Logo
Venster sluiten
InSided MediaBlog


Samsung Bada 2.0: Multitasking, nieuwe interface en NFC

Samsung heeft Bada 2.0 aangekondigd. Deze volgende versie van Samsung's eigen besturingssysteem bevat ondersteuning voor multitasking, Near Field Communications (NFC) en een nieuwe grafische interface.

Met veel bombarie lanceerde Samsung hun Bada besturingssysteem vorig jaar tijdens het Mobile World Congress 2010 in Barcelona, waar Mobilyz bij was. Tot nu toe lijkt Samsung het met Bada wat rustig aan te doen: de Wave lijkt in Nederland wat ondergesneeuwd (ha!) te worden naast het Android- en iPhone geweld, maar ongetwijfeld zullen er best wat van verkocht zijn. Samsung gaat nu verder met drie OS'en, na Symbian gedumpt te hebben: Android, Windows Phone 7 en hun eigen Bada. Wat kunnen we van de volgende generatie van Bada verwachten? Nieuwe features Bij hun presentatie van Bada 2.0 wist Samsung te melden dat er ondersteuning zou komen voor multitasking, NFC (in navolging van Nokia en de Google Nexus S) en een nieuw likje verf over de gebruikersinterface. Je kunt hier een uitgebreide lijst lezen met verbeteringen in Bada 2.0. NFC staat voor Near Field Communications, waarbij je je smartphone  in de buurt houdt van een NFC-chip, die dan ervoor kan zorgen dat relevantie informatie op het scherm van je smartphone getoond wordt. Denk hierbij aan toepassingen bij filmposters, advertenties of het 'pairen' van twee smartphones om informatie met elkaar te kunnen uitwisselen. Wordt Bada groot? In mijn ogen is Bada van Samsung momenteel nog een blaffende hond zonder al teveel tanden. Het platform ondervindt momenteel veel concurrentie van anderen. Echter, we moeten ons niet vergissen in Samsung als 'merk voor de massa', die er vaak helemaal geen erg in heeft op welk platform een telefoon draait, en het om het merknaam koopt. Ik ben benieuwd naar Bada 2.0!Gerelateerde artikelen


Nokia domineert Windows Phone-markt met bijna 80% marktaandeel; HTC en Samsung op grote afstand

De laatste cijfers van mobiele advertentiebedrijf AdDuplex laat zien dat in februari 2013 de Windows Phone-markt hevig gedomineerd wordt door Nokia, met 78% van alle mobiele advertentieaanvragen. HTC zit daar ver achter met 14%, en Samsung daar weer achter met 6%. De overgebleven 2% wordt bevolkt door de kleinere spelers.

'Samsung straks klaar voor zakelijke markt met Windows Phone'

De Samsung ATIV S heeft wellicht de minst goede lancering gehad van alle vlaggenschip telefoons op welk mobiel platform dan ook van de laatste jaren. Deze Windows Phone 8-telefoon van Samsung kampte vanaf het begin, niet alleen in Nederland, met leveringsproblemen die te wijten zouden zijn aan beslissingen bij het management van Samsung om de onderdelen liever te gebruiken voor de populaire Samsung Galaxy SIII. Microsoft geeft Samsung echter niet op, en ziet een betrouwbare partner in het zakelijke Windows Phone-segment in de Koreanen.Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Profiel aanmaken?