Met de innoXplore iX-G78 Mini GPS Guider kun je eenvoudig een locatie opslaan en weer terugvinden door de pijl op het LCD scherm te volgen. Daarnaast beschikt het apparaatje over een stappenteller, stopwatch en e-kompas.

iX-G78Nog niet zo lang geleden  werd op PocketInfo melding gemaakt van de nieuwe iX-G76 GPS Auto & locatie vinder, een handige sleutelhanger waarmee je door middel van een paar LEDjes en piepsignaaltjes simpel de parkeerlocatie van je auto, je hotel of de metrohalte waar je het laatst bent uitgestapt kunt terugvinden.  In mei werd echter de productie van de iX-G76 al weer stopgezet, volgens fabrikant innoXplore omdat de GPS chipset niet meer geleverd kon worden, maar wellicht was dit apparaatje toch een beetje te beperkt in functionaliteit, want eind augustus kwam de opvolger, de iX-G78 (met nota bene dezelfde GPS chipset als de ix-G76!) op de markt: kleiner, met een nieuwe naam (GPS Guider), een kleuren display en een flinke hoeveelheid extra functionaliteit.

Tijd om dit apparaatje eens flink aan de tand te voelen.

Allereerst de uitpakparty:

BlisterverpakkingDe iX-G78 wordt net als veel gadgets van dit kaliber geleverd in een blisterverpakking (chapeau, deze is zonder schaar te openen!), met als inhoud de iX-G78, een mini-handleiding, een USB kabel en een nekkoord. Niet meegeleverd is een voedingsadapter om de ingebouwde 330 mAH Li-Ion batterij op te kunnen laden, wat aan de ene kant erg positief is: ik heb (als gadgetfreak) zelf thuis al wel 10 van die adapters ongebruikt liggen, maar aan de andere kant de doelgroep misschien wel wat inperkt.

Inhoud van de verpakkingDe plastic behuizing van het apparaatje ziet er erg goed verzorgd uit. In plaats van een nekkoord had ik liever een andere manier van bevestiging gezien. Maar bekijk het positief: liever een goedkoop nekkoordje meegeleverd zodat de gebruiker zelf zijn meest ideale bevestiging kan gaan aanbrengen dan een dure karabijnhaak meegeleverd die een groot gedeelte van de kopers toch zullen weg gooien. Wel een punt van kritiek is de vorm van de bevestigingsring. Hierdoor kan de iX-G78 moeilijk als sleutelhanger gebruikt worden. Maar misschien was dat in verband met beschadigingen ook wel juist de bedoeling van de fabrikant

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *