De vierde generatie van het sterke Gorilla Glass is gearriveerd! En de eer is weggelegd voor de Samsung Galaxy Alpha. De Galaxy Alpha is als eerste telefoon voorzien van de nieuwste generatie van het schermglas. Voor deze keer heeft schermfabrikant Corning de krasbestendigheid van haar glas een boost gegeven. Behalve sterk is het glas ook zeer dun.

Meerdere high-end smartphones maken gebruik van het glas. Zo hebben de LG G3, iPhone 6, Samsung Galaxy S5 en de HTC One (M8) een Gorilla Glass-scherm. Wereldwijd gebruiken zo’n veertig fabrikanten het glas. Nu is alweer de vierde generatie van het glas uitgebracht en deze is valbestendiger gemaakt. Bij de vorige generatie werd de krasbestendigheid verbeterd. Het glas is héél dun: maar 0,4 millimeter dik.

Valbestendigheid

Maar valbestendigheid en krasbestendigheid zijn twee verschillende dingen. Corning nam met het verbeterde beeldscherm de proef op de som en liet een aantal testschermen naar beneden vallen op een meter hoogte. Tachtig procent van de schermen overleefde de val.

En dat is netjes, aangezien regulier glas (zonder versterkingsmechanismen) de meeste vallen van zo’n hoogte niet zou overleven. De fabrikant beweert dan ook dat het nieuwe glas twee keer zo sterk is als het sterkste glas van de concurrent. Cliff Hund, de general manager: “Fabrikanten van apparaten willen dunnere schermen maken, zonder daarvoor weerstand voor beschadigingen in te moeten leveren.”

Dat de Galaxy Alpha nu met haar 4,7 inch super amoled-scherm van de bescherming is voorzien, noemt Hund het resultaat van “een nauwe samenwerking met Samsung”. De geruchten gaan dat de Galaxy Note 4 het scherm ook meegekregen heeft.

Galaxy AlphaGalaxy Alpha

Samsung is een nieuwe Galaxy-reeks begonnen van toestellen met een aluminium frame. Doordat het dunne scherm van Gorilla Glass is gebruikt, is de telefoon ook vrij dun: hij is 6,7 millimeter dik en weegt 115 gram.

Het scherm 4,7 inch groot en heeft een resolutie van 1280×720 pixels. Verder is de Galaxy Alpha voorzien van een Exynos 5430-processor die acht kernen klokt. De batterij is 1860 mAh. De camera telt 12 megapixels, de frontcamera 2.

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *