Logo
Venster sluiten
InSided MediaReview


Orange SPV M500 PocketPC

Altijd al een wat kleinere PocketPC Telefoon willen hebben? Dan kon je tot nu toe kiezen voor de MDA Compact van T-Mobile. Maar de keuze wordt uitgebreider: Orange komt namelijk met de M500 als tegenhanger. Het toestel is klein en handig van formaat wat voor de één vervelend zal zijn en voor de ander perfect.

PocketPC’s worden steeds populairder. Meestal worden ze verkocht voor het gebruik van navigatie in de auto maar mensen kopen ook steeds meer een PocketPC omdat ze de functies als agenda en e-mail belangrijk vinden. Mensen willen beter bereikbaar zijn en snel een reactie kunnen geven op datgene wat ze gevraagd is.
Nu is een PocketPC of een Smartphone daar uitermate geschikt voor en het is dan ook niet vreemd dat deze toestellen veel verkocht worden de laatste tijd. De keuze valt vaak op de Smartphone omdat deze qua formaat een stuk beter is voor veel mensen. Met de komst van de compacte PocketPC’s is de keuze voor een PocketPC wat makkelijker geworden. Zeker met de M500 van Orange. Dankzij Smartphonestunts is reviewmateriaal beschikbaar gesteld en kunnen we nu eens een goede vergelijking gaan maken van de M500 ten opzichte van andere PocketPC's.

Inleiding


De M500 is een zeer compacte PocketPC welke zeer goed de concurrentie met de Smartphone aan kan. Hij past makkelijk in je zak en wordt compleet geleverd. Ik ben van oorsprong echt een Smartphone persoon gezien het formaat en de uitgebreide functies, maar met de komst van de M500 ben ik aan het twijfelen gegaan. Uiteindelijk heb ik, mede dankzij het schrijven van deze review, het apparaat aangeschaft nog voor dat ik het reviewtoestel moest inleveren.

Ik ben erg onder de indruk van dit toestel. Het beschikt over een volledig PocketPC interface en een uitgebreide GSM functie. Ook de 1.3 Mp camera is voor mij van een groot belang; ik heb graag alles in één toestel zitten zodat ik nooit iets kan vergeten. Als laatste is het design ook erg mooi. Het is een goed en mooi afgewerkt toestel wat bij veel mensen in de smaak zal vallen. Het komt zakelijk maar ook casual over en dat is een perfecte combinatie, iets wat het apparaat aantrekkelijk maakt voor een brede doelgroep.

Specificaties

    [*]Naam: Orange SPV M500, HTC Magician, Qtek S100, XDA II Mini, T-mobile MDA Compact[*]Intel PXA270 Bulverde 416 MHz processor[*]Windows Mobile 2003 SE Phone Edition[*]GSM & GPRS, triband 900/1800/1900 MHz[*]Afmetingen: 108 x 58 x 18,1 mm[*]Gewicht: 150 gram (inclusief batterij)[*]Scherm: 2,8 inch, 240x320 pixels TFT transflective LCD met 65.536 kleuren.[*]Ingebouwde camera 1.3 mega pixels (max resolutie 1280 x 1024 pixels)[*]Geheugen: 64 MB RAM en 64 MB ROM (waarvan 57 MB respectievelijk 7,6 MB beschikbaar)[*]Geïntegreerd SDIO/MMC slot[*]Verwisselbare heroplaadbare Lithium-ion Polymeer accu (1200 mAh)[*]HSCSD & GPRS Klasse B, Multislot klasse 10[*]Bluetooth en infrarood


Wat wordt er geleverd


De M500 wordt compleet geleverd met een goede handleiding (Engels) en een kleine Nederlandse handleiding. Verder worden er een 512 MB SD kaart, bescherm tasje, 2 stylussen, stereo hoofdtelefoon, oplader en een data kabel bijgeleverd.

In de doos zit:
    [*]Orange SPV M500[*]Oplader[*]Stereo-headset[*]USB-sync kabel[*]Extra stylus[*]Beschermhoes met riemclip[*]CD met extra applicaties en Active Sync[*]Handleiding[*]512 Mb SD-kaart
Bij de M500 wordt standaard geen screenprotector geleverd hetgeen ik wel noodzakelijk acht voor een PocketPC. Opzich levert dit een minpuntje voor Orange op. Het zou een kleine moeite zijn een screenprotector in het pakket te stoppen. Daar tegenover staat wel dat Orange een 512 MB SD geheugenkaart meeleverd. Dit is een groot pluspunt voor het pakket. Wat ook opvalt is dat er een datakabel bijgeleverd is en geen cradle. Een cradle zou het geheel afmaken maar heeft wel als nadeel dat je bij het reizen altijd de cradle mee moet nemen. Een datakabel is handiger mee te nemen en is voor meerdere apparaten te gebruiken.

Het bijgeleverde beschermtasje is van goede kwaliteit en schermt de M500 voldoende af voor stoten en krassen. Wel is het zo dat de hoeken van de M500 niet beschermd zijn waardoor hij, als hij valt, kan beschadigen. De riemclip zit op het tasje bevestigd en is niet te verwijderen. Dit heeft als nadeel dat de M500 in het tasje niet makkelijk in je broekzak past.Het uiterlijk


Het antraciet grijze uiterlijk van de M500 is zakelijk maar ook wel casual (zeker in combinatie met een mooi today scherm). Verder zijn het natuurlijk de afmetingen die het toestel erg aantrekkelijk maken. De hardware buttons zijn mooi vormgegeven in de zelfde vorm als het toestel wat weer evenwicht brengt in het aanzicht. Ook het camera gedeelte op de achterkant van het toestel is mooi en netjes afgewerkt, inclusief een spiegeltje voor een zelfportret.

De onderkant van de M500 met van links naar rechts de microfoon, Mini USB aansluiting, koptelefoon aansluiting en resetknop.De linkerzijkant met bovenaan de knop voor de camera, een volumeknop van de telefoon en de knop voor de memorecorder.De rechterzijkant met de aan/uit knop en daarnaast de stylus. Onderaan bevindt zich het infrarood oog.Bovenop is naast het SD/MMC slot de mogelijkheid een keykoord aan de MDA Compact te bevestigen.

Om het kleine formaat wat beter weer te geven heb ik de volgende foto´s gemaakt:Het scherm


Het beeldscherm van de M500 is erg goed ondanks de wat kleinere afmetingen ervan. Het invoeren van data via het touchscreen is erg goed te doen. Ik merk zelf weinig verschil met het invoeren van data op een Qtek 2020. Het scherm is ook goed af te lezen in fel zonlicht, bijvoorbeeld bij navigatie. Bovendien is het beeldscherm ook te draaien in landscape hetgeen fijn werkt met Excel, Word of Internet Explorer. Verder kan de tekst grootte worden aangepast naar eigen wens. Samen met het in- of uitschakelen van de cleartype kan je de M500 zo instellen dat het voor iedereen goed te gebruiken is.

Wat zit er binnen in


De M500 gebruikt een van de nieuwste processoren: namelijk de Intel PXA272 Bulverde processor welke 416 MHz levert. De processor kan met gemak de prestaties leveren die je van een PocketPC mag verwachten. Zo werkt TomTom zonder enig probleem en kan je diverse programma’s tegelijkertijd draaien zonder dat het toestel vastloopt.

Verder beschikt de M500 over 64 Mb ROM en 64 Mb RAM geheugen. Van het geheugen is ruim 57 Mb RAM beschikbaar en 7,6 Mb ROM geheugen als Filestore. Het geheugen is afdoende. Ik had liever 128 Mb geheugen gezien; nu zul je je programma’s toch sneller op een SD kaart zetten om kostbaar intern geheugen te sparen.

Verder heeft de M500 ook Bluetooth aan boord. WiFi is niet aanwezig in de M500. Voor mij persoonlijk is dit niet echt een groot probleem maar er zullen mensen zijn die dit toch als een minpunt zullen oppakken. Eventueel kan er wel een aparte SD-Wifi kaart gebruikt worden. Deze zijn verkrijgbaar met of zonder extra geheugen.

Batterij


De batterij is 1200 mAh en geeft een standbytijd van 116 uur en een gesprekstijd van 114 minuten.
Je kan de levensduur van de batterij verlengen door bijvoorbeeld de achtergrondverlichting te dimmen of uit te zetten. Dit bespaart een hoop energie waardoor je de standby tijd aanzienlijk kan vergroten. Ik gebruik de M500 met volle achtergrond verlichting en bel veel gedurende de dag en moet de M500 om de dag opladen.

GSM (telefonie)


De M500 is ook een zeer goede telefoon. Hij ligt lekker in de hand en het voelt niet als of je met een baksteen aan het bellen bent. Het geluid, zowel aan de kant van de beller als van de ontvanger, is erg duidelijk en helder. Ik heb nog geen problemen ontdekt met het wegvallen of dof worden van het geluid tijdens de gesprekken. Dit heeft voornamelijk te maken met de ROM versie die is voorgeinstalleerd op het toestel. Zo kon je lezen dat dit wel het geval was bij de MDA Compact. Dit probleem met verschillende ROM versies en het geluid was al langer bekend bij PocketPC telefoons en Smartphones. Dit zit in de filters die gebruikt worden in de software. De bijgeleverde oordopjes zitten naar mijn idee goed en lekker maar dit is natuurlijk erg persoonlijk en ik zal hier niet verder over uitweiden. Het bellen met een bluetooth headset is nog steeds erg aan te raden. Ik heb het getest met een Mr Handsfree Butterfly en heb ook hier geen nadelige punten gevonden. De enige beperking zit namelijk in de headset en niet in de M500. Het geluid wordt bij 7 á 8 meter echt veel slechter het geen niet het geval is met een Jabra 250.

Het bellen van een nummer gaat erg goed via het touchscreen maar ook de voorgeinstalleerde voicedialer werkt erg goed. Het enige nadeel van de voicedialer (Fonix) is dat deze geheel in het Engels is en dus ook zodanig de opdrachten ontvangt. Nummers moet je dus in het Engels oproepen om nummer bellen te gebruiken. Ook namen moet je in het Engels uitspreken hetgeen niet te doen is. Zo zou je om Jeroen te bellen “dzeroon” (Fonetisch) moeten zeggen om Jeroen te bellen. Gelukkig is de voicedialer ook te trainen en kan je voor ieder contact een “nickname” inspreken en dit dus gebruiken met een normale Nederlandse uitspraak.

Ook is het mogelijk om mensen direct van uit de contactenlijst te bellen. Je dient dan de letters van de naam in te geven. Dit is wel vervelend omdat het allemaal wat klein is. Een oplossing is het programma “Mobile.” van Sygic. Voor meer informatie zie hier. Maar er zijn natuurlijk meerdere oplossingen om het gebruik aangenamer te maken.

Data: e-mail en internet


Gebruik van internet, e-mail en MSN is natuurlijk erg makkelijk op een M500. De instellingen van Orange zitten er standaard in. Het enige dat je nog nodig hebt is een Orange World aansluiting (€ 6,- p/m) bij Orange. Dit kan je aan laten zetten in de Orange Shop. Het los instellen van de instellingen is niet zo makkelijk; je moet veel menu’s door hetgeen erg verwarrend is.Door het beeldscherm in landscape mode te zetten, is het gebruik van de Internet Explorer of Opera wat makkelijker en overzichtelijker. Nadeel is dat je het beeldscherm alleen in landscape kan zetten via het icoontje op de command bar in het today scherm. Gebruik je Pocket Plus? Dan kan je het scherm automatisch laten draaien als je de I.E. start.Het instellen van een e-mail account is erg makkelijk. Iedere klant van Orange heeft standaard een e-mail adres met zijn/haar telefoonnummer als alias. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Orange standaard een Orange mail account heeft ingebouwd in de ROM. Het enige wat je moet doen, is je alias invullen en je wachtwoord. Verder kan je het zo installen dat er iedere "X" minuten je mail wordt gecontroleerd via GPRS of via de verbinding die er ligt (Bluetooth netwerk, activesync). Let er wel op dat dit een verhoogd GPRS verbruik opleverd. Ik heb dit dan ook niet aan staan.

Camera


De kwaliteit van de camera valt een beetje tegen. De foto’s zijn beter dan die van een M1000 of een M2000 maar nog niet zoals de foto’s van een Samsung D500 of een Sony Ericsson S700i. Een goede lichtbron is noodzakelijk voor redelijke foto’s. Zo zijn de foto’s overdag redelijk maar bij schemer of nacht gewoon slecht (erg korrelig). Dit laatste is wel weer op te vangen door de ambiance aan te passen. Als je de instellingen goed afregelt, kan je ook ’s nachts mooie foto’s nemen.Je bent met het afregelen wel een hoop tijd kwijt. Dit is niet relevant omdat eer je de juiste instellingen hebt gevonden het moment van de foto al weer weg is.

De maximale resolutie van de camera is 960 x 1280 en kan in de formaten JPEG en BMP worden opgeslagen. De maximale video resolutie is 240 x 320 en kan worden vastgelegt in de formaten MPEG-4 en Motion-JPEG AVI.

Een aantal voorbeelden van de foto´s met verschillende instellingen en effecten die mogelijk zijn met de M500. Dit is maar een greep uit wat mogelijk is: er zijn nog veel meer mogelijkheden.Prestaties


De M500 presteert erg goed. Dit wordt duidelijk uit de benchmark van SPB-Softwarehouse. Ga je veel installeren op het intern geheugen wordt de M500 wel wat trager maar blijft nog goed functioneren. Zo is het navigeren met TomTom en muziek afluisteren erg goed mogelijk en zelfs als er dan een gesprek tussendoor komt blijft de M500 goed functioneren.
Het schrijven naar zowel het intern geheugen als de SD kaart is wel veel slechter dan bij de gemiddelde vergelijkbare PocketPC. Ikzelf merk daar niet zoveel van en dit zit me ook echt niet dwars als ik iets opsla zie ik een zandloper maar dat is zo kort dat ik me er niet aan stoor.

Voor de mensen die graag wat meer inzicht willen hebben, heb ik de benchmark van SPB gebruikt. De resultaten vind je hieronder.
Applicaties


De M500 wordt geleverd met de standaard applicaties die je op elke Pocket PC Phone Edition aantreft. xBackup is ook bijgeleverd net als op de M1000 en de M2000. xBackup is makkelijk maar zeer traag. Het duurt zeer lang voor je een backup hebt gemaakt van je systeem en zelfs dan missen er nog gedeeltes. Je hebt dus geen perfecte backup van je systeem. Ik zou persoonlijk Sprite Backup aanbevelen daar dit programma wel een volledige backup maakt van je systeem en in een fractie van de tijd die xBackup nodig heeft. Zo ben je bij xBackup een minuut of 20 á 30 kwijt en bij Sprite backup een minuut of 5.

Verder wordt het volledige Clear Vue pakket geleverd en de eerder besproken Fonix Voicedialer applicatie. Ook levert Orange de GPRS monitor van SPB bij. Dit laatste is wel erg makkelijk om je GPRS gebruik bij te houden. Voor een handleiding van de SPB GPRS Monitor: kijk hier of download hem meteen hier.

Ook zit er standaard een Java Midlet manager bij. Ik heb tot nog toe weinig tot geen Java applicaties gezien voor een PocketPC maar de M500 is in ieder geval voorbereid voor het gebruik ervan, hetgeen wel erg positief is. Je weet immers maar nooit wat er in de toekomst gaat komen.

Verder is er een standaard Caller ID meegeleverd (IA Style) waarmee je foto’s kan koppelen aan je contacten. Een leuke applicatie voor diegenen die daar waarde aan hechten.

Als laatste zit er in de M500 Windows Media Player 10 verwerkt. Ik moet zeggen dat ik dit wel erg makkelijk vind. Media Player 10 geeft je de mogelijkheid om alle files per artiest in mappen weer te geven waardoor je heel makkelijk playlisten kan aan maken maar ook het zoeken naar files wordt erg makkelijk. Verder worden bij het starten van de WMP10 alle files gesorteerd op type. Zo vind je alle videobestanden onder video en alle MP3/Wav onder music enz. O(ok streaming wordt in een aparte map weer gegeven. Verder heb je de mogelijkheid om video’s landscape te bekijken.Meer informatie over de standaard applicaties kun je hier vinden.

Eigen ervaringen


Ik ben helemaal weg van dit toestel. Het formaat is echt super, het is makkelijk in gebruik en past zeker eenvoudig in de broekzak. Het toestel is geheel compleet. Als ik het meeneem heb ik alles bij wat ik moet hebben voor een dagje uit (Jammer dat je er nog niet op kan pinnen ) Het toestel is standaard uitgerust met een zeer goede telefoon functie welke zeker tot zijn recht komt. Ik heb geen slecht ervaringen met het apparaat gehad. Wat me ook heel erg meeviel, is dat ik slechts één harde reset heb meegemaakt. Dat was alleen omdat ik het toestel terug moest geven aan Smartphonestunts.nl na de review. Perfect gewoon! Dat was bij andere PocketPC’s wel anders. Ook het kleine scherm werkt ideaal echt geen minpunt. Al met al een aanrader voor iedereen die een klein telefoontoestel wil hebben met de functionaliteiten van een PocketPC!

Positief

    [*]Compact maar wel met alle Pocket PC functionaliteiten[*]Goede verbinding met het GSM/GPRS netwerk[*]Helder scherm[*]Goede batterij die bij intensief gebruik (veel bellen, internet en camera gebruik) het toch goed een dag zal volhouden[*]Het gebruik van de M500 met TomTom Navigator, muziekluisteren en tegelijk bellen werkt prima[*]Veel aanvullende software megeleverd in de ROM


Te verbeteren

    [*]Camera levert een matige kwaliteit foto'sConclusie


De M500 is een zeer compleet toestel en qua formaat lekker klein. Ideaal voor iedereen die alles in één apparaat wil hebben zoals e-mail, agenda en contacten en dit makkelijk in zijn broekzak wil kunnen steken. Het mooie uiterlijk en zeer goede prestaties geven het apparaat zeker een hogere status en daarmee erg gewilt. Hiemee mag je zeker gezien worden!!!

Gegevens

    [*]Geteste versie: Orange SPV M500 (ook bekend als Qtek S100, T-Mobile MDA Compact of i-mate Jam)[*]Producent: Orange[*]Technische gegevens: Specificaties op Smartphonestunts.nl[*]Leverancier: De Orange SPV M500 wordt onder ander geleverd door: Smartphonestunts.nl en Orange [*]Prijs (26-04-2005): los toestel vanaf € 770,95 (Orange) € 479,- (Smartphonestunts.nl) incl. BTW, i.c.m. het afsluiten/verlengen van een abonnement is de prijs mogelijk lager


Aanschaf:Als je geinteresseerd bent in het toestel, kijk dan eens op Smartphonestunts.nl daar hebben ze nu een leuke aanbieding met de M500 en een bluetooth headset.Reacties


GordonNL
Schrijft lekker mee 949 reacties
27-04-2005 19:32

Mooie complete review!

Vind alleen de van het toestel gemaakte foto's niet echt mooi, ze zijn een beetje donker..

Mijn complimenten!

-Gordon


anton654321
Schrijft lekker mee 294 reacties
27-04-2005 19:37

mooi stukje machineman... Dit toestel zou ook wel wat voor mij zijn. het grote minpunt vind ik de afwezigheid van WiFi. heb ik nu ook niet onboard maar via een sd wifi kaartjeop mijn 3970, maar vind intern toch wel makkelijk.


Machineman
Schrijft lekker mee 946 reacties
27-04-2005 20:14

Oorspronkelijk geplaatst door GordonNL

Mooie complete review!

Vind alleen de van het toestel gemaakte foto's niet echt mooi, ze zijn een beetje donker..

Mijn complimenten!

-Gordon


Ja mijn digitale camera liet het afweten dus heb ik ze maar gemaakt met de M500

Vervolgens een beetje verkleinen en je hebt leuke foto's. Het idee is duidelijk en daar gaat het toch om

Thanx voor jullie goede reacties GordonNL en anton654321

Greetzzz Machineman


RonH
Member for Life 10177 reacties
27-04-2005 20:42

Mooie review, machineman, je enthousiasme over het toestel straalt van het artikel af.
Zoals je weet kom ik net als jij van de smartphone af en heb ik zelf inmiddels de tegenhanger van de M500, de MDA Compact, en daar ben ik net zo enthousiast over.

Machtig mooie toestellen


Machineman
Schrijft lekker mee 946 reacties
27-04-2005 21:14

Oorspronkelijk geplaatst door RonH

Mooie review, machineman, je enthousiasme over het toestel straalt van het artikel af.
Zoals je weet kom ik net als jij van de smartphone af en heb ik zelf inmiddels de tegenhanger van de M500, de MDA Compact, en daar ben ik net zo enthousiast over.

Machtig mooie toestellen


Waar een Mobility meeting al niet goed voor is HAHAHAHA
Ik moet zeggen dat ik echt weinig slechte dingen ben tegen gekomen met het apparaat en zeker het feit dat ik geen enkele hard reset heb gehad tijdens de hele review periode is uitzonderlijk en dat ding is toch echt tot het naadje geweest

Nee beslist een van de beste apparaten die ik ooit in mijn bezit heb gehad
Greetzzz Machineman


Vox
Is al aardig op weg 123 reacties
27-04-2005 22:27

Leuk review. Ik heb er naar uitgekeken.
Alleen jammer dat je zo enthousiast bent, nu wil ik helemaal graag dit apparaat hebben.......


Machineman
Schrijft lekker mee 946 reacties
27-04-2005 23:29

Oorspronkelijk geplaatst door Vox

Leuk review. Ik heb er naar uitgekeken.
Alleen jammer dat je zo enthousiast bent, nu wil ik helemaal graag dit apparaat hebben.......


SORRY HAHAHAHA ik ben blij dat de review zo positief overkomt.
Ondanks alle persoonlijke invloeden heb ik de review toch geheel onpartijdig gelaten en de werkelijkheid proberen weer te geven.
Het apparaat is nu een maal erg goed en stabiel

Greetzzzz Machineman


vanveller
Is al aardig op weg 208 reacties
28-04-2005 11:43

Oorspronkelijk geplaatst door Machineman

Gebruik je Pocket Plus? Dan kan je het scherm automatisch laten draaien als je de I.E. start.


Dit leek me wel wat, maar hoe stel je dit in
Ik heb de handleiding van Spb Pocket plus nu 2 doorgelezen maar kan het niet vinden.... wel een hoop andere dingen


Mr. Mobile
Net begonnen 28 reacties
28-04-2005 16:35

Hele goeie review Veel tijd aan besteed zo te zien
Echt bedankt ik ben van plan 'm te kopen dus die info is voor mij handig.

Top


!stefan!
Net begonnen 2 reacties
28-04-2005 17:12

Goede review! Maar ik heb nog wat vraagjes.
1) Als je de WIFI kaart koopt, kan je dan gewoon overal gratis internetten?
2) Zijn de functies van het toestel compleet te gebruiken zonder internet-
verbinding? Ik wil namelijk geen gprs ofzo gaan gebruiken(te duur vin ik), maar
ben wel geinterresseerd in de PC-sync en mogelijk WIFI functie. Kan je als je
het toestel aansluit op je pc gewoon op internet ermee?
3) Wat zijn rom-updates? Kan je die downloaden?
4) Heeft iemand ervaring met Avant GO? Je kan dan offline via je pc allerlei
kranten enzo offline bekijken op je M500.
5) Kan je ook Exel en Word bestanden van je PC meenemen onderweg, die
bewerken en dan weer terugzetten. Iemand daar ervaring mee? En werkt
dat goed op een klein scherm?

Sorry dat ik zoveel vragen heb, maar ik heb nog nooit op een Pocket PC gewerkt, maar heb er veel interresse in. Heb nog een hoop te leren.


RonH
Member for Life 10177 reacties
28-04-2005 19:45

Beste !Stephan!,

Je hebt exact dezelfde vraag hier gesteld. En hierop heeft Koen alle punten beantwoord.

Aangezien de SPV M500 technisch gezien hetzelfde is als de MDA Compact is 2 keer dezelfde vraag stellen een beetje overdreven.
(en in strijd met de forumregels)


McCune
Schrijft lekker mee 514 reacties
29-04-2005 09:55

Erg mooie review Machineman!

Heb zelf een middag met het toestel mogen spelen. Naar mijn mening een erg prettig en degelijk toestel. Helaas kan het mijn huidige SPV C500 (nog) niet vervangen. Dit komt voornamelijk omdat ik op de M500 dezelfde functies zou gebruiken als op mijn C500. Groot voordeel is wel dat de M500 de optie heeft om er een WiFi-kaart in te stoppen. Helaas moet je de M500 in principe altijd met twee handen moet bedienen. Maar dat is de consequentie als je van een Smartphone naar een PPC overstapt.

Mocht mijn C500 onverhoopt toch komen te overlijden dan zal het nog een hele opgave worden om een nieuwe keuze te maken


Koen
Community Contactgroep 1411 reacties
29-04-2005 11:43

Is de Intel PXA 272 op 416 Mhz een andere processor dan de Intel PXA 270 die bij de T-Mobile MDA compact genoemd wordt of is het een typfout? Bovenaan de SPV M500 review staat namelijk de PXA 270 genoemd en elders in de tekst staat de PXA 272.

Je zou verwachten dat er bij de keuze van een andere processor betere snelheid, langere batterijduur of een betere prijs tegenover staat. Hij presteert echter nagenoeg hetzelfde als de MDA compact (zelfs iets minder bij schijnbaar dezelfde hardware specs)


Machineman
Schrijft lekker mee 946 reacties
29-04-2005 11:54

Oorspronkelijk geplaatst door Koen

Is de Intel PXA 272 op 416 Mhz een andere processor dan de Intel PXA 270 die bij de T-Mobile MDA compact genoemd wordt of is het een typfout? Bovenaan de SPV M500 review staat namelijk de PXA 270 genoemd en elders in de tekst staat de PXA 272.

Je zou verwachten dat er bij de keuze van een andere processor betere snelheid, langere batterijduur of een betere prijs tegenover staat. Hij presteert echter nagenoeg hetzelfde als de MDA compact (zelfs iets minder bij schijnbaar dezelfde hardware specs)


Ja sorry dat is een type fout.

Groeetzzz Machineman


Wiz
Member for Life 1783 reacties
29-04-2005 12:34

Volgens mij is de M500 alleen wel een ietsiepietsie groter dan de MDA Compact en de i-Mate JAM, hetgeen maakt dat niet alle accessoires zullen passen (cases, houders etc)


Koen
Community Contactgroep 1411 reacties
29-04-2005 12:46

Dat is een zeer belangrijke opmerking! Vermoedelijk goed voor de verkoop van toebehoren via Orange, maar voor de gebruikers niet ideaal natuurlijk.

Verder goede review!

NB. persoonlijk lijkt het mij ook nuttig een vergelijking tussen de MDA compact, Orange SPV M500 en de Imate Jam te hebben. In mijn ogen zijn er behalve de simlock en de andere opdruk/customizing van de operators nauwelijks verschillen. De Orange lijkt mij echter het meest uitgebreid in leveromvang van software etc.


RonH
Member for Life 10177 reacties
29-04-2005 12:58

Oorspronkelijk geplaatst door Koen

De Orange lijkt mij echter het meest uitgebreid in leveromvang van software etc.


En 512Mb geheugenkaartje i.p.v. 256Mb


McCune
Schrijft lekker mee 514 reacties
29-04-2005 13:49

@Koen

De hardware van alle varianten lijkt mij gelijk, dus om nu een review te schrijven met alle mogelijke varianten lijkt me een beetje zinloos. Je kunt je apparaat toch aanpassen zoals jij wilt, door bijvoorbeeld bepaalde tweaks uit te voeren

Zoals ik gelezen heb op internet is het toestel gewoon de "HTC Magician" die vervolgens verkocht wordt aan andere fabrikanten zoals: QTek, SPV, MDA en I-mate. Deze zetten vervolgens hun applicaties er op en trekken het device een ander jasje aan


Zeke
Schrijft lekker mee 628 reacties
29-04-2005 21:24

De manier waarmee je de stylus uit z'n silo haalt lijkt me beter dan bij de i-mate JAM...

Groet,

Bert


Koen
Community Contactgroep 1411 reacties
29-04-2005 23:38

klopt het dat Orange de mobielen site van de PocketPC club als standaard internet startsite heeft ingegeven? Dat is erkenning (en goede contacten als ik het in de Podcast hoorde )


vanveller
Is al aardig op weg 208 reacties
30-04-2005 16:05

Bij mijn M500 staat gewoon de standaard :
file://windowsdefault.htm

Het is een geweldig apparaat, ben uiterst tevreden. Alleen vind ik dat het geheugen snel vol is. Met mijn iPAQ3950 stonden meer programma's geinstalleerd en had ik meer ruimte over???
Er staan dezelfde bestanden in de mijn documents......


Amien
Schrijft lekker mee 624 reacties
30-04-2005 18:34

Bij Brando verkopen ze een cradle voor deze QTEK .. zou dat wel gaan passen? ik die bv dat deze phone een rubbertje heeft aan de onderkant .. dat heeft de QTEK niet


pdatjes
Is al aardig op weg 64 reacties
01-05-2005 00:45

De SPV M500 is iets dikker dan modellen als de MDA Compact, i-Mate Jam en de Qtek S100. Gevolg is dat cases, actieve specifieke houders, cradles ed niet zullen passen.


Amien
Schrijft lekker mee 624 reacties
01-05-2005 00:57

handig van Orange!


softinc
Schrijft lekker mee 464 reacties
01-05-2005 02:00

In ieder geval een zeer goede review, mede door deze review ben ik gaan kijken in de orangeshop, en heb ?m aangeschaft.

Ik was al dol enthousiast over de 4700, maar de m500 heeft echt een aantal andere devices voor mij overbodig gemaakt.

NU alleen nog een device met de afmetingen van de m500 , mininimaal 620mhz proc., 256/512 geheugen + wifi en een ingebouwd toetsenbord.

Ik ben toch niet veeleisend !!!!!!


Machineman hopenlijk heeft orange je bankrekening om de verkoopcommissie over te maken.Peter


maroei
Net begonnen 7 reacties
01-05-2005 09:20

Oorspronkelijk geplaatst door pdatjes

De SPV M500 is iets dikker dan modellen als de MDA Compact, i-Mate Jam en de Qtek S100. Gevolg is dat cases, actieve specifieke houders, cradles ed niet zullen passen.


Ik heb een aluminium PDAir case voor de s100/mdacompact gekocht en die past prima. Super case overigens, nauwelijks dikker dan de M500 en telefoon goed te gebruiken zonder te openen

Denk er wel aan dat bij elke s100 case het camera spiegeltje niet te gebruiken is omdat die onder de lens zit in plaats van ernaast (zucht, zinloze verplaatsing, maar je ziet jezelf toch elke dag in de spiegel) .

Verder is het mooi van de M500 dat er een beschermng zit over de USB connector en koptelefoon beneden. Maar ook hier dus het probleem dat je wat moet friemelen met een case om het apparaat te syncen of op te laden. Maar echt annoying bij het gebruik als MP3 speler. Ik overweeg het rubber te verwijderen...


Amien
Schrijft lekker mee 624 reacties
01-05-2005 11:00

Oorspronkelijk geplaatst door softinc

NU alleen nog een device met de afmetingen van de m500 , mininimaal 620mhz proc., 256/512 geheugen + wifi en een ingebouwd toetsenbord.

Ik ben toch niet veeleisend !!!!!!


je vergeet VGA, UMTS, Radio en GPS


Nomad
Member for Life 5270 reacties
01-05-2005 11:06

Oorspronkelijk geplaatst door Amien

je vergeet VGA, UMTS, Radio en GPS


Die GPS en radio zouden er niet eens op/in hoeven. Vreet toch alleen maar accustroom. Maar de rest zou erg welkom zijn.


Koen
Community Contactgroep 1411 reacties
01-05-2005 13:26

Ik zag eerst niet veel voordeel om mijn MDA-II/ 2020 te vervangen door een MDA compact achtig model. Door o.a. de review ben ik toch overgehaald om de Orange aan te schaffen. Het is een mooi apparaat!

Ga AUB niet in de winkel kijken want dan ben je verkocht!

Het scherm valt mij mee: prima afleesbaar, en verder dezelfde functies als de MDA-II/Qtek2020 maar dan toch aanzienlijk kleiner.

Die bescherming over de aansluitingen is wel zeer irritant. (hebben de Imate en T-Mobile versie die niet dan?) Hij gaat er nu stroef af en als hij straks wat makkelijker gaat zal hij vermoedelijk na een aantal weken/maanden afbreken. In een case zit die afdekking vermoedelijk altijd in de weg. Ik ga nog eens kijken of ik het rubbertje er niet uit kan halen zonder al teveel schade.

Wat ik mis zijn de cradle (maar dit was natuurlijk voor aankoop bekend). Verder bevalt mij het bijgeleverde tasje niet echt. Ik gebruik bij voorkeur een tasje met riemclip die ook echt om je riem heen grijpt (zoals bij de Qtek2020). Dit voorkomt dat hij van je riem af kan vallen en maakt rollen van je apparaat op het station iets lastiger. Het geheel komt op mij ook iets fragieler over dan mijn MDA-II.

Verder was de aankoopprijs via de Orange shop op dit moment erg netjes. Ik moet nu natuurlijk wel mijn Brodit Qtek2020 houder vervangen voor een andere, heb er al een autolader bij gekocht en ga op zoek naar een andere case die wel aan mijn verwachtingen voldoet. Jammer dat ik hem nog niet had op de clubdag. Dan had ik daar in de shops meteen de tasjes en holsers kunnen vergelijken. Via de internetshops is helaas niet echt duidelijk hoe die riemclips in de praktijk zullen zijn. (weet iemand welk merk de standaard bijgeleverde tasjes+riemclip die van de Qtek 2020/MDA II zijn?)


onedutch
Is al aardig op weg 178 reacties
02-05-2005 11:56

Hoi,

Ben benieuwd of ik de enige ben, maar euhm, ik haal hem uit de doos en zet hem aan. Zie ik meteen dat het scherm er scheef inzit.... niet overdreven scheef, maar wel scheef? Heeft iedereen dat?

En een geheel andere vraag,

Bestaat er voor een m500 (of pocket pc in zijn algemeen) een applicatie die ervoor zorgt dat als je hem aansluit de PC hem ziet als een ordinaire harddisk??
De nieuwe palm tungsten T5 ken een dergelijke applicatie, "Drive Mode" als je dit aanzet en je sluit hem aan op een USB port dan ziet de PC of MAC hem als een "domme" usb stick en voegt een drive toe.

Dit is erg interesant voor b.v. aan autoradio zoals die vorige week bij de aldi verkocht werd. Hierop zit een USB aansluiting waarop je usb key's/sticks kunt aansluiten om de MP3 die erop staan af te spelen.

Maar goed, 2 vragen, Drive Mode en een Scheef Scherm...

Voor de rest ziet het er top uit.

Greetz
Tom


McCune
Schrijft lekker mee 514 reacties
02-05-2005 12:10

Oorspronkelijk geplaatst door onedutch

Bestaat er voor een m500 (of pocket pc in zijn algemeen) een applicatie die ervoor zorgt dat als je hem aansluit de PC hem ziet als een ordinaire harddisk??


Als je activesync installeert komt er een device bij te staan op je PC. Zodra je de M500 aansluit kun je gewoon door je M500 browsen


onedutch
Is al aardig op weg 178 reacties
02-05-2005 13:28

McCune,

Activesync is interesant bij mensen die het geinstalleerd hebben. Echter heeft de grootste groep mensen in mijn omgeving geen as.

Mijn bedoeling is eigenlijk dat het een domme usb stick simuleert. Activesync draait b.v. ook niet op de autoradio van de Aldi. Deze accepteerd alleen usb sticks.

Maar in iedergeval bedankt voor je antwoord !

Greetz Tom


McCune
Schrijft lekker mee 514 reacties
02-05-2005 13:36

Had niet begrepen dat je het overal je M500 wilde aansluiten.

Denk dan dat het niet gaat lukken, omdat je voor het "herkennen" van de M500 altijd software moet installeren. Tenzij MS de drivers zou toevoegen in een standaard Windows installatie. Dit lijkt mij trouwens niet meer dan logisch, omdat je dan hun mobiele product super simpel op een standaard desktop/laptop machine kunt aansluiten

Misschien een idee voor een software ontwikkelaar om voor de SPV serie een emulatie programma te maken dat ervoor zorgt dat de SPV als een USB-Stick wordt herkent


onedutch
Is al aardig op weg 178 reacties
02-05-2005 20:55

En dan krijgen we een reactie van iemand bij de Palm Club dat we dan maar een Tungsten T5 hadden moeten kopen....

Daar is dat al ontwikkeld

Maar goed, mischien dat er al iemand zoiets ontwikkeld had, ik zal eens een ballatje opgooien bij de Qtek Developper club. Daarkomen alle hippe pda's vandaan...

Niemand die ook een Scheef Scherm in de M500 heeft zitten ? Als ik de nige ben dan ga ik ermee terug...

G
Groetjes Tukker Tom


nogotov
Net begonnen 2 reacties
02-05-2005 22:19

mmm. elders lees ik andere verhalen . werken jullie niet toevallig bij orange?


Vox
Is al aardig op weg 123 reacties
02-05-2005 22:40

Oorspronkelijk geplaatst door nogotov

mmm. elders lees ik andere verhalen . werken jullie niet toevallig bij orange?


Wat lees je dan? Iedereen is toch aardig positief.


vanveller
Is al aardig op weg 208 reacties
03-05-2005 00:05

Het is gelukt!!!
Met de simpele suikerklont-truc kan de M500 ontdaan worden van het Orange logo en de SPV/M500 tekst.

Wrijf met een suikerklontje over het logo, niet schrikken bij krasjes. Is het logo weg ff opwrijven met een nat doekje en een mooi toestel is het resultaat, zie foto.


Svend1500
Net begonnen 2 reacties
03-05-2005 15:00

Ik was vorige week met een huisgenoot in de Orange-shop en zag daar de M500. Het formaat etc viel mij meteen op, oogde erg leuk. Laat nu afgelopen nacht mijn C500 gestolen zijn. Dus ik sta nu voor de keuze of ik weer een C500 neem, of voor een M500 ga. Klinkt als een luxeprobleem, maar diep van binnen vloek ik best, had een mooie 1-jarige deal die afliep als ik naar het buitenland zou gaan..

Het voornaamste voordeel van de M500 lijkt mij het grotere scherm. Ik ben op zich iemand die veel games speelde op mijn C500, evenals het kijken van films en gebruik van MSN/ICQ. Voornaamste nadeel voor mij is dat ik het gebruik van een toetsenbord veel practischer vind dan een pen. Zijn er features (WiFi acht ik een leuke extra, niet meer niet minder, er zijn toch te weinig hotspots) van de M500 die ik allicht over het hoofd zie die de overstap direct rechtvaardigen? Ik heb namelijk moeite om de extra investering voor mezelf te rechtvaardigen, aangezien ik er ten opzichte van een C500 er niet heel veel op vooruit lijk te gaan.reacties
03-05-2005 15:33

Ik heb ook sinds kort een M500 maar over sommige dingen is niet echt goed nagedacht. Of ik heb het apparaat nog niet helemaal door, dat kan ook natuurlijk.

Ik gebruik'm namelijk ook als mp3 speler en ik krijg het niet voor elkaar om het scherm en de toetsen te blokkeren, terwijl de muziek gewoon door speeld. Is wel zo handig als je'm in je broekzak stopt.

Verder staat er in de handleiding dat je de aan/uit knop 2 seconden ingedrukt moet houden om de telefoon uit te schakelen. Bij mij gaat de telefoon helemaal niet uit, maar schakelt enkel de scherm verlichting uit. Als ik echter de aan/uit knop gewoon even kort in druk gaat de telefoon wel uit, maar kan ik nog steeds gebeld worden. (lijkt mij soort van toetsblokkering)

Als ik vervolgens een oproep gemist heb, blijft de telefoon aanstaan en worden de toetsen en het scherm niet meer automatisch vergrendeld. Nu kan je wel instellen dat na een x aantal minuten de telefoon moet uitschakelen, maar dat is niet zo handig tijdens het kijken van een filmpje of luisteren van muziek. Wat ik regelmatig doe als ik onderweg ben naar m'n werk.

Verder vind ik het apparaatje erg cool, heb al kleine programmatjes in .Net geschreven ervoor en dat werkt prima. Je kan er echt veel mee, maar het lijkt soms dat ze zijn vergeten dat het vooral een apparaat is om mee te bellen.

Mocht ik het mis hebben, dan hoor ik het wel...


McCune
Schrijft lekker mee 514 reacties
03-05-2005 15:33

@Svend1500

Denk dat het erg persoonlijk is, zelf vind ik het ook erg moeilijk wat ik zou aanschaffen wanneer mijn C500 nu zou sneuvelen. Voor mij zou de WiFi mogelijkheid op de M500 een grote plus zijn. Maar daar staat tegenover dat ik het een nadeel vind dat je de M500 altijd met twee handen moet bedienen. Als je wat reviews leest moet je er vast uit komen

Succes met je keuze!


MichielR
Schrijft lekker mee 325 reacties
03-05-2005 15:46

In de review staat dat het gebruik van tomtom en tegelijkertijd bellen geen probleem is. Mag ik, aangezien handsfree bellen in de auto tegenwoordig verplicht is , concluderen dat je dit beide dmv een BT verbinding doet?


onedutch
Is al aardig op weg 178 reacties
04-05-2005 20:31

Hoi Machineman,

In jou review staat :"Ik heb het getest met een Mr Handsfree Butterfly en heb ook hier geen nadelige punten gevonden. De enige beperking zit namelijk in de headset en niet in de M500. Het geluid wordt bij 7 ? 8 meter echt veel slechter het geen niet het geval is met een Jabra 250."


Echter kan ik met geen mogelijkheid ervoor zorgdan dat ik met de BlueTooth headset een telefoongesprek begin. De butterfly ondersteund VoiceDialling, heb jij dit getest en mis ik nu een instelling? Op de forums in qtek developper site kan ik er alleen over vinden dat het niet ondersteund wordt Ik hoop dat je het tegendeel mij kunt vertellen....

Mja, keuze tussen c500 en m500 ... Denk dat in de volle zon de c500 beter afleesbaar is.. Weet ik niet zeker.

Vindt de Bluetooth ondersteuning erg tegenvallen op de m500, heb vandaag weer met een qtek 2020 gewerkt, deze kent op een fatsoenlijke manier veel profielen.

Groetjes Tukker Tom


Svend1500
Net begonnen 2 reacties
05-05-2005 20:11

Ik heb toch de M500 gehaald. Als blijkt dat een PPC niets voor mij is, kan ik altijd weer aan een Smartphone gaan na 12 maanden.


Machineman
Schrijft lekker mee 946 reacties
07-05-2005 11:53

Oorspronkelijk geplaatst door onedutch

Hoi Machineman,

In jou review staat :"Ik heb het getest met een Mr Handsfree Butterfly en heb ook hier geen nadelige punten gevonden. De enige beperking zit namelijk in de headset en niet in de M500. Het geluid wordt bij 7 ? 8 meter echt veel slechter het geen niet het geval is met een Jabra 250."


Echter kan ik met geen mogelijkheid ervoor zorgdan dat ik met de BlueTooth headset een telefoongesprek begin. De butterfly ondersteund VoiceDialling, heb jij dit getest en mis ik nu een instelling? Op de forums in qtek developper site kan ik er alleen over vinden dat het niet ondersteund wordt Ik hoop dat je het tegendeel mij kunt vertellen....


Groetjes Tukker Tom


De BT Butterfly ondersteund inderdaad voicedialing maar dit werkt niet samen met de M500 ik weet ook niet waarom maar ik heb dit ook nog nooit werkend gekregen op welke Smartphone / PDA dan ook. Het bellen via voicedial zal toch nog geactiveerd moeten worden vanaf het toestel.

Jammer maar je hebt gelijk nog een tekort koming in de headset.

Groetjes Jeroen.


tammerat
Net begonnen 20 reacties
07-05-2005 17:14

Oorspronkelijk geplaatst door vanveller

Bij mijn M500 staat gewoon de standaard :
file://windowsdefault.htm


Maar als je op de default.htm voor internet acces kiest, word je inderdaad doorgelinkt naar deze club.


Koen
Community Contactgroep 1411 reacties
07-05-2005 18:33

Oorspronkelijk geplaatst door Matt Maxx

Ik heb ook sinds kort een M500 maar over sommige dingen is niet echt goed nagedacht. Of ik heb het apparaat nog niet helemaal door, dat kan ook natuurlijk.

Ik gebruik'm namelijk ook als mp3 speler en ik krijg het niet voor elkaar om het scherm en de toetsen te blokkeren, terwijl de muziek gewoon door speeld. Is wel zo handig als je'm in je broekzak stopt.

Verder staat er in de handleiding dat je de aan/uit knop 2 seconden ingedrukt moet houden om de telefoon uit te schakelen. Bij mij gaat de telefoon helemaal niet uit, maar schakelt enkel de scherm verlichting uit. Als ik echter de aan/uit knop gewoon even kort in druk gaat de telefoon wel uit, maar kan ik nog steeds gebeld worden. (lijkt mij soort van toetsblokkering)

Mocht ik het mis hebben, dan hoor ik het wel...


De handleiding klopt niet op het punt van de aan/uit knop. Het is op bijna alle PocketPC's namelijk als volgt:

-Lang op de aan/uit knop drukken zorgt ervoor dat de schermverlichting uit gaat (en niet meer aangaat bij aantikken van het scherm). Nogmaals lang indrukken van de aan/uit knop zorgt ervoor dat je scherm weer aan gaat. (in de "backlight settings" van het "settings" menu kan je aanvinken of het licht evt. weer aan moet gaan bij een aanraking van het scherm).

-kort op de aan/uit knop drukken zorgt er voor dat je PocketPC aan of uit gaat. Als je de telefoonfunctie ingeschakeld hebt staan, dan blijft deze op de achtergrond actief terwijl de PDA uit gaat.
Tip: Wil je de telefoon functie uit hebben, dan moet je op het "antenne" symbool klikken en vervolgens de "flight mode" aan zetten (het GSM zend en ontvangstdeel schakelt hierbij uit).

Voor het afspelen van MP3's in de mediaplayer geldt: je kunt bij de instellingen van de mediaplayer in de opties aanvinken of de muziek door moet spelen of moet stoppen als je je PocketPC uit zet.

De toetsenblokkade aanzetten heb je vermoedelijk al in het "settings" menu gevonden.

Deze eigenaardigheden van het PocketPC systeem zitten er al langer in. Volgens mij zijn met deze tips de grootste "zorgen" voor jou wel verdwenen.


Koen
Community Contactgroep 1411 reacties
07-05-2005 18:37

Andere vraag: wat vinden jullie van de M500 stylus? Ik vind het een beetje een slap geval. Geeft de indruk dat hij ooit zal breken bij de aanhechting van het metaal aan de kunstof bovenkant. (en natuurlijk vrij kort, maar dat is denk ik moeilijk te voorkomen of je moet er zo'n uitschuifbare bij hebben, maar ik vraag mij af hoe stabiel dat is.)


onedutch
Is al aardig op weg 178 reacties
08-05-2005 22:55

Hi,

De Stylus is wat mij betrefd ok, mischien wat aan de dunne kant maar stevig genoeg voor mij.

Een uitschuifbare was ook een optie geweest, heb 1,5 jaar een loox gebruikt, is erg handig als hij wat langer is.


Ik Bel nog hoofdzakelijk met de T-mobile toestel (p900 in bruikleen) tot het abonnement over is. Heb vandaag enkele mensen gebeld met de M500.... Ik ervaar hierbij 2 dingen:

1. Mensen horen 'soms' hunzelf als een echo terug komen.

2. Ikzelf hoor mensen als ze maar iets harder praten een soort knakje, kraakje in de speaker. (Volume van de m500 staat op de helft beide schuifjes)

Ik heb in de xda developper forums hier ook over gelezen, Machineman geeft aan dat hij geen geluidsproblemen heeft gehad. Nu ben ik benieuwd (ga hier zelf nog achteraan) of dit komt doordat hij met headset/oordopjes gebeld heeft en dat puur bellen met de m500 zelf de problemen geeft.

Iemand hier ervaring/tips van/voor ?

Groetjes Tukker Tom


petmar
Is al aardig op weg 76 reacties
09-05-2005 01:24

@Tukker Tom,

Ik heb de M500 nu een kleine 3 weken en nog geen geluidsproblemen ervaren. Ook geen klachten gehad van andere mensen over een echo of zo. Ik gebruik overigens geen headset verder.

Mvg,
Petmar


Machineman
Schrijft lekker mee 946 reacties
09-05-2005 08:25

Oorspronkelijk geplaatst door onedutch

Hi,

De Stylus is wat mij betrefd ok, mischien wat aan de dunne kant maar stevig genoeg voor mij.

Een uitschuifbare was ook een optie geweest, heb 1,5 jaar een loox gebruikt, is erg handig als hij wat langer is.


Ik Bel nog hoofdzakelijk met de T-mobile toestel (p900 in bruikleen) tot het abonnement over is. Heb vandaag enkele mensen gebeld met de M500.... Ik ervaar hierbij 2 dingen:

1. Mensen horen 'soms' hunzelf als een echo terug komen.

2. Ikzelf hoor mensen als ze maar iets harder praten een soort knakje, kraakje in de speaker. (Volume van de m500 staat op de helft beide schuifjes)

Ik heb in de xda developper forums hier ook over gelezen, Machineman geeft aan dat hij geen geluidsproblemen heeft gehad. Nu ben ik benieuwd (ga hier zelf nog achteraan) of dit komt doordat hij met headset/oordopjes gebeld heeft en dat puur bellen met de m500 zelf de problemen geeft.

Iemand hier ervaring/tips van/voor ?

Groetjes Tukker Tom


Hoi Tom,

Ik heb zowel de oordopjes als de speaker en luidspeaker getest geen van alle had deze problemen. Ook mijn toestel dat ik gekocht heb heeft geen geluids problemen. Mijn toestel staat ook op half volume.

Ook de echo waar je het over hebt heb ik nog niet gehoort. Het kan wel eens voorkomen dat je een echo hebt maar dat moet zeker niet constand zijn.

Het is nu de eerste keer dat ik dit hoor van deze problemen ook in de winkel heb ik deze problemen nog niet gezien.

Groetjes Jeroen (Machineman)


onedutch
Is al aardig op weg 178 reacties
09-05-2005 11:39

Hoi Petmar en Machineman,

Vorige week heb ik al contact gezocht met de smartphoneshop (ene Koen) omdat ik me eraan stoorde dat het display er scheef inzit. Dit was echter minimaal dus wist niet goed ik hier nu over moest beginnen tegen de smartphoneshop.

Echter als je je m500 uitpakt, accu plaatst, aanzet en meteen constateerd dat het scherm er scheef inzit dan ga je je de rest van de tijd dat je hem gebruikt eraan ergeren. Ik had dus toch maar even een mail gestuurd en Koen gaf aan dat het geen enkel probleem was om dit op te lossen.

We zijn nu aan het kijken of ik de m500 kan ruilen in de orange shop in enschede. Ik heb zojuist mijn nieuwe bevindingen ook doorgestuurd aan de smartphoneshop (Deze zijn erg correct en hulpvaardig, is een goede winkel). Mischien heb ik wel een 'misgedrukte' m500.

Bedankt in voor jullie reactie in ieder geval !

Groetjes Tukker Tom


petmar
Is al aardig op weg 76 reacties
09-05-2005 14:26

graag gedaan.. we horen graag Nog even hoe het afgelopen is.

petmar


onedutch
Is al aardig op weg 178 reacties
09-05-2005 15:33

Hi Petmar,

hij moet terug naar de SmartPhoneShop.... Helaas kon hij niet in de winkel worden omgeruild...

Kom er denk ik deze week niet eens aan toe... eens kijken hoe ik dat ga doen.

Ik zal als hij terug komt laten weten wat er gebeurt is. Hoop een Doa omruil actie.

Greetz Tom


pekinees
Debutant 1 reacties
09-05-2005 17:11

Mij valt op dat je bij de Orange SPV M500 geen echte ringtone kunt koppelen aan een inkomend SMS berichtje.

Dat is een zware tegenvaller, omdat ik daardoor vaak een belangrijk SMS'je mis. Bijvoorbeeld omdat het bliepje overstemd wordt door allerlei randlawaai.

Weet iemand misschien een manier om toch een ringtones te kunnen koppelen aan de SMS?


R. Knops
Member for Life 4397 reacties
09-05-2005 17:22

Oorspronkelijk geplaatst door pekinees

Mij valt op dat je bij de Orange SPV M500 geen echte ringtone kunt koppelen aan een inkomend SMS berichtje.

Dat is een zware tegenvaller, omdat ik daardoor vaak een belangrijk SMS'je mis. Bijvoorbeeld omdat het bliepje overstemd wordt door allerlei randlawaai.

Weet iemand misschien een manier om toch een ringtones te kunnen koppelen aan de SMS?


Met het programmatje pocketzenphone is zijn zowel geluid als trilfunctie in te stellen. Het lijkt me mogelijk om zelf een geluidje toe te voegen en te koppelen aan de sms notificatie. Bij mij heeft het al flink geholpen om de trilfunctie te activeren bij het onvangen van een sms.

Het zou ook kunnen dat je pocketzenphone al geinstalleerd hebt en dat deze je huidige standaard windows instellingen overruled !! Ik was ook eerst in windows settings aan het klooien terwijl pzp ze dan weer teniet deed ... even een weetje dus !


willemjan1980
Net begonnen 7 reacties
10-05-2005 20:41

Oorspronkelijk geplaatst door pekinees

Mij valt op dat je bij de Orange SPV M500 geen echte ringtone kunt koppelen aan een inkomend SMS berichtje.

Dat is een zware tegenvaller, omdat ik daardoor vaak een belangrijk SMS'je mis. Bijvoorbeeld omdat het bliepje overstemd wordt door allerlei randlawaai.

Weet iemand misschien een manier om toch een ringtones te kunnen koppelen aan de SMS?


Jazeker is dit mogelijk!

Zet het wavje in de windows dir (niet in de map "Rings").

Ga dan naar Start > Settings > System > Add Ringtone en vink het wavje en klik op OK.

Ga dan naar Start > Settings > System > Clock & Alarm en klik rechts op dat kerkklok ding.

Selecteer daar in het Dropdown menuutje het bestandje


Ik heb dit trucje van iemand op Tweakers geleerd... ;-)


Koen
Community Contactgroep 1411 reacties
12-05-2005 01:14

Wat zijn jullie ervaringen met de GPRS verbindig? Bij mij kan ik 1 ding doen via GPRS en dan verbreekt de connectie. Dus Email ophalen en dan op een link daarin klikken om een internetpagina te lezen geeft een "geen verbinding door onbekende oorzaak" melding.

Ook email ophalen en het 10 minuten later nog eens doen lukt niet met eenzelfde foutmelding tot gevolg. Ik gebruik hem natuurlijk gewoon met een Orange abonnement met Orange World geactiveerd en met de vooringestelde Orange verbindingen. Softreset helpt ook niet. Alleen uit en weer aanzetten van de telefoon (flightmode activeren en weer uitzetten) helpt om wederom ??nmalig een goede GPRS verbinding te kunnen maken. Wat zijn jullie GPRS ervaringen tot nu toe?

In de telefoonfunctie heeft de beltegoedlijn ook moeite mijn pincode voor het opvragen van mijn bundeltegoed te accepteren. (DTMF komt niet altijd goed door of iets dergelijks of misschien wel gewoon een netwerk storing?)

Tip: voor nieuwe Orange klanten nog een tip: je krijgt je belvoorraad bij Orange niet direct, maar pas op je eerste factuurdatum. Dit kan soms bijna een hele maand later zijn! In de tussentijd betaal je elke MB, SMS en belminuut dus los bij. Let hierop, zelfs klantenservice via 1200 en de beltegoed info lijn 1244 worden als losse minuten berekend. (hopelijk voorkomt dit tegenvallers op je eerste rekening).

Dan nog een tip: ik heb voor de navigatie in de auto gewoon een universele GSM telefoonhouder aangeschaft in plaats van een dure professionele houder die toestelspecifiek is. De SPV M500 is klein genoeg om hier zonder problemen stevig in te passen (net als de Qtek S100/T-Mobile MDA compact). Als eerste zijn de toestelspecifieke houders nog niet of nauwelijks te koop, verder heb ik nu geen problemen dat de SPV M500 door het iets andere formaat dan de Qtek S100/T-Mobile MDA compact opeens niet in de dure houder past.(met alle rompslomp van eventueel terugsturen etc.). Dit soort houders zijn er al vanaf 5,-! Let er wel op dat je laadkabel nog aangesloten kan worden en of de SPV M500 stevig genoeg in de houder klemt. Een bij een hobbel op je versnellingspook kletterende SPV is nu niet echt waar jij en het scherm op zitten te wachten! (probeer hem even in de winkel als dat kan).


tammerat
Net begonnen 20 reacties
12-05-2005 10:44

Oorspronkelijk geplaatst door Koen

Wat zijn jullie ervaringen met de GPRS verbindig? Bij mij kan ik 1 ding doen via GPRS en dan verbreekt de connectie. Dus Email ophalen en dan op een link daarin klikken om een internetpagina te lezen geeft een "geen verbinding door onbekende oorzaak" melding.).


Ik had hier in het begin ook last van. E?n of twee keer verbinding maken en daarna kreeg ik een foutmelding. Vreemdgenoeg heb ik daar de laatste tijd geen last meer van. Had zelf het idee dat het optrad als ik weer eens naar Settings - Connections was geweest. Na email ophalen wordt wel de verbinding automatisch verbroken. Het enige wat ik nu heb veranderd is dat ik bij Select networks twee keer Orange World heb ingevuld. Als ik echt internet nodig heb, wijzig ik dat op dat moment.

Tip: voor nieuwe Orange klanten nog een tip: je krijgt je belvoorraad bij Orange niet direct, maar pas op je eerste factuurdatum. Dit kan soms bijna een hele maand later zijn! In de tussentijd betaal je elke MB, SMS en belminuut dus los bij. Let hierop, zelfs klantenservice via 1200 en de beltegoed info lijn 1244 worden als losse minuten berekend. (hopelijk voorkomt dit tegenvallers op je eerste rekening).).


Te laat dan!!!! Waar heb je deze info gevonden? Dat is toch onzin??? Op mijn gebruiksoverzicht staat gewoon dat ik bezig ben met mijn Mb's inclusief.


Koen
Community Contactgroep 1411 reacties
12-05-2005 18:32

Oorspronkelijk geplaatst door tammerat

Te laat dan!!!! Waar heb je deze info gevonden? Dat is toch onzin??? Op mijn gebruiksoverzicht staat gewoon dat ik bezig ben met mijn Mb's inclusief.


Het betreft je geldbundel bij een nieuw abonnement. Tot kort geleden kreeg je bij een Orange "Free" abonnement altijd standaard 15,- euro starttegoed tot de datum waarop je je eerste belbundel kreeg. Orange World GPRS abonnementskosten van 6,- worden uit die belbundel gehaald. Voor die 6,- euro krijg je dan 2 MB inclusief. (ik neem aan dat dat het inclusief gedeelte is wat je ziet).

De nieuwe situatie is dat je tot de datum dat je eerste bundel in gaat helemaal nul komma nul euro aan tegoed krijgt van Orange. Je moet dus elke sms, belminuut etc. los bijbetalen! Veel nieuwe Orange klanten krijgen daardoor de eerste maand een forse onverwacht hoge rekening. Zoals de slogan al aangeeft: "Orange, niets is wat het lijkt" (zelfs je eerste bundel niet )

Er zijn enkele uitzonderingen bij acties: Wie dus mee deed aan de Orange World actie (2 maanden gratis bij een nieuw abonnement), komt dus vermoedelijk nog gratis ermee weg. Heb je echter een abonnement afgesloten bij een shop die deze actie niet heeft dan moet je dus vermoedelijk ook 6,- euro los bijbetalen voor je Orange World bundel.

Van deze info is helaas geen offici?le bron. In de Orange shops wordt er tegenwoordig echter doorgaans voor gewaarschuwd als je daar een abonnement aansluit en de klantenservice (1200 = betaald nummer!) van Orange kan je het bij navraag ook doorgaans wel uitleggen. Bel anders even de saldo lijn 1244 (betaald nummer!) om te kijken of jij je eerste bundel mogelijk al binnen hebt. Doorgaans duurt het tussen de 5 en de 25 dagen afhankelijk van het moment van aansluiten tot je je eerste bundel bijgeschreven krijgt.

Mocht je dan nog mijn waarschuwing niet geloven, reserveer dan even flink wat saldo op je bankrekening en bel er wild op los! (kunnen wij ook eens lachen !)


tammerat
Net begonnen 20 reacties
12-05-2005 19:45

Oorspronkelijk geplaatst door Koen

Mocht je dan nog mijn waarschuwing niet geloven, reserveer dan even flink wat saldo op je bankrekening en bel er wild op los! (kunnen wij ook eens lachen !)


Het is niet dat ik je waarschuwing niet geloof, maar dat ik hierover helemaal niets terugvind. Sterker nog, ik heb direkt navraag gedaan bij de klantenservice en qua belbundel heb je zeker gelijk, over OW werd uitermate vaag gedaan. Dat stond er los van. Maar op mijn vraag hoe ik 6 euro uit een bundel kan betalen die ik nog niet heb, kon men geen antwoord geven.

Ik heb alvast wat te lachen voor jullie, mijn abbo is ??n dag na de normale payday voor bundels tot stand gekomen. Als ik dus na 2 jaar opzeg, moet ik in ??n dag mijn gehele bundel verbellen.

Ik heb mijn klacht inmiddels op schrift gesteld. Bedankt voor de waarschuwing, al kwam die voor mij dan misschien wat te laat.


Vox
Is al aardig op weg 123 reacties
12-05-2005 20:16

Oorspronkelijk geplaatst door tammerat

Het is niet dat ik je waarschuwing niet geloof, maar dat ik hierover helemaal niets terugvind. Sterker nog, ik heb direkt navraag gedaan bij de klantenservice en qua belbundel heb je zeker gelijk, over OW werd uitermate vaag gedaan. Dat stond er los van. Maar op mijn vraag hoe ik 6 euro uit een bundel kan betalen die ik nog niet heb, kon men geen antwoord geven.

Ik heb alvast wat te lachen voor jullie, mijn abbo is ??n dag na de normale payday voor bundels tot stand gekomen. Als ik dus na 2 jaar opzeg, moet ik in ??n dag mijn gehele bundel verbellen.

Ik heb mijn klacht inmiddels op schrift gesteld. Bedankt voor de waarschuwing, al kwam die voor mij dan misschien wat te laat.


Tip: 2 maanden voor afloop abo opgezeggen en het abo omlaten zetten naar een prepaid. dan mag je er net zo lang over doen als je zelf wilt.


tammerat
Net begonnen 20 reacties
13-05-2005 09:20

Oorspronkelijk geplaatst door Vox

Tip: 2 maanden voor afloop abo opgezeggen en het abo omlaten zetten naar een prepaid. dan mag je er net zo lang over doen als je zelf wilt.


Goeie tip, ook door de klantenservice al geopperd. Maar ja, dan zit ik met prepay, zonder gprs, en als ik daarvoor elders een abbo zou willen afsluiten met nummerbehoud, heb ik toch een probleem. Maar goed, ik heb mijn klacht al bij Orange gedropt. We merken het wel.


tgw
Net begonnen 6 reacties
14-05-2005 09:58

Oorspronkelijk geplaatst door tammerat

Goeie tip, ook door de klantenservice al geopperd. Maar ja, dan zit ik met prepay, zonder gprs, en als ik daarvoor elders een abbo zou willen afsluiten met nummerbehoud, heb ik toch een probleem. Maar goed, ik heb mijn klacht al bij Orange gedropt. We merken het wel.Nee ook bij prepay kun je orange world aanzetten (per maand)

Uiteraart gaat de de eu. 6 dan ook van je tegoed af
zie quote uit orange world
"
onbeperkt gebruik
De kosten van Orange World zijn heel overzichtelijk. Voor het onbeperkte gebruik van Orange World betaal je een vast bedrag van ? 6 per maand uit je beltegoed of bundel. Voor dit bedrag kun je eenvoudig en zorgeloos beschikken over de meest actuele informatie of de leukste content. Ongeacht de tijd die je er aan besteedt. En wil je internetten? Dan zijn de eerste 2 MB gratis. Hierna betaal je ? 3 per MB. "


Vox
Is al aardig op weg 123 reacties
14-05-2005 10:10

Oorspronkelijk geplaatst door tgw

Nee ook bij prepay kun je orange world aanzetten (per maand)

Uiteraart gaat de de eu. 6 dan ook van je tegoed af
zie quote uit orange world
"
onbeperkt gebruik
De kosten van Orange World zijn heel overzichtelijk. Voor het onbeperkte gebruik van Orange World betaal je een vast bedrag van ? 6 per maand uit je beltegoed of bundel. Voor dit bedrag kun je eenvoudig en zorgeloos beschikken over de meest actuele informatie of de leukste content. Ongeacht de tijd die je er aan besteedt. En wil je internetten? Dan zijn de eerste 2 MB gratis. Hierna betaal je ? 3 per MB. "


Gewoon gprs via prepaid.


willemjan1980
Net begonnen 7 reacties
17-05-2005 11:41

Ik heb nu Windows mediaplayer 10 op mijn pc.
Als ik muziek afspeel dan verschijnt onder tab "afspelen" een plaatje van de cd-hoes.
Dit schijnt ook mogelijk te zijn op de pocket pc.
Ik heb gesynchroniseerd via media player 10, de muziek staat keurig op de M500 maar de plaatjes van de cd-hoes komen niet in beeld!

Ik heb tevens een link toegevoegd waarop precies staat hoe ik het graag wil hebben:

http://www.pocketpcmag.co...n05/WinMediaPlayer10.aspx

Weet iemand hoe ik die plaatjes ook op de M500 zie?

Willem Jan


SPV user
Net begonnen 10 reacties
19-05-2005 21:51

Oorspronkelijk geplaatst door Koen

Wat zijn jullie ervaringen met de GPRS verbindig? Bij mij kan ik 1 ding doen via GPRS en dan verbreekt de connectie. Dus Email ophalen en dan op een link daarin klikken om een internetpagina te lezen geeft een "geen verbinding door onbekende oorzaak" melding.

Ook email ophalen en het 10 minuten later nog eens doen lukt niet met eenzelfde foutmelding tot gevolg. Ik gebruik hem natuurlijk gewoon met een Orange abonnement met Orange World geactiveerd en met de vooringestelde Orange verbindingen. Softreset helpt ook niet. Alleen uit en weer aanzetten van de telefoon (flightmode activeren en weer uitzetten) helpt om wederom ??nmalig een goede GPRS verbinding te kunnen maken. Wat zijn jullie GPRS ervaringen tot nu toe?


Oorspronkelijk geplaatst door tammerat

Ik had hier in het begin ook last van. E?n of twee keer verbinding maken en daarna kreeg ik een foutmelding. Vreemdgenoeg heb ik daar de laatste tijd geen last meer van. Had zelf het idee dat het optrad als ik weer eens naar Settings - Connections was geweest. Na email ophalen wordt wel de verbinding automatisch verbroken. Het enige wat ik nu heb veranderd is dat ik bij Select networks twee keer Orange World heb ingevuld. Als ik echt internet nodig heb, wijzig ik dat op dat moment.Ik heb sinds een week een M500 en last bovenstaand probleem. Wat is hier aan te doen?
Verder is het een geweldig apparaat!


onedutch
Is al aardig op weg 178 reacties
20-05-2005 10:00

Oorspronkelijk geplaatst door Petmar

graag gedaan.. we horen graag Nog even hoe het afgelopen is.


Wel ik heb netjes een ander toestel gekregen van Smartphoneshop, in deze heb ik nog geen geluidsprobleem kunnen ontdekken, heb ook pas 1 maal kort gebeld in de huiskamer.... De auto proef met mr Handsfree moet hij nog doorstaan.
Scherm zit echter wel recht in de behuizing, was toch wel vreemd dat hij scheef in de behuizing terecht kan komen.
Verder prima opgelost. Baal mischien wel een beetje als er echt geen WM5 op de m500 komt... Maar goed, jaar abbonnementje en dan volgens jaar rond deze tijd een opvolgertje aanschaffen...

Oorspronkelijk geplaatst door Koen

Wat zijn jullie ervaringen met de GPRS verbindig? Bij mij kan ik 1 ding doen via GPRS en dan verbreekt de connectie. Dus Email ophalen en dan op een link daarin klikken om een internetpagina te lezen geeft een "geen verbinding door onbekende oorzaak" melding.

Ook email ophalen en het 10 minuten later nog eens doen lukt niet met eenzelfde foutmelding tot gevolg. Ik gebruik hem natuurlijk gewoon met een Orange abonnement met Orange World geactiveerd en met de vooringestelde Orange verbindingen. Softreset helpt ook niet. Alleen uit en weer aanzetten van de telefoon (flightmode activeren en weer uitzetten) helpt om wederom ??nmalig een goede GPRS verbinding te kunnen maken. Wat zijn jullie GPRS ervaringen tot nu toe?


Ik ervaar dit ook, en zoals
Oorspronkelijk geplaatst door Tammerat

Het enige wat ik nu heb veranderd is dat ik bij Select networks twee keer Orange World heb ingevuld.


aangeeft heb ik de indruk dat als je tweemaal Orange World invuld er niets aan de hand is. Dit werkt echter wel erg onhandig! Krijg b.v. mijn RSS feeds niet geupdate via Orange World.

Groetjes Tom


SPV user
Net begonnen 10 reacties
20-05-2005 12:08

Oorspronkelijk geplaatst door onedutch

Ik ervaar dit ook, en zoals

Oorspronkelijk geplaatst door tammerat

Het enige wat ik nu heb veranderd is dat ik bij Select networks twee keer Orange World heb ingevuld. Als ik echt internet nodig heb, wijzig ik dat op dat moment.


aangeeft heb ik de indruk dat als je tweemaal Orange World invuld er niets aan de hand is. Dit werkt echter wel erg onhandig! Krijg b.v. mijn RSS feeds niet geupdate via Orange World.

Groetjes Tom


Ik heb ook tweemaal Orange World ingevuld en het probleem doet zich nog steeds voor. Erg irritant om steeds te moeten resetten


madmann
Is al aardig op weg 109 reacties
22-05-2005 04:55

iemand al ervaringen met wifi?


willemjan1980
Net begonnen 7 reacties
22-05-2005 20:05

Oorspronkelijk geplaatst door madmann

iemand al ervaringen met wifi?


Yep, ik heb onlangs een wi-fi sd kaartje besteld uit Singapore! Werkt super in combinatie met de M500!

Willem Jan


onedutch
Is al aardig op weg 178 reacties
23-05-2005 12:45

Erg frustrerend dat GPRS geneuzel.

Heb Orange gebeld die hadden het over het "aan en uit knopje" heeft u die wel ontdekt? En dan bedoelen ze de softreset op de onderkant met de stylus bedienen.

Ik heb een schedule aanstaan die 2 maal mijn mail controleerd op internet, maar dat werkt vaker niet dan wel doordat de GPRS verbinding niet meer opgezet kan worden.

En inderdaad tweemaal Orange invullen inplaats van Internet Access helpt niet echt. Het is iets anders wat het veroorzaakt.

Als ik mij het goed herinner staat er hierover ook het nodige op de XDA developers site.

Als iemand nog een tip heeft ?

Groetjes Tom


DvO
Net begonnen 48 reacties
23-05-2005 16:06

Ik heb dus nergens last van he.


DvO
Net begonnen 48 reacties
23-05-2005 16:06

Probeer anders even de instellingen te downloaden van een andere SPV


pgerr
Net begonnen 38 reacties
23-05-2005 18:33

Ik heb een harde reset gedaan en toen de melding kwam dat ie na een paar seconden software zou installeren heb ik een softreset gedaan. Dan installeert ie geen spullen van Orange. Ik had wel eerst instellingen van Orange World en Internet Access genoteerd en deze verbindingen later handmatig aangemaakt. Ik mis nu alleen het disconnect knopje bij de verbindingen, maar verbreek deze nu door "rode telefoonhoorn" paar seconden ingedrukt te houden. Heb nu hele stabiele verbindingen, staan soms dagen open.

Mocht je spb gprs monitor (en andere software) van Orange willen installeren kan dat van de ROM die nu wel zichtbaar is. (Heb M500 niet bij de hand dus weet hoe die folder heet, maar je ziet het gelijk in je root)

Meer info staat op xda-developers forum.


Ramon2005
Net begonnen 4 reacties
24-05-2005 01:05

Ik heb een windows media video bestand(mpeg) naar mijn storage kaart geupload(heb daar een map gemaakt "videoclips" met mijn pc maar als ik hem wil openen op mijn m500 dan krijg ik een fout melding...

THERE IS NO APPLICATION ASSOCIATED WITH(BESTANDSNAAM)......RUN THE APPL. FIRST THEN OPEN THIS FILE FROM WITHIN THE APPL.

weet iemand wat dat inhoud...hoe kan ik hem afspelen? ik heb ook een map gemaakt met mp3 en die muziekbestanden speelt die wel af op de mediaplayer waarom dan geen videoclip? of speelt ie geen mpeg af alleen wav,wma etc.


Ramon2005
Net begonnen 4 reacties
24-05-2005 01:08

die videofile heeft trouwens geen mediaplayer icoontje...het is en witte met een windows tekentje erin....


madmann
Is al aardig op weg 109 reacties
24-05-2005 02:04

dat witte met dat windows tekentje erin betekent dat je device het bestandstype niet herkend dus probeer het mpeg file dat je daar hebt te converteren naar wma.


Ramon2005
Net begonnen 4 reacties
24-05-2005 17:37

ja ga ik ff proberen....dank je.


Ramon2005
Net begonnen 4 reacties
24-05-2005 20:22

wma,wmv clips speelt hij af....

Groetjess


Koen
Community Contactgroep 1411 reacties
25-05-2005 23:52

De laatste dagen werkt de GPRS verbinding bij mij prima zonder vastlopen ervan. Ik heb de instellingen doorlopen en opnieuw geaccepteerd, GPRS opgestart door op het "G" icoontje te klikken wat achter je GPRS monitor icoontje schuil gaat, heb ik GPRS monitor op "Connect" geklikt, heb op het today scherm de verbinding opgezet door DAAR het internet explorer icoontje aan te klikken en dan "internet" in de explorer te kiezen. Kortom een leuke workaround

In iedergeval heeft ??n van deze acties dus blijkbaar iets verandert waardoor het nu (tot nader order) dagenlang wel continu goed werkt.


fzelders
Net begonnen 2 reacties
26-05-2005 15:26

Oorspronkelijk geplaatst door Koen

**heb je al eens op het weegschaaltje geklikt?**


Welk weegschaaltje?


McCune
Schrijft lekker mee 514 reacties
26-05-2005 16:02

Ehhhh... wat dacht je van de afbeelding die tussen de post-count en de raporteer optie staat? Boven "Geregistreerd op..."

Nu weer on-topic


fzelders
Net begonnen 2 reacties
26-05-2005 16:10

Oorspronkelijk geplaatst door McCune

Ehhhh... wat dacht je van de afbeelding die tussen de post-count en de raporteer optie staat?


Met schaamrood op de kaken moet ik bekennen dat ik echt niet begrijp wat je met 'tussen de post-count en de rapporteer optie' bedoelt. In welk menu kan je dat zien staan?

Alvast dank voor je antwoord.

Naschrift: ... O! Ik begrijp 't! Je hebt het over de weegschaal rechtsbovenin hier op dit forum. Ik dacht dat je het over de smartphone had.


wpy
Is al aardig op weg 141 reacties
26-05-2005 16:15

Ook bij mij staat er niets tussen de postcounter en de verkeersbord om te rapporteren.
Mogelijk kunnen alleen personen welke al langer lid zijn of meer posts hebben een waardering geven.

Mods?

Groet
Wim


McCune
Schrijft lekker mee 514 reacties
26-05-2005 18:22

Helder... ..neejee Glashelder

Vanaf nu weer on-topic...reacties
26-05-2005 19:28

Om terug te komen op de carkit voor deze m500, heeft iemand al iets gevonden voor deze?
Jammer dat de m500 niet altijd in de carkits voor de Qtek s100 past.
Heeft er iemand ervaring met de Brodit?
Deze schijnt, volgens de brodit site, geschikt te zijn voor de m500


peterarends
Net begonnen 4 reacties
28-05-2005 13:39

Na een poosje klooien met mijn Orange SPV M500 en Jabra 250 headset heb ik een manier gevonden om deze twee op een gedeeltelijk werkende manier te pairen. Ik was gewend de Jabra te pairen als headset profiel. Dit blijkt echter niet te werken met de M500. Je dient te pairen met het hands-free profiel.

Alvorens te pairen is het wellicht verstandig om even je headset te resetten.
Het resetten van je Jabra headset naar fabrieksinstellingen gaat als volgt:
- sluit je lader aan op een wandcontactdoos en bevestig het ronde laadstation;
- steek de Jabra in het laadstation en houd de toets met de telefoonhoorn 10 seconden ononderbroken ingedrukt;
- Verwijder je Jabra uit het laadstation, je Jabra staat weer op fabrieksinstellingen.

Het pairen van je headset met je telefoon gaat als volgt.
- Zet de Jabra UIT;
- druk op de volumeknop in de stand ?omhoog? en laat niet meer los;
- druk daarna de multifunctionele knop (met telefoonhoorn) en laat ook deze niet meer los;
- wacht nu gedurende een periode van 10 seconden;
- het blauwe lampje op je Jabra MOET nu onafgebroken branden;
- laat je telefoon/PDA zoeken naar bluetooth / audio apparaten;
- paar beide apparaten met het wachtwoord 0000 (4x nul) op de telefoon.

Een gesprek aannemen en be?indigen lukt nu via de headset wel, evenals een gesprek starten via de telefoon. Een gesprek starten via de headset en een ander bellen via voice dialing werkt bij mij (nog) niet. Heeft hier iemand al een oplossing voor gevonden?


robbert
Is al aardig op weg 161 reacties
30-05-2005 21:28

Even terugkomen op de Brodit. Ik was vanmiddag bij de PDA shop en daar vertelden ze mij dat de Brodit iets te strak om de M500 ging met kans op kleine krasjes op de zijkant. Maar waar ik ook kijk overal wordt de Brodit houder, active en passive, voor de M500 geschikt.
Je merkt het trouwens wel met het aanschaffen van een case. De Krussel en Piel Frama passen niet. De case moet er met "geweld"in geduwd worden en de knoppen zit verkeerd
De enigste case die paste is de Covertec, hij zit hier goed in en alle knoppen zijn bereikbaar. Ook de camera is bereikbaar want de achterzijde van de case is eigenlijk tweedelig zodat je het naar beneden kan klappen als je een foto wil maken.
Nu is er al iemand die de Brodit heeft aangeschaft en ervaring heeft met de M500 hierin. Anders ga ik het toch maar zelf proberen.


sjon
Weet de weg 1556 reacties
31-05-2005 23:08

Vandaag mijn M500 binnen gekregen.Ben echt zeer tevreden

Maar euh.Waarom draait TT3 niet in landscape????


Ik hoop niet dat deze vraag al gesteld is. zo ja ,sorry


peterarends
Net begonnen 4 reacties
31-05-2005 23:40

Oorspronkelijk geplaatst door sjon

Vandaag mijn M500 binnen gekregen.Ben echt zeer tevreden

Maar euh.Waarom draait TT3 niet in landscape????


Ik hoop niet dat deze vraag al gesteld is. zo ja ,sorryHet is er domweg niet voor gemaakt. TomTom meldt zelf bij het selecteren van de landscapefunctie dat het die niet ondersteund.


sjon
Weet de weg 1556 reacties
01-06-2005 06:22

Oorspronkelijk geplaatst door peterarends

Het is er domweg niet voor gemaakt. TomTom meldt zelf bij het selecteren van de landscapefunctie dat het die niet ondersteund.TT meld dat alleen bij de installatie, maar draait wel.

Is dit probleem bijTT 5 wel verholpen??


Koen
Community Contactgroep 1411 reacties
02-06-2005 23:50

TT5 heeft volgens de specs wel landscape punctie. Ik snap echter niet wat het nut is in de praktijk: ik wil altijd voor mij uit kunnen kijken op de navigatie en mij lijkt dat het beste te gaan als je je scherm zo langwerpig mogelijk gebruikt (dus zoals in de huidige standaardweergave van TomTom). Ik ben benieuwd!

Verder krijg ik sinds afgelopen week zeerregelmatig als ik bluetooth aanzet de melding met de strekking "geen blutooth hardware aanwezig". Ik heb het hier op het forum eerder gelezen, maar kan helaas de reacties niet terugvinden via de search. In de meeste gevallen werkt een softreset en meteen daarna bluetooth forceren om aan te gaan. Helaas werkt dit niet altijd.

Ik heb bet TomTom (nav.3) opnieuw ge?nstalleerd, wie weet dat dat uitmaakt. Tips over wat de reden van deze melding kan zijn of wat de oplossing is zijn natuurlijk welkom (en kunnen dan vermoedelijk ook weer anderen helpen die dit tegen gaan komen).


sjon
Weet de weg 1556 reacties
03-06-2005 18:12

Oorspronkelijk geplaatst door Koen

TT5 heeft volgens de specs wel landscape punctie. Ik snap echter niet wat het nut is in de praktijk.Nauw dat is heel simpel.
De M500 past precies dwars in mijn dashboard

(ben een minimalist geen kabeltje's en uitstekende houders tssss)


peterarends
Net begonnen 4 reacties
03-06-2005 18:26

Vanmiddag mijn Adapt Bluetooth GPS ontvangen. Ongeveer anderhalf keer zo groot als een lucifersdoosje en je kan het (bijna) overal in de auto neerleggen. Werkt perfect, ook in combinatie met de Jabra 250 BT-headset in handsfree modus (alleen geen voicedailing). Wanneer je aan het bellen bent, houdt de dame van TomTom even haar kwekkert, maar je kunt wel omschakelen van het telefoonscherm naar het navigatiescherm. Het aardige is dat de aanstekerplug van de Adapt een USB-aansluiting heeft waarop je zonder problemen ook de M500 kunt aansluiten. Je kunt de M500 en de Adapt welliswaar niet gelijktijdig aansluiten, maar de batterij van de Adapt houdt het zo'n 18 uur vol. Een aparte autolader hoef je voor de M500 dus niet aan te schaffen.


sjon
Weet de weg 1556 reacties
03-06-2005 18:32

Oorspronkelijk geplaatst door peterarends

Het aardige is dat de aanstekerplug van de Adapt een USB-aansluiting heeft waarop je zonder problemen ook de M500 kunt aansluiten. Je kunt de M500 en de Adapt welliswaar niet gelijktijdig aansluiten, maar de batterij van de Adapt houdt het zo'n 18 uur vol. Een aparte autolader hoef je voor de M500 dus niet aan te schaffen.Is dat zo?
Ik heb er zelf ook een maar durfde het niet aan om em op mijn M500 aan te sluiten


peterarends
Net begonnen 4 reacties
03-06-2005 18:40

Oorspronkelijk geplaatst door sjon

Is dat zo?
Ik heb er zelf ook een maar durfde het niet aan om em op mijn M500 aan te sluitenJazeker. De U van USB staat niet voor niets voor Universeel. Zowel de USB-aanstekerplug als je netadapter leveren zo'n 5 volt.


sjon
Weet de weg 1556 reacties
03-06-2005 19:06

Oorspronkelijk geplaatst door peterarends

Jazeker. De U van USB staat niet voor niets voor Universeel


Ik heb er wel van geleerd om alles voor zoete koek aan te nemen.En dat er een stekker aanzit die hetzelfde is als een USB stekker wil al helemaal niets zeggen in PDA land.

Ik heb al heel wat af gehobby't met voedingen en stekkers van mijn PPC's (6 stuks) maar ik blijf zeer voorzichtig


FlyingHigh
Net begonnen 2 reacties
03-06-2005 21:32

Ik gebruik Tomtom Navigator 3 (met update GPS) samen met de bluetooth adapt gps muis en dit werkt prima. Het opzetten van de bluetooth verbinding is niet moeilijk. De standaard verbindingen in Tomtom voldoen. (tomtom wireless en com5) De GPS muis is nauwkeurig, heeft snel een fix. Om vastlopen te voorkomen eerst de GPS muis aanzetten en dan pas TomTom starten. Ook bij einde gebruik eerst Tomtom afsluiten en dan pas de GPS muis uitzetten. En inderdaad kun je de autolader sigaretten plug zowel gebruiken voor de muis als je m500! Beiden kabeltjes hebben een USB aansluiting.


TLTM
Net begonnen 3 reacties
07-06-2005 20:29

Hallo,

Ik heb een vraagje. Ik wil met mijn SPV M500 gebruiken als navigatie systeem. Ik heb al een navigatieprogramma. Nu wil ik weten wat voor een gps (ontvanger ik nodig heb) het liefst zo goedkoop mogelijk. Hoeft ziet perse bleutooth te zijn mag ook met kabels.

Bij voorbaat dank voor de reacties.

TLTM


sjon
Weet de weg 1556 reacties
07-06-2005 22:03

Oorspronkelijk geplaatst door TLTM

Hallo,

Ik heb een vraagje. Ik wil met mijn SPV M500 gebruiken als navigatie systeem. Ik heb al een navigatieprogramma. Nu wil ik weten wat voor een gps (ontvanger ik nodig heb) het liefst zo goedkoop mogelijk. Hoeft ziet perse bleutooth te zijn mag ook met kabels.

Bij voorbaat dank voor de reacties.

TLTMTIP!! gebruik even je zoekknop!!

Dit item is al tientallen malen uitgebr behandeld!


er zijn zeer veel soorten vanaf +- 7 tientje's....


thepekingduck
Is al aardig op weg 164 reacties
09-06-2005 20:20

zo ben nu ook 1 van de gelukkige beziters van een M500!!!

heb hier voor een hp 5550 gehad en een se t610
heb het duo erg veel gebruikt en er veel plezier mee gedad.
dus toen mijn abo van mijn t610 af gelopen was heb ik besloten een m500 te kopen. een lekker alles in 1 ding.
tomtom werkt mooi en verder doet ie het super goed
op 1 ding na
ik heb een zo gezecht orange world.
met een email van orange. dat werkt.
tot dat ik mijn eigen email wil op halen/verzenden.
ik heb daar bij een mail addres van @home
als ik op connect klik dan locht ie mooi in en haald wel mijn mail op. maar als ik dan me mail wil verzenden doet ie het neit. ?????
ik krijg dan de volgende tekst:
The massage(s) could not be sent bla bla........


ik ben al bij de orange shop geweest maar die weten ook niet waar het aan licht.

het account type is pop3
de server info is mail in: mail.home.nl
mail uit: mail.home.nl

connection is internet access


iemand een iede??? neem aan dat ander ook hun bestaande mail op halen met hen m500.
deze instellingen werkte altijd op mijn hp5550...


help

zal wel ieds heel simpels zijn of het netwerk licht er net uit. haha


Koen
Community Contactgroep 1411 reacties
09-06-2005 23:27

Sommige servers willen dat je je vooraf identificeert voordat ze je toestaan email te versturen. Dit kan je doen door mail op te halen, waarna je doorgaans voor enkele minuten de mogelijkheid krijgt mails te verzenden. Mij is wel al eens opgevallen dat PocketPC's eerst mail proberen te verzenden en dan pas mail gaan ophalen. Eigenlijk raar. Verder is de ene internet provider moeilijker met het toestaan van mail versturen via hun server dan de andere.


thepekingduck
Is al aardig op weg 164 reacties
09-06-2005 23:32

Oorspronkelijk geplaatst door Koen

Sommige servers willen dat je je vooraf identificeert voordat ze je toestaan email te versturen. Dit kan je doen door mail op te halen, waarna je doorgaans voor enkele minuten de mogelijkheid krijgt mails te verzenden. Mij is wel al eens opgevallen dat PocketPC's eerst mail proberen te verzenden en dan pas mail gaan ophalen. Eigenlijk raar. Verder is de ene internet provider moeilijker met het toestaan van mail versturen via hun server dan de andere.


maar hoe los ik dat nu op dan???

ik haal idd eerst mail op en ga dan pas versturen. maar dat versturen wil maar niet lukken.


Koen
Community Contactgroep 1411 reacties
11-06-2005 11:28

Als ik het mij goed herinner is @home hardnekkig en krijg je dat niet makkelijk voor elkaar (of je moet een open smtp poort bij een andere provider gebruiken). Vraag eerst eens @home voor een oplossing aangezien zij de provider is die je uitgaande mail blokkeert.

Informeer anders eens bij Orange of die niet een eigen smtp poort voor verstuurde email hebben, dan kan je die gebruiken vanaf je Orange kaart. Zelf heb ik in mijn @home tijd volgens mij als noodoplossing even webmail op de PDA gebruikt. Na 3 maanden proef weer snel weggegaan bij @home.


Machineman
Schrijft lekker mee 946 reacties
11-06-2005 18:10

Om e-mail te ontvangen en verzenden via @HOME moet je de volgende instellingen gebruiken:

POP3: mail.home.nl
SMTP: mail.home.nl

Email adres met het daarbij behorende:
Gebruikersnaam: ..........
Wachtwoord: ............

Zo heb ik het draaien op mijn PPC en dat werkt goed.

Greetzzzz Machineman


sjon
Weet de weg 1556 reacties
11-06-2005 22:00

Ik ben op zoek naar een leather case die qua uitvoering hetzelfde is als de standaard meegeleverde case van de M500.
Maar dan de hoeken dicht.

Heeft iemand al iets gezien wat hier op lijkt?


EDIT>>>

Oh ja het liefst horizontaal aan de riem en een oogje voor vertikaal voor aan een keystring.Groeten Sjon


thepekingduck
Is al aardig op weg 164 reacties
12-06-2005 05:18

Oorspronkelijk geplaatst door Koen

Als ik het mij goed herinner is @home hardnekkig en krijg je dat niet makkelijk voor elkaar (of je moet een open smtp poort bij een andere provider gebruiken). Vraag eerst eens @home voor een oplossing aangezien zij de provider is die je uitgaande mail blokkeert.

Informeer anders eens bij Orange of die niet een eigen smtp poort voor verstuurde email hebben, dan kan je die gebruiken vanaf je Orange kaart. Zelf heb ik in mijn @home tijd volgens mij als noodoplossing even webmail op de PDA gebruikt. Na 3 maanden proef weer snel weggegaan bij @home.ik ben bij de orange shop geweest en na dik een half uur bellen en doen. legden zij de schuld bij @home neer.
ik die op hen beurd bellen die hebben me een andere smtp gegeven maar die
werkt ook niet.
ik kan er verder ook niet veel over vinden op het net. mischien iemand een tip???

het schijnd dat @home of orange idd die poord blokt.


rotek
Is al aardig op weg 246 reacties
12-06-2005 09:19

Hier is al diverse malen overgesproken op het forum. Je moet gewoon:

smtp.xs4all.nl of smtp.euronet.nl gebruiken dan kan je wel mail verzenden voor het versturen gebruik je gewoon je pop van @home.

RoTeK


Blauwe Veter
Weet de weg 1046 reacties
12-06-2005 09:57

Oorspronkelijk geplaatst door sjon


Oh ja het liefst horizontaal aan de riem en een oogje voor vertikaal voor aan een keystring

Groeten Sjon


Een keySTRING ? hoe ziet die eruit ??
het ideale kado voor je vrouw/vriendin/minnares ????


PDAman
Weet de weg 1517 reacties
12-06-2005 23:04

Oorspronkelijk geplaatst door rotek

smtp.xs4all.nl of smtp.euronet.nl gebruiken dan kan je wel mail verzenden voor het versturen gebruik je gewoon je pop van @home.

RoTeK


Wat is het verschil tussen versturen en verzenden?

je maakt het nu wel extra moeilijk....

Zal ik dan maar?

Welke emailaccount je ook hebt, de PPC kan ze binnenhalen en verzenden.

Gebruik voor het binnenhale gewoon de instellingen van de provider.

Voor @Home is dat dus de bekende popserver: mail.home.nl

Voor alle accounts geldt: Voor SMTP, dus om te verzenden, gebruik je smtp.euronet.nl.

Klaar, dus.


Machineman
Schrijft lekker mee 946 reacties
12-06-2005 23:20

Oorspronkelijk geplaatst door thepekingduck

ik ben bij de orange shop geweest en na dik een half uur bellen en doen. legden zij de schuld bij @home neer.
ik die op hen beurd bellen die hebben me een andere smtp gegeven maar die
werkt ook niet.
ik kan er verder ook niet veel over vinden op het net. mischien iemand een tip???

het schijnd dat @home of orange idd die poord blokt.


Dat is erg raar want ik gebruik in mijn M500 voor zowel verzenden als ontvangen (POP3 en SMTP) mail.home.nl als instelling. Ik kan hiermee gewoon mijn mail verzenden en ontvangen.
Ik gebruik geen aditioneel mail programma maar gewoon de standaard mail client van de M500.

Ik heb geen last dat mijn poort geblokkeerd wordt. Het is waarschijnlijk wel zo dat je precies moet weten welke login naam en welk wachtwoord je gekoppeld hebt aan je e-mail adres bij @home. Dit is namelijk ook hoofdletter gevoelig.

Verder laat ik alle instellingen standaard staan alleen ik laat de gehele mail binnen komen in plaats van alleen de header.

Greetzzz Machineman


poster
Net begonnen 4 reacties
14-06-2005 18:30

Bij mij werkt smtp.wanadoo.nl al jaren als uitgaande server.


thepekingduck
Is al aardig op weg 164 reacties
14-06-2005 21:06

Oorspronkelijk geplaatst door Machineman

Dat is erg raar want ik gebruik in mijn M500 voor zowel verzenden als ontvangen (POP3 en SMTP) mail.home.nl als instelling. Ik kan hiermee gewoon mijn mail verzenden en ontvangen.
Ik gebruik geen aditioneel mail programma maar gewoon de standaard mail client van de M500.

Ik heb geen last dat mijn poort geblokkeerd wordt. Het is waarschijnlijk wel zo dat je precies moet weten welke login naam en welk wachtwoord je gekoppeld hebt aan je e-mail adres bij @home. Dit is namelijk ook hoofdletter gevoelig.

Verder laat ik alle instellingen standaard staan alleen ik laat de gehele mail binnen komen in plaats van alleen de header.

Greetzzz Machinemanik kan idd wel mail binnen halen met of zonder bijlagen. maar kan niets verzenden. lekker vaag. heb jij wel bij orange die m500


R. Knops
Member for Life 4397 reacties
15-06-2005 11:40

Ik kan mijn mail lezen van @home, gmail en mijn eigen domein. Dat werkt allemaal zonder problemen.

Zou het misschien kunnen dat je bij het instellen van de smtp server een typfoutje gemaakt hebt ? Anders met Orange contact opnemen of authentication nodig is, bij Vodafone is dat namelijk wel het geval !! Dan kun je direct hun servergegevens opvragen !!


rotek
Is al aardig op weg 246 reacties
15-06-2005 15:13

Oorspronkelijk geplaatst door PDAman

Wat is het verschil tussen versturen en verzenden?

je maakt het nu wel extra moeilijk....

Zal ik dan maar?

Welke emailaccount je ook hebt, de PPC kan ze binnenhalen en verzenden.

Gebruik voor het binnenhale gewoon de instellingen van de provider.

Voor @Home is dat dus de bekende popserver: mail.home.nl

Voor alle accounts geldt: Voor SMTP, dus om te verzenden, gebruik je smtp.euronet.nl.

Klaar, dus.


sorry versturen moet ontvangen wezen

RoTeK


thepekingduck
Is al aardig op weg 164 reacties
15-06-2005 17:31

haha heb het voor elkaar,smtp.euronet.nl werk.

voor binnen kommende mail heb ik
mail.home.nl

1000x dank


Koen
Community Contactgroep 1411 reacties
16-06-2005 00:24

1000 keer maar, dat valt tegen


onedutch
Is al aardig op weg 178 reacties
20-06-2005 21:43

Hoi,

Na het upgraden van de Firmware van de m500 naar WWE 1.11 is mijn GPRS connect problemen verleden tijd.

Ben echter vergeten de Homepage van Orange World te noteren. Hier was het mogelijk om "mijn route" MR1 tot MR8 in te voeren. Super handig met kaartje en file informatie.

Echter als ik bij Orange helpdesk opvraag wat de homepage zou moeten zijn dan krijg ik http://wap.orange.nl/colour dit lijkt nergens op wat ik met de originele firmware had (De pagina dan).

Kan iemand met een nog ongemodificeerde m500 voor mij kijken wat de homepage is?

Ik heb al geprobeert de volgende combinaties:
wsp://wap.orange.nl/colour/
http://wap.orange.nl/
http://smartphone.orange.nl
http://smartphone.orange.nl/pages/world.cfm
http://smartphone.orange.nl/pages/sites.cfm
http://spv.orange-today.co.uk/

Niets lijkt erop..

Hoop dat iemand het kan nakijken voor mij,

Thanx, tukker Tom


onedutch
Is al aardig op weg 178 reacties
21-06-2005 17:33

Oorspronkelijk geplaatst door onedutch

Hoi,

Na het upgraden van de Firmware van de m500 naar WWE 1.11 is mijn GPRS connect problemen verleden tijd.

Ben echter vergeten de Homepage van Orange World te noteren. Hier was het mogelijk om "mijn route" MR1 tot MR8 in te voeren. Super handig met kaartje en file informatie.

Echter als ik bij Orange helpdesk opvraag wat de homepage zou moeten zijn dan krijg ik http://wap.orange.nl/colour dit lijkt nergens op wat ik met de originele firmware had (De pagina dan).

Kan iemand met een nog ongemodificeerde m500 voor mij kijken wat de homepage is?

Ik heb al geprobeert de volgende combinaties:
wsp://wap.orange.nl/colour/
http://wap.orange.nl/
http://smartphone.orange.nl
http://smartphone.orange.nl/pages/world.cfm
http://smartphone.orange.nl/pages/sites.cfm
http://spv.orange-today.co.uk/

Niets lijkt erop..

Hoop dat iemand het kan nakijken voor mij,

Thanx, tukker Tom


Ze hebben de Orange World website aangepast..

Jaja vandaar dat ik de oude website niet meer vindt...


bgitmans
Net begonnen 5 reacties
23-06-2005 20:48

Toen ik vandaag op de orange site keek was de m500 ineens verdwenen. Nu was ik dus net van plan om deze te gaan kopen maar ik weet niet of ik nu beter kan wachten op de opvolger. (als die er al is) ?? Weet iemand hier al meer van??


sjon
Weet de weg 1556 reacties
23-06-2005 21:24

Oorspronkelijk geplaatst door bgitmans

Toen ik vandaag op de orange site keek was de m500 ineens verdwenen. Nu was ik dus net van plan om deze te gaan kopen maar ik weet niet of ik nu beter kan wachten op de opvolger. (als die er al is) ?? Weet iemand hier al meer van??
Dat zal toch niet, gezien de introductiedatumreacties
23-06-2005 22:48

Niemand die ook een Scheef Scherm in de M500 heeft zitten ? Als ik de nige ben dan ga ik ermee terug...

G
Groetjes Tukker Tomnooit gehoord bij anderen dat er een scheef scherm inzat.

( en ik werk niet bij orange )


DaveD
VERBANNEN GEBRUIKER 227 reacties
24-06-2005 20:35

zit eraan te denken om de m500 te kopen maare is ie echt niet in het nederlands te krijgen bijv door er een andere rom versie over te gooien van qtek of imate?


sjon
Weet de weg 1556 reacties
24-06-2005 23:29

Oorspronkelijk geplaatst door DaveD

zit eraan te denken om de m500 te kopen maare is ie echt niet in het nederlands te krijgen bijv door er een andere rom versie over te gooien van qtek of imate?


Er zijn wel progjes die van je engelstalige PPC Nederlandstalig maken.Of dit ook op de M500 werkt


DaveD
VERBANNEN GEBRUIKER 227 reacties
26-06-2005 21:20

Oorspronkelijk geplaatst door sjon

Er zijn wel progjes die van je engelstalige PPC Nederlandstalig maken.Of dit ook op de M500 werkt


ok dus dan is het wel mogelijk dat de hele os dan in het nederlands word?


sjon
Weet de weg 1556 reacties
26-06-2005 22:41

Oorspronkelijk geplaatst door DaveD

ok dus dan is het wel mogelijk dat de hele os dan in het nederlands word?


Nee het os blijft engels.Je moet het zien als een soort vertaalprogje


DaveD
VERBANNEN GEBRUIKER 227 reacties
27-06-2005 00:28

Oorspronkelijk geplaatst door sjon

Nee het os blijft engels.Je moet het zien als een soort vertaalprogje


Ja dus??? nu snap ik er niks meer van


DaveD
VERBANNEN GEBRUIKER 227 reacties
28-06-2005 17:13

Oorspronkelijk geplaatst door sjon

Nee het os blijft engels.Je moet het zien als een soort vertaalprogje


En word de t9 dan wel nederlands???


sjon
Weet de weg 1556 reacties
28-06-2005 18:08

Moet ik even navragen (ik denk het niet :-( )


hjb
Net begonnen 2 reacties
03-07-2005 13:04

Bekijk eens of je hiermee de zaak voor elkaar kunt krijgen;

Ga naar Start-Setting-Sounds & Notifications en klik deze aan

Vink aan (naar keuze Events), doch in elk geval Programs en Notifications.

Roep in de balk, die onderin je scherm zichtbaar is, Notifications op en je krijgt een blauwe balk op je scherm met daar de verschillende programma's die je van een geluid kunt voorzien met daarbij de keuzemogelijkheden die je op kunt oproepen met het scroll downteken.
Naast het geluid kun je ook de optie flash en/of vibrate aanvinken.

Wil je de geluidsmogelijkheden hier uitbreiden moet je deze vanaf je pc in Windows omgeving van je PDA copieren of op je SD kaart. Dit kunnen WAV geluiden zijn van Spellen op je PC Windows geluid of zelfs een eigen MP3 en een soundtrackdeel die naar een WAV omgezet zijn.

Vervolgens kun je deze geluiden ook nog met de functie Ad Ringtone in de box voor je ringtone zetten

Veel plezier


Pitaaah
Debutant 1 reacties
16-07-2005 18:18

Heeej mijn naam en mijn halve nummer staat op die foto van het telefoonboek

Machineman is mij aan het promoten he
rondje van mij


bmwman
Net begonnen 4 reacties
24-07-2005 12:08

Hallo,

Misschien een hele domme vraag, maar wat kan ik allemaal als ringtonegebruiken voor de M500 (mp3, wav, wma ???) en in welke map moeten deze geplaatst worden.

En ehhh kun je met de m500 ook gratis internetten>???


JeroenvanOene
Net begonnen 19 reacties
24-07-2005 12:31

Ik zie dat er voor de spv c500 een rom is, is er ook een voor de m500.

Ik kan nog geen mp3 gebruiken als beltoon, of zit ik er nu helemaal naast?


Rudedude
Net begonnen 2 reacties
24-07-2005 18:55

Ik heb een *.mp3 bestand naar de map windowsrings gekopieerd en dan kan je dat nummer kiezen bij de ringtones

Groeten
Ruud


JeroenvanOene
Net begonnen 19 reacties
25-07-2005 09:26

Ik ben erachter thnx!


Dezmond
Is al aardig op weg 61 reacties
06-08-2005 05:12

Oorspronkelijk geplaatst door Rudedude

Ik heb een *.mp3 bestand naar de map windowsrings gekopieerd en dan kan je dat nummer kiezen bij de ringtones

Groeten
Ruud


ik heb hetzelfde gedaan en ik kan de mp3 kiezen maar het probleem is dat als ik ok druk de PPC Laadschermpje tevoorschijn komt en als hij klaar is gaat hij weer automatisch op windows default ringtone


3sje
Net begonnen 2 reacties
10-08-2005 16:57

Heb je het ook met een andere geprobeerd?? Ik had het ook maar met een ander niet.


Dezmond
Is al aardig op weg 61 reacties
11-08-2005 02:28

ik heb het help systeem in het apperaat zelf gechecked en volgens mij werkt het niet omdat het geen wav/wma file is, ik ga ff proberen zon file te gebruiken of een mp3 file te converten


3sje
Net begonnen 2 reacties
11-08-2005 13:38

Nee dat maakt niet uit want ik heb er een mp3 in staan.
En bij werkt dat wel.


Dezmond
Is al aardig op weg 61 reacties
12-08-2005 02:45

ik heb het veranderd naar wma en alleen nu werkt het


TLTM
Net begonnen 3 reacties
13-08-2005 21:51

Ik heb een vraagje over Orange World. Heb het forum al afgezocht maar kan het niet vinden.

Ik wil misschien ook Orange Worldmaar mijn vraag is wat kan ik er nu precies mee doen. Kan ik voor die ?6,- internet sites (zoals nu.nl e.d.) gratis bekijken? En hoe zit het nu precies met het sturen van mails via pop3 gaat dat dan weer wel van de mb's af? En als je bijvoorbeeld op internet via webmail zoals hotmail stuurt of dit dan wel weer gratis is?

Ik heb ook al op de site van orange gekeken maar ik wordt er niet echt wijzer van!

BVD,

TLTM


Dezmond
Is al aardig op weg 61 reacties
14-08-2005 01:14

met orange world kan je gebruik maken van de GPRS verbinding en voor die 6 euro krijg je 2 mb per maand. alles wat je doet gaat van die 2 mb af en ga je voorbij die 2 mb dan kost je dat 3 euro per mb. je kan normaal internetten zoals je ook met internet explorer op je pc maar dat kost je meer kb en is die 2 mb zo op, maar er zijn ook speciale sites die ontworpen zijn voor pda internetten en die kosten ook minder kb?s (komt vooral omdat ze dan banners en plaatjes missen).

je kan ook "gratis" internetten met OW (voor hoe je dat doet moet je in deze forum ff opzoeken) maar het enige dat gratis is is echt internet explorer gebruiken, dingen zoals msn en de email gaat nog steeds van die 2 mb af.


TLTM
Net begonnen 3 reacties
14-08-2005 12:51

Bedankt voor je reactie!

Toch zijn er nog wat dingen onduidelijk. Kost het bijvoorbeeld geld als je een mail stuurt via een e-mail client.

En hoe weet ik wanneer de sites gratis zijn?

BVD,

TLTM


Dezmond
Is al aardig op weg 61 reacties
14-08-2005 17:04

alleen de wapsite van orange is gratis volgens mij en dat emailen kost geld (2 mb gratis er voorbij 3 euro per mb)


sprince
Net begonnen 3 reacties
19-08-2005 02:04

hallo allemaal,

Heb vanmiddag de m500 in huis gehaald, ben er helemaal weg van en zit al heel de avond te klooien met het apparaatje. Nu heb ik een vraag: Is de befaamde 'suikerklont-truc' een serieuze kras-vrije methode om het orange logo'tje te verwijderen?? Ik heb hier zo mijn twijfels over en wil het gewoon even dubbel checken voordat ik per ongeluk het frontje naar de ***** help. Zou ??n van jullie zo vriendelijk willen zijn om een duidelijke foto te plaatsen op internet met een logo vrije m500? Zou het erg op prijs stellen.

Bij voorbaat dank!


harmberg
Net begonnen 4 reacties
19-08-2005 13:05

Het lukt me niet om de m500 te syncen mbv bluetooth. Met usb gaat het uitstekend.
Het lukt wel om bestanden te verzenden.
Op mijn vorige pda zat het programma 'bluetooth manager', als ik hier op 'mijn pc' drukte verscheen de optie 'verbinden'. Bij de m500 verschijnt alleen de optie "set as handsfree".
Wie kan me helpen voor de juiste instellingen of is het programmaatje "bluetooth manager' te installeren?


sjon
Weet de weg 1556 reacties
19-08-2005 17:18

Probeer eens : settings>system>BTsettings>Bluetooth activesync setup.Groet.

(zoek ook eens op BT en syncen) dan vindt je een heel assortie oplossingen


sprince
Net begonnen 3 reacties
22-08-2005 22:15

Oorspronkelijk geplaatst door sprince

hallo allemaal,

Heb vanmiddag de m500 in huis gehaald, ben er helemaal weg van en zit al heel de avond te klooien met het apparaatje. Nu heb ik een vraag: Is de befaamde 'suikerklont-truc' een serieuze kras-vrije methode om het orange logo'tje te verwijderen?? Ik heb hier zo mijn twijfels over en wil het gewoon even dubbel checken voordat ik per ongeluk het frontje naar de ***** help. Zou ??n van jullie zo vriendelijk willen zijn om een duidelijke foto te plaatsen op internet met een logo vrije m500? Zou het erg op prijs stellen.

Bij voorbaat dank!Iemand


Dezmond
Is al aardig op weg 61 reacties
25-08-2005 04:46

ik zit nu te internetten op de m500 dus kan ik ff geen foto versturen maar ik heb ook het trucje gedaan en het was geen probleem. Ik was eerst ook sceptisch maar teveel mensen zagen de orange logo en dachten van; hey ik kan gratis bellen met zijn telefoon. Nu ik het verwijderd heb denken mensen dat het een normale pda is. Gewoon simpel met een klontje wrijven, het kan wel wat aan maar ik zou het klontje niet meteen tot je vingers krassen. Zachtjes beginnen met de hoek van een klontje en dan steeds iets harder. Je zult wel ff schrikken dat je een paar krassen ziet maar dat haal je wel weg door met je duim er overheen te wrijven, het is helemaal schoon als je er met een natte doek over heen gaat.
Ik hoop dat ik duidelijk genoeg was.

Groeten Dez


sprince
Net begonnen 3 reacties
25-08-2005 17:35

ok? dan, bedankt voor de uitleg... vind het nog steeds wonderbaarlijk dat het krasvrij kan maar ik zal het eens proberen.

groeten,

Stephan

PS: kan je, als je tijd hebt, misschien nog een foto'tje posten ?reacties
26-08-2005 19:28

Ik heb een M500 en heb vandaag een Sweex Bluetooth adapter gekocht. Mijn M500 wordt wel gevonden maar ActiveSync wil het niet doen. Ook bij de BT instelling staat de ActiveSync setup met een start knop. Wanneer ik daar op druk krijg ik een melding (Please start bonding with other BT device whick supports serial port or ActiveSync profile as your ActiveSync partner!) Ik de partner instelling al met mijn PC dus snap er nu niks meer van.

Als iemand weet hoe ik dit op moet lossen!!


jgvonk
Net begonnen 6 reacties
29-08-2005 00:42

'ben erg tevreden over m'n m500. gprs werkt nu wel goed, na 3 dure helpdesk telefoontjes en 2 extra bezoeken aan de shop hebben ze bij Orange eindelijk mijn gegevens goed ingevoerd aan de netwerk kant.

syncen via BT lukt bij mij ook niet, wel via IR of USB. Bij mij lukt het bonden (of pairen) wel. Dus files beamen lukt wel. Je moet op de M500 BT aanzetten, op de pc de BT radio (heb ik tot mijn schande na een avond klooien ontdekt), vervolgens op de pc de add device wizard starten en een key kiezen en deze zelfde key op de m500 invoeren als deze daar om vraagt. Ik neem aan dat aan de pc kant de sync applicatie moet connecten met de com poort waarop de BT zich mannifesteerdt als een incoming device. In mijn geval is dit COM 10 echter alleen 2,3,4, en 8 worden door AC besnuffeld.

Een tweede vraag: hoe kan ik via bluetooth internetten via de internet verbinding van mijn pc?
Ik zou denken zet een een bluethooth pan op. Mijn pc staat te popelen met een blue netwerk connection die een pan wil sharen. Add pan enable BT devices levert nul op, ondersteund de M500 geen pan?

Alvast bedankt,
Jaap


WalterWilliam
Net begonnen 30 reacties
29-08-2005 19:06

Kun je in je Bluetooth software op je PC geen COM-poort toewijzen? In de XP SP2 software kun je gemakkelijk een COM-poort voor Bluetooth aanmaken. Als je een te hoog nummer krijgt, betekent dat dat alle lagere poorten al in gebruik zijn (hij pakt gewoon het eerstvolgende vrije nummer). In de Windows Device Manager kun je als je weet wat je doet (!) zien welke apparaten een COM-poort in gebruik hebben en kun je de poorten tussen apparaten switchen. Heb ik ook gedaan. Ik kreeg in eerste instantie op de PC ook COM-poort 10 voor Bluetooth toegewezen. Na een beetje zoeken heb ik die poort geruild met een apparaat dat poort 5 in gebruik had. Als het eenmaal werkt kun je je device verbinden met ActiveSync via Bluetooth en meteen surfen! Althans zo werkt het bij mij.


jgvonk
Net begonnen 6 reacties
29-08-2005 23:03

Bedankt voor je reaktie.
Mijn eerste pogingen om de bluetooth com poort nummer te veranderen van Com12 naar de vrijecom 2 leide tot 1) geen active sync connecty (wel beamen), 2) active sysn applicatie op pc onzichtbaar / onstartbaar 3) een nare XP-sp2 vastloper.
Na harde reset, bluetooth radio weer aan, bonden, bleken er 2 extra Com poorten zichtbaar in de tap COM poorts van de bleutooth devices, een zonder het ID en een extra seriele incoming poort met het pocket pc ID.
De active sync applicatie is van mening dat com2 niet geinstalleerd is.
Kortom, ik heb geen flauw benul welke opzet ik moet zien te bereiken. Aan welke com poort moet de active sync applicatie connecten, is dat de incomming port horend bij de bluetooth connectie van de pocket pc, of zit ik er echt helemaal naast. Op de pocket pc kan ik via start->active sync->tools->bluetooth->sync maar ook via start->settings->bluetoothsettings->start proberen te connecten, welke moet ik hebben. Graag even stap voor stap de workflow.
Alvast bedankt,
Jaap


WalterWilliam
Net begonnen 30 reacties
30-08-2005 19:14

OK. Daar gaat ie:

Op je M500 ga je naar Start > Settings > Bluetooth Settings. In het schermpje dat verschijnt kijk je of "Outbound COM Port" is geactiveerd en noteer je welke COM Port hier achter staat. Bijvoorbeeld COM5. Je M500 gaat op een target PC op deze poort kijken of er verbinding mogelijk is (je initieert ActiveSync later vanaf je M500 en niet vanaf de PC).

Vervolgens moet je ervoor zorgen dat je PC via bluetooth op deze poort luistert. Neem als voorbeeld weer COM5. In Windows rechtsklik je op het Bluetooth icon in de system tray (ik ga er hier van uit dat je de standaard XP bluetooth software gebruikt, en geen vendor specific software) en kies je "Open Bluetooth Settings". Klik op het tabje "COM Ports". Kijk of in de lijst COM5 staat met Direction "Incoming". Is deze er niet maak dan een nieuwe incoming COM poort aan (met "Add"). Als je een te hoog nummer krijgt dan zijn zoals gezegd alle lagere COM ports al in gebruik.

Tussenstap als de toegewezen COM port op de PC te hoog is: Rechtsklik op My Computer en kies Properties. Klik in het tabje Hardware op Device Manager. Hier moet je zien te achterhalen welk apparaat COM5 in gebruik heeft. Op veel apparaten dubbelklikken en in de beschikbare tabjes kijken of er een COM poort staat. Eenmaal gevonden moet je kijken of je de poort kunt wisselen (denk ook aan de software van het apparaat waar misschien een specifieke COM poort in de settings staat) met die van de Bluetooth poort. De Bluetooth poort vind je onder "Ports (COM & LPT)". Dubbelklik erop en klik op het tabje "Port Settings". Klik op "Advanced". In de pop-up kun je nu onderaan COM5 kiezen. Hetzelfde moet je indien mogelijk doen voor het apparaat dat origineel op COM5 zit. Ik had het geluk dat ik dat niet hoefde te doen, omdat bij opnieuw opstarten het apparaat zelf een andere poort zocht (hoe verrassend: COM10, de poort die Bluetooth eerst in gebruik had).

Als alles eenmaal ingesteld is moet je je M500 pairen/bonden met je PC (dat was al gelukt is het niet?). Vervolgens moet je er voor zorgen dat ActiveSync op je PC de COM poort ook accepteert. Ga in ActiveSync op je PC naar File > Connection Settings. Activeer "Allow serial cable or infrared connection to this COM Port" en selecteer in de lijst eronder COM5. Tot slot ga je op je M500 naar Start > ActiveSync. En kies je het menu Tools > Connect via Bluetooth. Als je alles goed gedaan hebt gaat er nu een nieuwe wereld voor je open.

Ik hoop dat het lukt. Succes!


ikkeoost
Net begonnen 3 reacties
30-08-2005 20:15

ik heb nu 2 dagen mijn m500 en ben tot nu toe zeer tevreden.
ik heb echter wel een vraagje(omdat ik over een paar dagen naar de "states" vertrek heb ik geen tijd om het allemaal zelf allemaal uit te zoeken)
kan ik een hotmail acount instellen als mail adres en hoe gaat dat?
wat moet ik instellen als server?
ik wil graag een hotmail account instellen omdat ik voor de tijd in de states een mail account wil waar weinig "zooi"op binnenkomt i.v.m. de kosten.

alvast bedankt
Ikke


Dezmond
Is al aardig op weg 61 reacties
30-08-2005 22:03

Ik sluit altijd mijn programma?s af via settings bij mem info en tot mijn verbazing heb ik 33 mb bezet bij storage terwijl ik niks erop heb staan, ik heb gehoord dat het een memory leak kan zijn maar als dat dat het is hoe unleak ik het dan?


WalterWilliam
Net begonnen 30 reacties
30-08-2005 23:09

Oorspronkelijk geplaatst door ikkeoost

ik heb nu 2 dagen mijn m500 en ben tot nu toe zeer tevreden.
ik heb echter wel een vraagje(omdat ik over een paar dagen naar de "states" vertrek heb ik geen tijd om het allemaal zelf allemaal uit te zoeken)
kan ik een hotmail acount instellen als mail adres en hoe gaat dat?
wat moet ik instellen als server?
ik wil graag een hotmail account instellen omdat ik voor de tijd in de states een mail account wil waar weinig "zooi"op binnenkomt i.v.m. de kosten.

alvast bedankt
Ikke


Dat is het mooie van de M500. Je navigeert met Internet Explorer op je M500 gewoon naar mobile.msn.com en je kunt inloggen op Hotmail. Deze cut-down versie van Hotmail is handig en effectief.


jgvonk
Net begonnen 6 reacties
30-08-2005 23:55

Bedankt opnieuw WalterWilliam, ik kan nun syncen over bluetooth en internetten op de M500 via de internet connectie van mijn laptop, gaaf!
Er gebeurde nog wel iets raars, poort 5 zou al in gebruik zijn maar ik kon niet vinden door welk device. Die waarschuwing negeren leverde verder geen problemen op. Ik snap nog niet helemaal waar al die COM poorten voor nodig zijn: Ik had dus imcoming COM 5 toegevoegd aan de incoming COM 4 die voor bluetooth devices. Na het bonden kwamen daar outgoing com10 en incoming com 12 bij.


groetjes,
Jaap


ikkeoost
Net begonnen 3 reacties
31-08-2005 12:14

Oorspronkelijk geplaatst door WalterWilliam

Dat is het mooie van de M500. Je navigeert met Internet Explorer op je M500 gewoon naar mobile.msn.com en je kunt inloggen op Hotmail. Deze cut-down versie van Hotmail is handig en effectief.


die manier had ik ook al gevonden,maar ik heb op de pc ook gewoon mij hotmail via outlook expres lopen.
maar daarvoor moet ik dus in en uitgaande server in stellen.
I.I.G vast
bedankt


Vox
Is al aardig op weg 123 reacties
01-09-2005 22:25

Mijn abo bij Orange is afgelopen en nu stap ik over op KPN Mobiel ivm betere bereikbaarheid.
Orange heeft mijn m500 unlockt (heel vriendelijk!) en KPN werkt nu prima. Alleen ik krijg Imode niet aan de praat. Met de zoekfunctie wordt ik niet veel wijzer. Weet iemand misschien welke instellingen ik hiervoor moet veranderen? Hoe verander ik dan ook dat de M500 continue dit blijft aangeven als Orangeworld terwijl ik Imode wil.


harrie_coolen
Net begonnen 43 reacties
02-09-2005 10:43

ik denk dat je er een andere ROM in moet flashen, want nu zit er waarschijnlijk de orange ROM in en dus ook de orange "instellingen"
(in hoeverre dit legaal is weet ik niet, voor dat iemand mij er op aan valt )


sjon
Weet de weg 1556 reacties
02-09-2005 17:41

Of een harde reset en NET nadat de landsinstellingen gedaan zijn een soft reset geven.

Dit weerhoud de orange software ervan om zich in het toestel te nestelen.

Hij blijft dan wel zichtbaar als extended rom.Je kan dan selecteren wat je geinstall wil hebben..


Vox
Is al aardig op weg 123 reacties
03-09-2005 15:09

Goede tip Sjon.
Alleen nu bel ik met de KPN servicedesk en blijkt dat de M500 geen imode ondersteund........ Klopt dat? Weet iemand hier het antwoord op?


ikkeoost
Net begonnen 3 reacties
21-10-2005 14:24

hoi,ik heb mijn m500 nu een kleine 2 maand en hij bevalt prima.
ik heb echter 1 probleem:
ik heb de beveiligingscode aanstaan en als ik nu telefoon krijg kan ik wel opnemen,
maar na het neerleggen van het gesprek kan ik de "phone" niet meer afsluiten.de telefoon laat het afsluit icoontje bovenin ook niet zien in dit geval.
iemand hetzelfde probleem?? en helemaal mooi zou zijn als iemand een oplossing heeft.

B.V.D.
Ramon


crazy959
Net begonnen 2 reacties
12-01-2006 19:06

ik heb al een paar maanden de orange SPV-M500, naar mijn mening een wereld toestel. alleen zit er aardig wat software op van orange zelf en dat neemt aardig wat ruimte in beslag van de maar 64MB. terwijl ik het nooit gebruik. weet iemand of die software van orange ook te verwijderen is. dan hoe ik wat meer werk geheugen over.


aevries
Member for Life 2929 reacties
12-01-2006 22:01

Bij de mda compact, is in weze de m500, dien je een hard reset te doen en op het moment dat je ziet dat de info geladen wordt een soft reset.


crazy959
Net begonnen 2 reacties
14-01-2006 11:16

Oorspronkelijk geplaatst door aevries

Bij de mda compact, is in weze de m500, dien je een hard reset te doen en op het moment dat je ziet dat de info geladen wordt een soft reset.


is dat de manier om de orange software te verwijderen?


sjon
Weet de weg 1556 reacties
14-01-2006 14:10

Oorspronkelijk geplaatst door crazy959

is dat de manier om de orange software te verwijderen?


Nee zo verwijder je dit niet, je voorkomt alleen dat de software zicht uitpakt NA de harde reset.Het staat dus nog in een mapje.

Er zijn nog rigoreuzere manieren, maar dan moet je even Googelen


krab
Ingeburgerd 3026 reacties
24-01-2006 20:36

Wat is de laatste ROM versie voor de M500?

Ik heb er nu inzitten:

Op:6.06.3.162
ROM 1.06.00 (1/06/05)
Radio:1.05.10

Dit is een engels-talige ROM.

Als ik ga upgraden is ie dan weer gesimlocked?

krab

edit:ROM versie inmiddels gevonden


h.heijne
Net begonnen 6 reacties
02-04-2006 11:19

Heb een Orange free met internet abonnement.
Maar als ik in het buitenland ben ,werkt het internet niet.
Moet in Engeland Duitsland en Turkye dan een telefoonnr. bellen.
Heeft iemand dit probleem ook ?


sjon
Weet de weg 1556 reacties
02-04-2006 11:30

Dit is normaal, je bent tenslotte in het buitenland.
Maar let op! de kosten kunnen gigantisch uit de hand lopen, zelfs in belgie.
Het is raadzaam om eerst van tevoren uit te zoeken wat voor telecomproviders er zijn in het land waar je naartoe gaat, met de bijbehorende tarieven.
Soms is het goedkoper om een prepaid hotspot kaartje ter plaatse te kopen.


h.heijne
Net begonnen 6 reacties
02-04-2006 21:59

Oorspronkelijk geplaatst door sjon

Dit is normaal, je bent tenslotte in het buitenland.
Maar let op! de kosten kunnen gigantisch uit de hand lopen, zelfs in belgie.
Het is raadzaam om eerst van tevoren uit te zoeken wat voor telecomproviders er zijn in het land waar je naartoe gaat, met de bijbehorende tarieven.
Soms is het goedkoper om een prepaid hotspot kaartje ter plaatse te kopen.


Maar bij de Orangeshop word toch echt verteld dat dit altijd zou moeten werken.


Da Prophet
Debutant 1 reacties
14-07-2006 11:40

Ik heb een probleem met mijn svp m500, hij is als het goed is simlock vrij, maar herkent geen enkel simkaartje (vodafone, kpn en orange) Hij geeft dan aan: invalid or missing simcard...heeft iemand wellicht een idee hoe dit zou kunnen komen, of wat ik er aan zou kunnen doen? Het lijkt me geen hard- of software fout..


sbosch
Net begonnen 7 reacties
17-07-2006 15:02

Hallo luitjes ik heb de M500 nu al een jaar en ben erg tevreden over het apparaat. Alleen 2 dingen waar ik niet tevreden over ben en hoop dat iemand mij hierover wat kan vertellen.

-voice dailer werkt bij mij niet goed. want hij pakt zoveel omgevings geluid mee als ik weer wat opvraag dat er gelijk ook andere geluiden worden opgenomen.

-ik heb bijna niets geinstalleerd alleen tel nr. maar hij geeft vaak aan dat ik te weinig memory hebt. vaak als ik alles afsluit(wat ie ook niet autom. doet) maar via setting/system/memory) dan doet ie het wel

ik hoop dat mensen hier al ervaring mee hebben en ook een oplossing hebben laat het dan ff horen plzzz

verder is ie helemaal toppiee!!!!Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Profiel aanmaken?