Logo
Venster sluiten
InSided MediaBlog


Scansfer, bestanden uitwisselen met QR codes

Scansfer maakt het mogelijk om bestanden uit te wisselen door middel van QR codes. Of het makkelijk is valt te betwijfelen, maar het kan wel!

Scansfer is sinds afgelopen nacht te downloaden in de Android Market. De Android app maakt gebruik van QR codes om bestanden onderling te delen tussen telefoons en tussen telefoon en computer. Het werkt super simpel. Selecteer het bestand dat je wilt delen, Scansfer upload het bestand naar de Scansfer site en genereert een unieke QR code die naar het bestand verwijst. De ontvanger hoeft nu alleen nog maar de code te scannen en het bestand wordt automatisch gedownload. Wil je liever het bestand downloaden naar je computer, dan log je eenvoudig in op je Scansfer account en download je het bestand.Deze app komt misschien een beetje omslachtig over voor de meeste. In de Android Market zijn veel andere apps te vinden die file sharing op een andere manier doen en het veel makkelijker maken. Om gebruik te maken van Scansfer heb je namelijk een Barcode scanner app nodig, een file explorer en natuurlijk Scansfer. Ben je helemaal into de apps en de techniek, dan zul je de eerste twee apps waarschijnlijk al wel geïnstalleerd hebben en vind je deze manier wellicht wel heel makkelijk. In mijn ogen is dit een app uit de categorie leuk bedacht, maar het kan makkelijker. Scansfer kun je gratis downloaden in de Android Market.
Enhanced by ZemantaGerelateerde artikelen


Ex-Nokia luxemerk Vertu kiest Android over Windows Phone voor 'simpliciteit'

Vertu, het voormalige luxemerk dat onder de paraplu van Nokia opereerde, heeft na de afstoting een doorstart gemaakt met Android-telefoons. Hiermee neemt het bedrijf afstand van voormalig moederbedrijf Nokia, dat duidelijk voor Windows Phone gekozen heeft. Vertu legt uit dat het wat hen betreft veel makkelijker was voor Android te kiezen, en dat Windows Phone hun zaken veel complexer had gemaakt.

'Windows Phone gaat niet goed om met videobestanden groter dan 4 GB'

Er lijkt ene vervelende bug te zitten in Windows Phone 8 wanneer men een videobestand groter dan 4 GB probeert over te zetten naar de desktop. Alleen het gedeelte boven de 4 GB wordt dan overgeheveld, resulterend in een bestand dat niet afgespeeld kan worden. Vooralsnog is er radiostilte van de kant van Microsoft over deze vermeende bug.Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Profiel aanmaken?