Logo
Venster sluiten
InSided MediaBlog


Samsung brengt nieuwe toestellen op Bada-, WM- en Android-platform uit

Samsung's strategie is er één van op meerdere paarden wedden. Op CommunicAsia 2010 zal Samsung een verscheidenheid aan smartphones lanceren, op drie verschillende platformen. De afgelopen dagen zijn er al hier en daar wat toestellen uitgelekt, maar nu dan een overzicht van de belangrijkste toestellen die je kunt verwachten.

Het is natuurlijk de vraag van elke smartphonefabrikant geweest: op welke besturingssystemen gokken we? Gaan we zelf een platform opzetten, zoals Samsung dat gedaan heeft met het bada-platform, of nemen we bijvoorbeeld een licentie op Windows Mobile? Of, je kunt natuurlijk op alle paarden wedden. Samsung staat op het punt nieuwe bada-, WM- en Android-toestellen aan te kondigen. De Koreaanse fabrikant zal dit doen tijdens de Aziatische telecombeurs CommunicAsia 2010. De Samsung Wave is nog niet heel lang uit, maar de Wave 2 (S5250) en Wave 2 Pro (S5330) staan alweer te trappelen om de markt op de komen.  Of deze bada-toestellen naar Europa komen is niet bekend: in het persbericht spreekt Samsung over een lancering in Zuid-Oost Azië en in Rusland. Eerder werd bekend dat Samsung wellicht eerder mikt op goedkopere toestellen met minder functies voor bada, dan dure high-end toestellen. Met de komst van Windows Phone 7 zullen er dit jaar wellicht relatief niet heel veel Windows Mobile 6.5-toestellen meer worden uitgebracht, maar Samsung wil toch nog de WM-liefhebbers de Omnia Pro 4 (B7350) en Omnia Pro 5 (B6520) aanbieden.  Hiervan lijkt alleen de Omnia Pro 4 Europa te gaan halen. Samsung omschrijft deze toestellen als 'krachtige zakelijke oplossingen' met een vleugje sociale media. Het lijkt er dus op, dat Samsung met WM 6.5 zich voornamelijk richt op zakelijke gebruikers die ook een beetje lol willen hebben met hun toestel. Tenslotte zijn er nog de Android-toestellen: de Galaxy 3 en Galaxy 5 die we hier eerder hebben gezien.  Met deze toestellen hoopt Samsung het marktaandeel in het Android-segment te kunnen vergroten. Tevens wordt de Samsung Beam uitgebracht: een Android-toestel met een ingebouwde projector.Gerelateerde artikelen


Windows Phone 'Blue'-update pas in 2014 beschikbaar?

Volgens nieuwe geruchten uit het Microsoft-kamp zal de grote Windows Phone 'Blue'-update, synchroon ontwikkeld met de Windows 'Blue'-update, wellicht pas in 2014 beschikbaar komen. Microsoft wil onder andere de compatibiliteit van API's voor Windows Phone 8 en Windows 8 beter uitwerken voordat aan een uitrol wordt gedacht.

Ex-Nokia luxemerk Vertu kiest Android over Windows Phone voor 'simpliciteit'

Vertu, het voormalige luxemerk dat onder de paraplu van Nokia opereerde, heeft na de afstoting een doorstart gemaakt met Android-telefoons. Hiermee neemt het bedrijf afstand van voormalig moederbedrijf Nokia, dat duidelijk voor Windows Phone gekozen heeft. Vertu legt uit dat het wat hen betreft veel makkelijker was voor Android te kiezen, en dat Windows Phone hun zaken veel complexer had gemaakt.Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Profiel aanmaken?