Logo
Venster sluiten
InSided MediaBlog


'Samsung ATIV S nogmaals vertraagd in Nederland tot maart 2013'

Aangekondigd in de zomer van 2012 en na een reeks vertragingen nog steeds niet beschikbaar in Nederland: dat is helaas het jammere verhaal van de Samsung ATIV S met Windows Phone 8. De Koreanen hebben blijkbaar weinig haast met de productie van de ATIV S, waardoor landen als Nederland steeds naast voorraden grijpen. De meest recente tekenen wijzen op een lancering in maart 2013, een maand later dan de eerdere vertraagde verwachte lanceringsdatum in februari.

In andere Europese landen is de ATIV S hier en daar al verkrijgbaar, zoals in Oostenrijk. Helaas is het distributiesysteem van Samsung in nevelen gehuld. Er schijnen geen productieproblemen te zijn, maar een tekort aan AMOLED-schermen waar de ATIV S van gebruik maakt. Dit scherm is namelijk dezelfde als die van de succesvolle melkkoe Samsung Galaxy S III op Android, waardoor de Koreanen zouden prefereren voorraden schermen voor de Galaxy S III-productie te gebruiken in plaats van de ATIV S, die uiteraard qua aantallen minder zal verkopen dan de Galaxy S III.

Maargoed, een nieuw richtdatum dus: begin maart zouden we de ATIV S moeten zien. Dat de echte Windows Phone-adepten allang met een HTC Windows Phone 8X of Nokia Lumia 920 weg zijn gelopen lijkt Samsung niet te deren...Gerelateerde artikelen


Nokia domineert Windows Phone-markt met bijna 80% marktaandeel; HTC en Samsung op grote afstand

De laatste cijfers van mobiele advertentiebedrijf AdDuplex laat zien dat in februari 2013 de Windows Phone-markt hevig gedomineerd wordt door Nokia, met 78% van alle mobiele advertentieaanvragen. HTC zit daar ver achter met 14%, en Samsung daar weer achter met 6%. De overgebleven 2% wordt bevolkt door de kleinere spelers.

'Samsung straks klaar voor zakelijke markt met Windows Phone'

De Samsung ATIV S heeft wellicht de minst goede lancering gehad van alle vlaggenschip telefoons op welk mobiel platform dan ook van de laatste jaren. Deze Windows Phone 8-telefoon van Samsung kampte vanaf het begin, niet alleen in Nederland, met leveringsproblemen die te wijten zouden zijn aan beslissingen bij het management van Samsung om de onderdelen liever te gebruiken voor de populaire Samsung Galaxy SIII. Microsoft geeft Samsung echter niet op, en ziet een betrouwbare partner in het zakelijke Windows Phone-segment in de Koreanen.


Reacties


keesvh
Is al aardig op weg 222 reacties
17-01-2013 13:58

Ik heb het idee dat samsung wp8 er maar een beetje bij doet zij moeten het toch hebben van android dus als in maart dit toestel toch verkoopt is het leuk meegenomen.
Maar als het te lang duurt gaan mensen toch niet meer verouderde toestellen kopen lijkt mij.


Jazzamataz
Community Contactgroep 3222 reacties
17-01-2013 18:58

Ik heb hem alJe moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Profiel aanmaken?