Aangekondigd in de zomer van 2012 en na een reeks vertragingen nog steeds niet beschikbaar in Nederland: dat is helaas het jammere verhaal van de Samsung ATIV S met Windows Phone 8. De Koreanen hebben blijkbaar weinig haast met de productie van de ATIV S, waardoor landen als Nederland steeds naast voorraden grijpen. De meest recente tekenen wijzen op een lancering in maart 2013, een maand later dan de eerdere vertraagde verwachte lanceringsdatum in februari.

In andere Europese landen is de ATIV S hier en daar al verkrijgbaar, zoals in Oostenrijk. Helaas is het distributiesysteem van Samsung in nevelen gehuld. Er schijnen geen productieproblemen te zijn, maar een tekort aan AMOLED-schermen waar de ATIV S van gebruik maakt. Dit scherm is namelijk dezelfde als die van de succesvolle melkkoe Samsung Galaxy S III op Android, waardoor de Koreanen zouden prefereren voorraden schermen voor de Galaxy S III-productie te gebruiken in plaats van de ATIV S, die uiteraard qua aantallen minder zal verkopen dan de Galaxy S III.

Maargoed, een nieuw richtdatum dus: begin maart zouden we de ATIV S moeten zien. Dat de echte Windows Phone-adepten allang met een HTC Windows Phone 8X of Nokia Lumia 920 weg zijn gelopen lijkt Samsung niet te deren…

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *