Logo
Venster sluiten
InSided MediaBlog


Samsung draait record verkopen met zijn Galaxy-S

Samsung heeft bekend gemaakt dat ze in thuisland Korea maar liefst 2 miljoen van deze Android telefoons heeft verkocht sinds de plaatselijke release in juni. Daarmee zijn ze de eerste ooit in Korea met zo'n groot aantal.

Daarnaast is Korea niet de enige plek waar Samsung goede zaken doet met deze prachtige Galaxy-S. Toen Samsung zijn cijfers over Q3 bekend maakte, hebben ze ook bekend gemaakt dat ze er in Q4 nog eens een slordige 3 miljoen verwachten te verkopen wereldwijd, waarmee ze op een beoogd aantal van maar liefst 10 miljoen stuks wereldwijd terecht gaan komen. Op dit moment zitten ze al op ongeveer 9,3 miljoen units, en het jaar is nog niet ten einde. Als ze die 10 miljoen stuks gaan halen dan zetten ze daarmee een wereldrecord voor het meest verkochte Android telefoons van een type (al zijn er wereldwijd wel wat verschillende versies). Ook wel interessant is om de eeuwige vergelijking met de iPhone er eens bij te halen: want Apple verkocht in ongeveer dezelfde tijd zo'n 14 miljoen iPhone 4's. Dat lijkt natuurlijk een flinke voorsprong, maar er is natuurlijk maar één iPhone 4 tegenover tientallen verschillende Android smartphones die het verder ook niet slecht doen (moet ik de Desire-reeks van HTC noemen?). Android zou dan toch wel eens een wereldwijde leiderspositie ingepikt kunnen hebben zoals Andy Rubin laatst nog impliciet liet doorschemeren. Anyway: 10 miljoen stuks van één apparaatje is een niet misselijk aantal. Wat voor hal zou je wel niet kunnen vullen met al die uitgepakte mobieltjes strak op elkaar gestapeld...? ;)Gerelateerde artikelen


Ex-Nokia luxemerk Vertu kiest Android over Windows Phone voor 'simpliciteit'

Vertu, het voormalige luxemerk dat onder de paraplu van Nokia opereerde, heeft na de afstoting een doorstart gemaakt met Android-telefoons. Hiermee neemt het bedrijf afstand van voormalig moederbedrijf Nokia, dat duidelijk voor Windows Phone gekozen heeft. Vertu legt uit dat het wat hen betreft veel makkelijker was voor Android te kiezen, en dat Windows Phone hun zaken veel complexer had gemaakt.

Nokia domineert Windows Phone-markt met bijna 80% marktaandeel; HTC en Samsung op grote afstand

De laatste cijfers van mobiele advertentiebedrijf AdDuplex laat zien dat in februari 2013 de Windows Phone-markt hevig gedomineerd wordt door Nokia, met 78% van alle mobiele advertentieaanvragen. HTC zit daar ver achter met 14%, en Samsung daar weer achter met 6%. De overgebleven 2% wordt bevolkt door de kleinere spelers.


Reacties


heyjijdaar
Is al aardig op weg 111 reacties
22-12-2010 23:05

Hmmz, nu ben ik maar een van de zovelen... Kocht juist geen Iphone, maar kennelijk waarderen meerderen dit apparaatje!Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Profiel aanmaken?