Scansfer maakt het mogelijk om bestanden uit te wisselen door middel van QR codes. Of het makkelijk is valt te betwijfelen, maar het kan wel!

Scansfer is sinds afgelopen nacht te downloaden in de Android Market. De Android app maakt gebruik van QR codes om bestanden onderling te delen tussen telefoons en tussen telefoon en computer.

Het werkt super simpel. Selecteer het bestand dat je wilt delen, Scansfer upload het bestand naar de Scansfer site en genereert een unieke QR code die naar het bestand verwijst. De ontvanger hoeft nu alleen nog maar de code te scannen en het bestand wordt automatisch gedownload. Wil je liever het bestand downloaden naar je computer, dan log je eenvoudig in op je Scansfer account en download je het bestand.

Deze app komt misschien een beetje omslachtig over voor de meeste. In de Android Market zijn veel andere apps te vinden die file sharing op een andere manier doen en het veel makkelijker maken. Om gebruik te maken van Scansfer heb je namelijk een Barcode scanner app nodig, een file explorer en natuurlijk Scansfer. Ben je helemaal into de apps en de techniek, dan zul je de eerste twee apps waarschijnlijk al wel geïnstalleerd hebben en vind je deze manier wellicht wel heel makkelijk.

In mijn ogen is dit een app uit de categorie leuk bedacht, maar het kan makkelijker.

Scansfer kun je gratis downloaden in de Android Market.

Enhanced by Zemanta

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *