De HTC Radar is onlangs op de Nederlandse markt verschenen en beschikt over de nieuwste Windows Phone versie –Mango- waarmee o.a. Nederlandstalige menu’s, Multi-tasking en Internet Explorer 9 beschikbaar zijn gekomen.

Het toestel oogt stijlvol door de gebruikte kleuren en voelt solide aan. De achterzijde bestaat grotendeels uit een gladde, lichtgrijze metalen behuizing. Het onderste deel van het toestel bestaat uit een donkergrijze klepje waar de simkaarthouder achter verborgen is. Het toestel is (afgerond) 12cm lang, 6cm breed en 11mm dik.

Het super LCD touchscreen met 800*480 pixels is van het zgn. Gorilla Glass gemaakt, dat daardoor veel krasbestendiger dan normaal glas is. Een plastic screenprotector is overbodig wanneer het toestel niet al te ruw behandeld wordt. Ter illustratie: Het Gorilla glass is ook aanwezig op mijn Galaxy S en ondanks dat ik dat toestel al langer dan 6 maanden zeer intensief gebruik, zit er geen enkele beschadiging op het scherm.

Specs

De specificaties van de HTC Radar zijn niet opvallend, maar vallen ook niet tegen. Het toestel beschikt o.a. over een 1GHz-processor, WiFi (802.11 b/g/n), 3G/HSDPA, Bluetooth (2.1), ondersteuning voor DLNA en GPS. Verder heeft het toestel een 5-megapixel camera met LED-flitser en BSI sensor waarmee je volgens HTC betere opnames bij slecht licht kunt maken. Ook kunnen er HD-video (720p) opnames met de camera worden gemaakt. Aan de voorzijde is een VGA-camera geplaatst, waarmee videogesprekken met bijvoorbeeld Skype gevoerd kunnen worden. Skype wordt nog niet in de market aangeboden, maar gaat zeker beschikbaar komen.

Een 1520mAh sterke lithium-ion batterij voorziet de HTC Radar van stroom. Met normaal gebruik gaat de batterij ongeveer een dag tot anderhalve dag mee. Op dit punt presteert het toestel niet beter of slechter dan andere smartphones. De batterij is overigens achter de behuizing weggewerkt. Op korte termijn zal dat geen punt zijn, maar indien de prestaties van de batterij na verloop van tijd achteruit gaan, dan kun je deze niet zelf verwisselen zonder de behuizing open te maken.

Opslag

De Radar beschikt over een opslagcapaciteit van 8GB. Dit valt mij enigszins tegen, aangezien het niet mogelijk is om die capaciteit met een externe SD-kaart uit te breiden. De daadwerkelijk beschikbare capaciteit op dit toestel bedraagt ongeveer 6GB, o.a. omdat Windows Phone een deel van die capaciteit voor zichzelf reserveert. Afhankelijk van de redenen (bijv. navigatie of media) waarvoor je het toestel  zou kopen, kun je al snel met een gebrek aan ruimte geconfronteerd worden. Als je bijvoorbeeld de Navigatiesoftware van Navigon op het toestel installeert, dan houd je nog 4GB over om andere apps, foto’s of muziek op het toestel te plaatsen.

Extra

Bij de HTC Radar worden een oplader (een losse USB/micro-USB kabel met adapter), een headset en een korte handleiding geleverd. Optioneel kun je een docking station aanschaffen, waarmee de Radar als wekker kan worden gebruikt. Hiervoor heeft HTC de app Dockmode in de WP markt gezet die de datum, tijd en het weer toont. Met de app kun je verder ook muziek afspelen. 

Komende maandag kun je meer lezen over mijn ervaringen met de Radar, en mijn eerste ervaring met Windows Phone. 

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *