Elke dag van en naar je werkreizen voelt vaak aan als tijdverlies. Op een gegeven moment heb je het nieuws op de radio wel gehoord. Kortom pendelen voelt aan als verloren tijd.

Deze verloren tijd vul ik al een tijd door het luisteren van podcasts en audioboeken. Eerst op mijn iPod, maar sinds kort op mijn HTC Hero. De reistijden lijken ineens een stuk korter en nuttiger besteed. Soms is het zelfs jammer dat de reis er al weer op zit.

Wat gebruik ik allemaal om mijn reistijden nuttiger en leuker te vullen? Een apparaat dat MP3 af kan spelen (voor lange reizen gebruik ik nog steeds mijn iPod voor dagelijks gebruik gebruik ik mijn HTC Hero). Mijn nervecentre is iTunes, of ik nu mijn iPod wil gebruiken of mijn Android telefoon. In de trein gebruik ik de oortjes om te luisteren en in de auto kan ik met een kabeltje de telefoon aansluiten op de AUX-ingang van mijn autoradio. De files op de A2 lijken ineens niet zo erg meer 😉

Bronnen en tools

iTunes kan gratis gedownload worden. Deze applicatie is niet alleen te gebruiken voor jouw muziek en video, maar ook voor het zoeken, downloaden en beluisteren van jouw podcasts/audiobooks. Het grootste plus punt van iTunes vind ik de manier waarop je playlists kan maken. Door gebruik te maken van Smart Playlists kun je er voor zorgen dat je dagelijks nieuwe luisterboeken/podcasts bij je hebt.

submitting-a-podcast-to-itunes

LibriVox en Audiobooks for Free zijn communities van mensen die boeken (public domain of vrij-van-auteursrechten) voorlezen en beschikbaar stellen. Deze boeken zijn dan per hoofdstuk beschikbaar en als compleet boek in de vorm van een ZIP bestand.

librivox-interview2

Met mijn iPod Classic kan ik niets downloaden, dus ben ik gebonden aan iTunes. Mijn Android telefoon kan ik zelf laten downloaden. Hier gebruik ik Google Listen voor. Helaas werkt deze alleen nog maar voor engelse podcasts en niet voor video. Daarom sync ik ook mijn Hero met de iTunes podcasts.

google-listen

Open Culture verzamelt links naar gratis studie materiaal op het net. Een specifiek lijst met audio materiaal vind je hier. Leuk om eens doorheen te bladeren, er zit altijd wel iets interessants tussen.

open_culture

Om iTunes met mijn Hero te syncen gebruik ik iTunes Sync, een tool om iTunes te syncen met USB devices. Via de link kom je bij een gedetaileerde handleiding over hoe de tool te gebruiken is. Super handig, deze tool. Stel je telefoon als harde schijf in, maak er een playlist voor en iTunes Sync doet de rest.

itunessync

iTunes University

iTunes U is geweldig! Duizenden cursussen, gratis voor het meenemen! De meest uiteenlopende cursussen zijn er te vinden. Nadeel is dat bijna alles in het engels is, maar dat maakt de service er niet veel minder leuk op. Zelf ben ik nogal fan van de taalcursussen aangezien ik op het moment druk bezig ben met het leren van de Spaanse taal. Alle cursussen komen van grote universiteiten die (delen van) cursussen online plaatsen. Deze cursussen zijn ook op andere plaatsen beschikbaar (o.a. Open Culture), maar met iTunes U is alles overzichtelijk gemaakt en makkelijk te downloaden.

itunesu1

Wie van jullie gebruiken er nog meer audiobooks en podcasts? Wat zijn jullie bronnen, waar halen jullie ze vandaan? Ik hoor het graag!

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *