Logo
Venster sluiten
InSided MediaBlog


Perfect je satelliet afstellen met; Satellite finder

Moet zeggen dat ik zelf geen satelliet heb maar van mijn baas regelmatig verhalen hoor over hoe lastig het is je satteliet af te stellen op de vakantiebestemming. Rondrijdend met zijn camper komt hij nog wel eens ergens en altijd is het weer "gehannes". Oké dat zegt tie niet maar zijn letterlijke woorden durf ik hier niet te noteren.

De app Satellite finder moet zijn leven dan weer aangenaam moeten kunnen maken. Aan de hand van je locatie, die die via GPS ophaalt, en de bekende stand van de satellieten ten opzichte van die locatie wijst de applicatie aan in welke richting hij zijn schotel moet richten. Easy as that (-;

Dus mocht je ook een campingganger zijn met satelliet schotel op het dak, download dan snel deze app. Gerelateerde artikelen


De Smartphone Beta Test is net begonnen

Het wachten was op een bericht als dit. Natasha Lomas van Cnet heeft in een interview met Greg Sullivan, senior product manager voor Windows Phone, de vraag gesteld wanneer Microsoft besloten heeft met Windows Phone 7 te breken en met Windows Phone 8 te beginnen. Dit blijkt al in November 2010 geweest te zijn vlak na de introductie van Windows Phone 7 in de markt. Dit was natuurlijk te verwachten want Windows Phone 8 wordt natuurlijk niet in een dag gebouwd.

Metro Tour; beleef de Tour de France op je Windows Phone

Één van de grootste sport evenementen in het jaar is, naast al dat gevoetbal, de grote ronden van Frankrijk, de Tour de France. Het grootste wielren evenement in de wereld die altijd op de aandacht van miljoenen kijkers kan rekenen. Maar net als vele van die miljoenen kijkers mis ik altijd een groot deel van dit evenement omdat ik overdag als deze gereden wordt moet werken.


Reacties


RonH
Member for Life 10177 reacties
24-01-2012 15:41

Het is een leuke vervanger voor het kompas, maar daar heb je het dan ook wel mee gehad. Je hebt dan nog te maken met de afstelhoek. En deze samen moet goed staan, anders heb je geen beeld. Ik heb ook veel krachttermen gebruikt op de camping. Dan struikelde weer iemand over de draad, dan hing de achterbuurvrouw de was op en liep de schotel omver... was ik weer een tijdje zoet met afstellen. Dus maar 1x geinvesteerd in een goede satfinder, een Schwaiger SF9000. Deze laat je zien hoeveel signaal je ontvangt, en bij voldoende signaal geeft ie ook aan van welke satelliet je het signaal ontvangt.


krab
Ingeburgerd 3026 reacties
24-01-2012 23:54

Dit lijkt me ook leuk, en uitgebreid. 1200 satellieten en de richting waar je ze zou kunnen zien bij goed weer. Het geeft ook aan hoe je je schotel moet zetten, welke richting voor een bepaalde satelliet. Het heeft meer mogelijkheden dan bovenstaand.

http://www.karhukoti.com/satellites.htm


RonH
Member for Life 10177 reacties
25-01-2012 10:58

@Krab: Maar die kost dan wel weer 99 eurocent, zie Marketplace

Edit: Heb toch maar even de trial geinstalleerd, en deze ziet er wel heel mooi uit!Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Profiel aanmaken?