HTC organiseerde gisteren een cruise voor partners en introduceerde gelijktijdig de officiële naam voor de HTC Polaris: de HTC Cruise. Bijna dezelfde specs als de HTC TyTN, maar compacter en zonder toetsenbordje.

[Update: Helaas hebben we de eerder hier vertoonde foto’s van device en schermen op verzoek van HTC weg moeten halen.]

Dat HTC nu de HTC Touch Cruise aankondigt, wil niet zeggen dat de HTC Touch Dual daarmee alweer verleden tijd is. De nieuwe Touch Cruise komt in het aanbod naast de Touch Dual, die wél een toetsenbordje heeft. We mochten dit nieuwe device tijdens het evenement wel bewonderen, maar nog geen foto’s maken omdat het design nog niet definitief is. Wat we alvast kunnen vertellen is dat de HTC Touch Cruise is voorzien van GPS met A-GPS, een 3 megapixel camera met autofocus (!), GPRS/UMTS/HSDPA, Bluetooth, Wi-Fi en geheugenuitbreiding via een microSD-kaart. Bijzonder is ook het scrollwiel met een lichtgevende actieknop.

Ook zit op dit toestel verbeterde TouchFLO met fotozooming. Dit houdt in: een halve draai met je vinger om te roteren, een hele draai met je vinger om in te zoomen en een hele draai in tegengestelde richting om weer uit te zoomen. In feite blijkt het na een blik in de Device Information om de HTC Polaris te gaan.

Het toestel dat we hebben gezien leek qua uiterlijk nog een heel klein beetje op de foto’s van de HTC Polaris van een paar maanden geleden, maar de knoppen rondom de navigatieknop zijn vervangen door één drukgevoelig oppervlak, waarin de knoppen zijn verwerkt. De softtouch-knoppen (de twee knoppen links en rechts onder het scherm) ontbreken. Toch kan het toestel, als het eind november beschikbaar komt nog weer een iets ander design krijgen. Verdere bijzonderheden: een 400 MHz Qualcomm-processor, met 128 MB RAM en 256 MB ROM. Het scherm heeft een QVGA-resolutie.

Tijdens het evenement werden ook VIP-prijzen uitgereikt aan drie mensen die belangrijk zijn geweest voor de groei van HTC in de afgelopen maanden. Chantal Schepers van PR-bureau Whizpr (tweede persoon van rechts) ging met een bokaal naar huis, maar krijgt ook als een van de eerste personen in Nederland een HTC Shift kado.

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *