Op de 3GSM beurs hebben we het al even mogen testen: het laden van de Palm Pre met de Touchstone. Je legt de Palm Pre er op en het toestel laadt direct op. Ga je weg dan pak je hem van de Touchstone af. Kabels? Wie heeft ze nog nodig.

Als we het hebben over "coole" gadgets dan vind ik dat deze daar zeker bij hoort. De Touchstone, die naar mijn mening niet mag ontbreken bij je Palm Pre, is een laadpunt voor het toestel. Het is een blokje met een schuin aflopende bovenkant waarop een speciale laag aangebracht zit. Als de touchstone in contact komt met de (bij de Touchstone meegeleverde speciale) achterkant van de Palm Pre dan begint deze op te laden.

Er is dus wel degelijk fysiek contact nodig tussen het toestel en het laadpunt maar het is natuurlijk een stuk handiger om je toestel op een plek neer te leggen dan om een kabel te pakken, de kleine miniUSB aansluiting te vinden en het kabeltje er in te priegelen.

Helaas, er zitten ook wat nadelen aan de Touchstone. Zo zit de Touchstone niet standaard meegeleverd bij de Palm Pre en moet deze apart aangeschaft worden. Kosten? Ongeveer $70,00. Daarnaast dien je je standaard achterklepje van je Palm Pre te vervangen voor een klepje met een speciale laag die minder mooi schijnt te ogen dan de standaard klep. Daarnaast blijkt uit testen op internet dat de Palm Pre soms wel verbonden lijkt te zijn met de Touchstone maar niet daadwerkelijk aan het laden gaat. Er zijn dus nog wel wat verbeteringen mogelijk bij dit product maar "cool" is het zeker!

Meer informatie over de Touchstone kan je op de site van Palm vinden.

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *