De Noorse browserfabrikant Opera heeft een rapport opgesteld aan de hand van statistieken van hun Opera Mini browser. Dit rapport heeft volgens Opera een beeld weer van hoe de mobiele web ervoor staat.

Opera heeft heel veel gebruiksdata om te analyseren: immers, hun populaire Opera Mini-browser maakt gebruik van servers van Opera om webpagina’s te bekijken. Hierdoor kan Opera goed analyseren hoe gebruikers van Opera Mini hun browser gebruiken.

Enkele hoogtepunten uit het rapport:

  • Maar liefst 41% van al het mobiele webverkeer gaat van en naar Social Networking websites, zoals Myspace of het Nederlandse Hyves.
  • Er hebben zo’n 11.9 miljoen mensen van Opera Mini gebruik gemaakt, wat een verbruik van meer dan 32 miljoen MB opleverde voor mobiele operators wereldwijd
  • Full-web dataverkeer was 77%, WAP slechts 23%

Omdat Nederland niet in de top-10 landen van Opera Mini kwam, hier de top-10 websites voor de Britten:

www.facebook.com
www.google.co.uk
www.live.com
www.bebo.com
www.mocospace.com
news.bbc.co.uk
uk.yahoo.com
www.itsmy.com
www.faceparty.com
www.ebay.co.uk

De top-10 landen die Opera Mini het meest gebruiken zijn: de VS, Rusland, China, Indonesië, India, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Polen, Zuid-Afrika en Oekraine.

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *