feiten sorry zelfs een bevestiging gekregen van een medewerker van nokia


Valcon
Weet de weg 1012 reacties
21-06-2012 16:54

't Is wel een vrij vaag antwoord van die Nokia-pief. Hij zegt niet wélke features (kan hij ook niet, want dat heeft MS nog niet eens bekend gemaakt).


patrickl
Weet de weg 1305 reacties
22-06-2012 03:46

Het is wel alweer dat MS dit flikt. Van WM6.5 naar WP7 natuurlijk precies hetzelfde. gewoon geen zin om backwards compatibility in te bouwen dus laat ze maar stikken. Dat doen ze nu weer.

Nou geven ze voor WP8 wel 18 maanden support op nieuwe versies, maar dat is dan ook wel al verdomd weinig. En vanaf wanneer gaan ze dat tellen. Het hele verhaal van die extreem beperkte set met specs was nou juist dat iendereen een update zou kunnen krijgen. Dan kan het resultaat toch niet zijn dat helemaal niemand die update krijgt? Helemaal niet op een apparaat wat hier net 2 weken uit is.

We moeten ook nog maar afwachten op WP8 apps het gaan doen op WP7.8 devices. Mijn schatting is van niet. Dan ben je dus helemaal bekocht met je dure Lumia 900, want dan moet je nog maar zien dat ontwikkelaars daar nog moeite in gaan steken met nieuwe software.

De mazzel is dan dat het niet echt storm loopt met WP, dus ze zullen elke klant nodig hebben, maar de belofte is dat WP8 een extreem verkoop succes gaat worden. Mocht die belofte nu wel een keer uitkomen dan sta je als trouwe WP supporter met je WP7.8 toestel dus wel heel snel aan de zijlijn.

Ik vraag me ook af wat nou de reden is. Zoveel sneller is de nieuwe hardware toch niet? Een dual core ipv een single core. Nou nou. Poe poe. Het is wat.


Zeke
Schrijft lekker mee 628 reacties
22-06-2012 05:20

Nokia is te laat gekomen met de 900 als je het mij vraagt. 

Groet,

Bert


Valcon
Weet de weg 1012 reacties
22-06-2012 07:39

WP8-apps werken in principe ook op WP7, mits ze 1) in Silverlight gebouwd zijn (dus geen native C++) en 2) geen features gebruiken van WP8.  Andersom werken WP7-apps ook prima op WP8.


RonH
Member for Life 10177 reacties
22-06-2012 11:04

Oorspronkelijk geplaatst door patrickl

...We moeten ook nog maar afwachten op WP8 apps het gaan doen op WP7.8 devices. Mijn schatting is van niet.


Nee dus, dat is al bevestigd: WP8 native apps gaan niet werken op WP7.x
Maar omgekeerd wel: WP8 kan wel WP7.x apps draaien. Dus lijkt mij dat developers (voorlopig) dan toch vasthouden om voor WP7 apps te schrijven. Als er geen noodzaak is mbt tot de nieuwe hardwaremogelijkheden van WP8 (bv NFC), zal men er eerder voor kiezen om voor WP7 te schrijven. Dan bediend men namelijk de volledige afzetmarkt, en niet alleen de WP8 gebruikers. Men wil toch hun app aan de man brengen!


krab
Ingeburgerd 3026 reacties
22-06-2012 13:49

Oorspronkelijk geplaatst door ktsang

Maar, constructiever, hoe had jij het dan liever gezien Kees?

Op de hardware van Windows Phone 7.5 kan geen Windows Phone 8 gedraaid worden. Daar kan elk platform soms last van hebben, dat een opvolger gewoon niet compatible is met de oudere hardware.

Hoe had Nokia het dan volgens jou moeten aanpakken, om iedereen tevreden te houden?


Hmm, de HTC Desire HD draait standaard Android 2.3 Krijg binnenkort een ICS (4.0) update. Toestel dateert van eind 2010
De Lumia 900 is enkele maanden oud en kan de prullebak in. Ik begrijp wel dat de gebruikers "pissig" zijn.
Dit is geen Nokia strategie. Hun 5800xpressmusic is vanaf de release in 2009 ondersteund met een update t/m okt 2011

Voorlopig is de developers markt voor 7.5 apps groter dan voor WP8 En je moet nog maar afwachten of dat niet zo blijft. Voor MS geldt. Ze moeten weer opnieuw beginnen om nu WP8 te "pushen"


keesvh
Is al aardig op weg 222 reacties
22-06-2012 14:07

Oorspronkelijk geplaatst door ktsang

Maar, constructiever, hoe had jij het dan liever gezien Kees?

Op de hardware van Windows Phone 7.5 kan geen Windows Phone 8 gedraaid worden. Daar kan elk platform soms last van hebben, dat een opvolger gewoon niet compatible is met de oudere hardware.

Hoe had Nokia het dan volgens jou moeten aanpakken, om iedereen tevreden te houden?


Hmm, de HTC Desire HD draait standaard Android 2.3 Krijg binnenkort een ICS (4.0) update. Toestel dateert van eind 2010
De Lumia 900 is enkele maanden oud en kan de prullebak in. Ik begrijp wel dat de gebruikers "pissig" zijn.
Dit is geen Nokia strategie. Hun 5800xpressmusic is vanaf de release in 2009 ondersteund met een update t/m okt 2011

Voorlopig is de developers markt voor 7.5 apps groter dan voor WP8 En je moet nog maar afwachten of dat niet zo blijft. Voor MS geldt. Ze moeten weer opnieuw beginnen om nu WP8 te "pushen"


Ja en dan zijn ze in staat om 7.5 als een baksteen te laten vallen hebben we voor hun 1 1/2 jaar als beta testers gewerkt maar daar hebben we dan wel zelf aan mee moeten betalen door dure telefoons te kopen.


RonH
Member for Life 10177 reacties
22-06-2012 14:17

Sjonge, jonge, wat zwart/wit weer allemaal. Het is nog steeds een van de meest geavanceerde toestellen die je op dit moment kunt kopen, en WP8 komt pas in Q4. En het is niet zo dat dan de WP7 Marketplace ineens op slot gaat.

Oorspronkelijk geplaatst door krab

...De Lumia 900 is enkele maanden oud en kan de prullebak in.


Mag ik je het adres sturen van mijn prullenbak?


Rudi Hendrix
Schrijft lekker mee 393 reacties
24-06-2012 15:10

Ik heb ook wel een adres dat als prullenbak kan dienen voor je Lumia 900!

Maar goed... Ik denk dat het feit dat WP7.x geen WP8 apps kan draaien een grotere misstap is, dan dat de WP7.x toestellen geen update naar WP8 krijgen.

Want waar gaat het nou onder de streep over? Je hebt een nieuw WP7 toestel gekocht en krijgt geen update naar WP8. Ach en wee... wat mis je dan?


keesvh
Is al aardig op weg 222 reacties
24-06-2012 15:14

Echt nederlanders he als het maar gratis is   je ziet het naar mijn mening te simpel


Rudi Hendrix
Schrijft lekker mee 393 reacties
24-06-2012 16:43

Nee, niet als het maar gratis is. Er straalt echter aan alle kanten vanaf dat je boos bent en ook als zodanig hierop aan het reageren bent.

Misschien zie ik het te simpel....misschien zie je het zelf wel iets te negatief. Zoals je hierboven ziet verschillen de meningen. Maar mijn vraag blijft: wat mis je eigenlijk? Inderdaad, je krijgt die update naar WP8 niet, maar dat is geen functionaliteit. Dus ik moet de vraag eigenlijk anders formuleren: wat mis je aan functionaliteit doordat je nu geen upgrade krijgt naar WP8?


keesvh
Is al aardig op weg 222 reacties
24-06-2012 17:53

Er zijn medere bronnen dan deze site als je de moeite neemt zie je ook dat ik echt niet de enige ben kijk op pocketnow.com, wpcentral en  twitter .
Ik heb contact gehad met mensen van nokia met verkopers van microsoft waarvan ik dacht dat zij de waarheid zouden spreken voordat ik een aankoop deed.
Op 2 juni kwam het toestel in nederland toen wisten ze bij ms en nokia ook precies wat er ging gebeuren maar nog positief reageren op vragen van klanten dat noem ik klanten om de tuin leiden.
Waarom denk je dat 7.8 update komt anders zijn ze als de dood dat geen toestel meer verkopen overigens denk zo wie zo dachten deze markt inklapt.
mensen die mango hebben gebruikt zijn gewoon beta testers geweest ik kocht een highend toestel op 2 juni en op 20 juni veranderde hij in een lowend toestel dat is een record in 2 weken en dat heeft niets te maken met negatieviteit.
T mobile en Vodafone zullen waarschijn deze toestellen niet in hun assortiment opnemen en terecht ik wordt soms een beetje ziek van mensen die ondanks alles ms verdedigen met deze praktijken.
ms heeft express de single core niet compatible gemaakt met wp8 je maakt mij niet wijs dat dit technisch niet mogelijk is daar zit een keiharde zakelijke filosofie achter.
Een medewerker van pda shop bevestigde precies hetzelfde die merken ook wel dat de verkoop terugloopt van lumia 900 met deze werkwijze doen ze hun eigen tekort.
Nog even over mijzelf als ik kwaad ben laat ik dat merken en geef ik mijn mening hoe hard en negatief die ook is daarvoor leven wij in een vrij land wie het daar niet mee eens is heeft in mijn ogen pech gehad.


Rudi Hendrix
Schrijft lekker mee 393 reacties
24-06-2012 18:18

Allereerst twijfel ik er niet over dat er meer mensen zullen zijn die ontevreden zijn.

Maar niemand heeft je gezegd dat je met je Lumia 900 WP8 zou kunnen draaien. WP7 draaien zal ie nog altijd perfect doen! Dat noem ik niet klanten om de tuin leiden. Dat jij vindt dat het toestel daarmee van high end naar low end gaat in twee weken tijd kan, maar feitelijk is het natuurlijk onzin. Het toestel doet nog steeds als geen ander waar het voor gemaakt is: WP7 draaien.

Niet iedereen verdedigt Microsoft ondanks alles met deze praktijken. Maar ik ben gewoon nog steeds tevreden met mijn WP7 toestel. Mijn vriendin is nog steeds erg tevreden met haar Lumia 800 en voelt zich geenszins genaaid of om de tuin geleid. Ze heeft ook allerminst het gevoel nu een out-dated toestel te hebben. Dat heeft niets te maken met oogkleppen op hebben en blind Microsoft verdedigen; dat heeft te maken met MIJN mening over dit hele verhaal. Die mag ik toch zeker ook hebben?

En je boosheid maakt dat je nu roept, dat er allerlei zakelijke gedachtengangen achter zitten. Mijn gevoel zegt nog steeds, dat de stap naar WP8 veel groter kan zijn door legacy toestellen op WP7 te laten draaien en niet als een blok aan het been mee te nemen. Dat is de wat meer positieve kijk op hetzelfde aspect. Wat is de zakelijke filosofie dan? "We zorgen, dat WP7 toestellen geen WP8 kunnen draaien, dan moet iedereen weer een nieuw toestel kopen!" ? Nee, volgens mij kunnen ze zich die gedachtengang met het huidige marktaandeel nog niet veroorloven!

Tenslotte nogmaals de (nog steeds) onbeantwoorde vraag: wat mis je nu aan functionaliteit doordat je toestel op WP7 blijft draaien en niet naar WP8 kan?
Ik zal zelf een voorzetje geven: ik verwacht dat de nieuwe manier van multitasken niet in WP7.8 zal komen. Dat vind ik op zich jammer, maar zeker niet onoverkomelijk!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Edit: voorbeeld van missende functionaliteit toegevoegd


keesvh
Is al aardig op weg 222 reacties
24-06-2012 19:03

Allereerst twijfel ik er niet over dat er meer mensen zullen zijn die ontevreden zijn.

Maar niemand heeft je gezegd dat je met je Lumia 900 WP8 zou kunnen draaien. WP7 draaien zal ie nog altijd perfect doen! Dat noem ik niet klanten om de tuin leiden. Dat jij vindt dat het toestel daarmee van high end naar low end gaat in twee weken tijd kan, maar feitelijk is het natuurlijk onzin. Het toestel doet nog steeds als geen ander waar het voor gemaakt is: WP7 draaien.

Niet iedereen verdedigt Microsoft ondanks alles met deze praktijken. Maar ik ben gewoon nog steeds tevreden met mijn WP7 toestel. Mijn vriendin is nog steeds erg tevreden met haar Lumia 800 en voelt zich geenszins genaaid of om de tuin geleid. Ze heeft ook allerminst het gevoel nu een out-dated toestel te hebben. Dat heeft niets te maken met oogkleppen op hebben en blind Microsoft verdedigen; dat heeft te maken met MIJN mening over dit hele verhaal. Die mag ik toch zeker ook hebben?

En je boosheid maakt dat je nu roept, dat er allerlei zakelijke gedachtengangen achter zitten. Mijn gevoel zegt nog steeds, dat de stap naar WP8 veel groter kan zijn door legacy toestellen op WP7 te laten draaien en niet als een blok aan het been mee te nemen. Dat is de wat meer positieve kijk op hetzelfde aspect. Wat is de zakelijke filosofie dan? "We zorgen, dat WP7 toestellen geen WP8 kunnen draaien, dan moet iedereen weer een nieuw toestel kopen!" ? Nee, volgens mij kunnen ze zich die gedachtengang met het huidige marktaandeel nog niet veroorloven!

Tenslotte nogmaals de (nog steeds) onbeantwoorde vraag: wat mis je nu aan functionaliteit doordat je toestel op WP7 blijft draaien en niet naar WP8 kan?
Ik zal zelf een voorzetje geven: ik verwacht dat de nieuwe manier van multitasken niet in WP7.8 zal komen. Dat vind ik op zich jammer, maar zeker niet onoverkomelijk!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Edit: voorbeeld van missende functionaliteit toegevoegd


Zoals je zegd je hebt recht op je mening nu even de functionaliteit een betere agenda meerdere afspraken die te zien zijn in de livetiles scrollen ook in sms en mails met recht echte livetiles.
Ik geloof niet dat deze tiles in de versie wp 7.8 hetzelfde werken als in wp8 als ik de filmpjes zie.
Het is alleen maar de uiterlijke schijn en om  2e generatie toestellen nog te verkopen.
Goeie integratie van sociale media en ook explorer 10.0 zal daar denk ik niet inzitten.
En zo zijn er nog wel meer opties die de tekort komingen in wp7 niet zullen verschijnen in 7.8.
Ik mijn optiek is mango een beta os geweest.
De galaxy 2 bijv. krijgt ook het nieuwe 4.0 de iphone 3 en 4 krijgen ook ios 6.0 dus ik zie het probleem niet.
We praten gewoon over een stukje software


RobvT
Gevorderd Lid 1121 reacties
24-06-2012 20:08

Oorspronkelijk geplaatst door Zeke

Nokia is te laat gekomen met de 900 als je het mij vraagt. 

Groet,

Bert


Met de wetenschap dat enkel WP 7.8 er op gaat draaien geef ik je gelijk. Als ze nu eens iets met de prijs gaan doen....


lerou
Schrijft lekker mee 397 reacties
25-06-2012 21:38

Ik ben een zeer tevreden gebruiker van een Radar (is al even gene high end meer) en een enorme fan geworden van WP7.5. Zo erg zelfs dat ik overweeg de WP8 tablet te kopen!

Echter het is wel zeer vreemd dat eerst een enorme stap gemaakt wordt van 6 naar 7 en nu weer naar 8.Mn de app compatibiliteit baart me zorgen (overigens zie je dat ook wel bij Android, maar wat minder sterk).

Ik hoop echt dat MSweet wat ze doen, want erg solide komt het niet over.

Overigenbs het gros van d emensen heeft geen idee wat ze draaien en nog nooit een update gedraaid, dus of ze hierom een toestel laten liggen....


Rudi Hendrix
Schrijft lekker mee 393 reacties
25-06-2012 22:35

Goeie integratie van sociale media en ook explorer 10.0 zal daar denk ik niet inzitten.
Kijk nu hebben we het ergens over!
Inderdaad IE 10 zullen we waarschijnlijk moeten missen. Ik weet niet hoe vervelend dat is, want internetten gaat verder prima op mijn WP7 apparaat. Maar ik kan me indenken dat bepaalde plugins niet gaan werken.

Ik mijn optiek is mango een beta os geweest.
De galaxy 2 bijv. krijgt ook het nieuwe 4.0 de iphone 3 en 4 krijgen ook ios 6.0 dus ik zie het probleem niet.
We praten gewoon over een stukje software


Ik lees meer dat mensen WP7(.5) zien als beta OS. Toch deel ik die mening niet. Vergeleken met WM(welke versie dan ook) hebben ze een enorme sprong voorwaarts gemaakt. En ik zie het meer als een nieuwe sprong voorwaarts dan dat we een tussenstap hebben gehad. Ik ben het wel met je eens dat het aan het eind van de dag maar software is.

Edit (voor de zoveelste keer) : die stomme editor geeft quotes niet goed aan


keesvh
Is al aardig op weg 222 reacties
26-06-2012 00:00

Als wp8 uitkomt zul je toch zien hoe gauw wp7 zal verdwijnen daar werken ms en ontwikkelaars allemaal aanmee volgens mij worden oudere versies van android langer ondersteund door google maar misschien heb ik het mis hoor


keesvh
Is al aardig op weg 222 reacties
26-06-2012 00:04

Nog even iets anders ik kan bij de pda shop mijn lumia 900 nog inruilen voor een htc one x en dat nog na 3 weken heb vanmiddag bericht gehad.
Gek dat ik nog twijfel wie heeft er een idee wat ik moet doen?


mathizel
Schrijft lekker mee 860 reacties
26-06-2012 00:18

Nog even iets anders ik kan bij de pda shop mijn lumia 900 nog inruilen voor een htc one x en dat nog na 3 weken heb vanmiddag bericht gehad.
Gek dat ik nog twijfel wie heeft er een idee wat ik moet doen?


Waar jij je het prettigst bij voelt. Persoonlijk vind ik de One X een heerlijk toestel, maar ik zou Windows Phone teveel missen. Heb je een tevreden gevoel bij de je Lumia 900 of niet?


keesvh
Is al aardig op weg 222 reacties
26-06-2012 00:31

Nog even iets anders ik kan bij de pda shop mijn lumia 900 nog inruilen voor een htc one x en dat nog na 3 weken heb vanmiddag bericht gehad.
Gek dat ik nog twijfel wie heeft er een idee wat ik moet doen?


Waar jij je het prettigst bij voelt. Persoonlijk vind ik de One X een heerlijk toestel, maar ik zou Windows Phone teveel missen. Heb je een tevreden gevoel bij de je Lumia 900 of niet?


Een goed toestel maar het rot gevoel van geen update naar wp8 dat zit me dwars


Rudi Hendrix
Schrijft lekker mee 393 reacties
26-06-2012 06:32

Pluimpje voor PDAshop of niet?

Ik zou niet snel iemand Android adviseren, maar in jouw geval wel. Je zult anders toch altijd een beetje zuur en teleurgesteld naar je Lumia 900 kijken denk ik.

En verder zal de tijd leren hoe het verder afloopt met WP7. Ik heb goede hoop en ik hoop zeker niet teleurgesteld te worden!


keesvh
Is al aardig op weg 222 reacties
26-06-2012 12:27

Pluimpje voor PDAshop of niet?

Ik zou niet snel iemand Android adviseren, maar in jouw geval wel. Je zult anders toch altijd een beetje zuur en teleurgesteld naar je Lumia 900 kijken denk ik.

En verder zal de tijd leren hoe het verder afloopt met WP7. Ik heb goede hoop en ik hoop zeker niet teleurgesteld te worden!


Mag ook wachten eventueel op wp8 krijg een tegoed bon van PDA shop heel goede service


RonH
Member for Life 10177 reacties
26-06-2012 12:47

Zeker netjes, dat je na 3 weken nog om mag ruilen. Persoonlijk ben ik heel erg tevreden met mijn WP7.5 toestel. Het is een first-generation HTC 7Pro. Deze heeft dus bijna geen marktwaarde meer. In jouw geval zou ik daar zeer zeker naar kijken. Zoals je zelf al vaker hebt aangegeven zullen de Lumia's straks sterk in waarde dalen. En dat in tegenstelling tot de One X, die nu juist heel erg populair is. Die behoudt waarschijnlijk langer zijn waarde.

Ik zou het aanbod toch zeer zwaar overwegen. Zelf zou ik waarschijnlijk gaan voor de tegoedbon, en later een WP8 toestel uitkiezen. Dan zou ik nu op marktplaats een goedkoop WP7 toestel opzoeken for the time being. (want ik kan WP7 niet missen, jij misschien wel! )

Maar nogmaals: Complimenten aan PDA Shop over deze nette service!


huplahoi
Weet de weg 1317 reacties
26-06-2012 12:58

Dat inruilen vind ik leuk. Maar ik vraag me toch af wat ze dan doen met dergelijke toestellen??? Als nieuw verkopen?
(ik koop alles bij pdashop van gadgets, ... dus ken de service van pdashop)


Rudi Hendrix
Schrijft lekker mee 393 reacties
26-06-2012 13:15

In dat geval zou ik ook zeker gaan voor de tegoedbon en een mooi WP8 toestel uitzoeken!


keesvh
Is al aardig op weg 222 reacties
26-06-2012 13:22

Dat doe ik ook ik heb geduld


keesvh
Is al aardig op weg 222 reacties
26-06-2012 14:13

Dit is dus de echte waarheid het gaat alleen maar om de centen en niet omdat het niet zou kunnen.Dit is dus de echte waarheid het gaat alleen maar om de centen en niet omdat het niet zou kunnen.

http://www.techzine.nl/nieuws/30544/...-port-toe.html


huplahoi
Weet de weg 1317 reacties
26-06-2012 14:36

Ik heb een iphone 4... als ik die gekocht heb, net voor de lancering van de 4S.... geen siri, 

En om het geheugen even op te frissen....
http://theunderstatement.com/post/11...ory-of-support

Ik denk dat er drie mogelijkheden zijn:
A. je kent niets van de toestellen en ligt er ook niet wakker van en je koopt de 900 of de 800, en je hoort pas maanden later dat er een update komt, en dan zeg je fijn, ik draai nu windows phone 8 (terwijl het eigenlijk 7.8 is, want je ziet toch het verschil niet.)
B. je kent iets van toestellen, en leest wat bij en zou graag de WM8 draaien... dan koop je (kocht je) geen lumia 800 of 900...
C. je geniet van het toestel dat je hebt en weet dat het volgende altijd beter zal zijn...


RobvT
Gevorderd Lid 1121 reacties
26-06-2012 17:27

Oorspronkelijk geplaatst door keesvh

Dit is dus de echte waarheid het gaat alleen maar om de centen en niet omdat het niet zou kunnen.Dit is dus de echte waarheid het gaat alleen maar om de centen en niet omdat het niet zou kunnen.

http://www.techzine.nl/nieuws/30544/...-port-toe.html


De hele wereld draait om centen en winst maken dus hoe spijtig ik het ook vind verbaas ik me hier niet echt over.Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Profiel aanmaken?