Google vindt een vergrendelde telefoon in je broekzak niet zo handig, zo blijkt uit de nieuwe vergrendelingsfunctionaliteit voor Android. En terecht: waarom vergrendelen als je het toestel al bij je draagt. Google breidt de manieren van Android-vergrendeling uit met on-body detection: zolang je telefoon in je broekzak zit, is deze ontgrendeld. Zodra je ‘m even stillegt, vergrendelt de telefoon automatisch weer.

En daarmee is je telefoon in principe steeds vrij te gebruiken zolang-ie in je broekzak zit of als je ‘m in handen hebt. Het is alleen niet zo dat je telefoon doorheeft in wiens handen hij is. Als je je telefoon doorgeeft aan iemand anders, is-ie dus ook niet meteen vergrendeld. Het is dus puur dat de telefoon merkt wanneer deze in een broekzak zit of vastgehouden wordt.

Dat de telefoon wat betreft vasthouden geen onderscheid maakt, is een klein nadeel. Dat omdat Google de veiligheid van je gegevens probeert te waarborgen met deze functie. Stel dat je je telefoon ergens laat liggen, het zal voor dieven niet gemakkelijk worden om toegang te krijgen tot je gegevens.

Nog niet iedereen kan gebruik maken van de on-body detection. Waarschijnlijk komt de update voor je beschikbaar zodra je Google Play Services updatet. Daarbij zou je versie van het Android-besturingssysteem niet uitmaken, zolang deze maar 5.0 of hoger is. De nieuwe functionaliteit kwam namelijk met 5.0 Lollipop mee.

Ook kun je met diezelfde update je smartphone automatisch laten ontgrendelen zodra deze verbinding maakt met een vertrouwd wifi-netwerk.

Bron: Android Police

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *