Het heeft even geduurd en de geruchten waren er vorig jaar al maar SkyDrive heeft naast zijn Windows Phone applicatie zijn hele dienstverlening naar 2.0 ge-update.

Iedere Hotmail gebruiker heeft al sinds tijden een SkyDrive account. Deze SkyDrive Account zit namelijk aan je Hotmail account vastgekoppeld en is een online opslagdienst met tot nu toe 25GB aan gratis opslagruimte, mits je deze nu activeert via deze link of al meer als 4GB in gebruik hebt blijft dit 25GB nieuwe SkyDrive gebruikers hebben slechts de beschikking over 7GB opslagruimte.

Tot dusver was het uploaden van bestanden echter altijd wel een gedoe omdat ze zo ongeveer één voor één ge-upload moesten worden en mappen ook niet in één keer ge-upload konden worden. In vergelijking met het automatisch synchroniseren van complete mappen, zoals concullega cloud opslag dienst DropBox doet, was de ervaring met SkyDrive ver onder de maat. Een third party applicatie genaamd Gladinet Cloud Desktop maakte dit met SkyDrive wel mogelijk maar toch is een eigen applicatie van de dienst veel prettiger om mee te werken.

Hoe gaat het geheel nu in zijn werk? Je logged in op je Live account of je registreerd je en maakt er één aan. Zodra je ingelogd bent zie je bovenin de menu balk diverse Live diensten staan waaronder SkyDrive, klik hierop.

skydrive6.png

Je komt nu terecht in je online beheer ruimte van de cloud opslag. Vanaf elke webbrowser ter wereld kun je hier bij je bestanden.

Er zijn echter ook voor diverse devices applicaties te krijgen, ga hiervoor naar het linkje "get the SkyDrive app".

skydrive7.png

Je komt nu in het verzamelscherm van alle applicaties ten behoeve van SkyDrive terecht. Er zijn ondertussen applicaties vaan PC / Mac / Windows Phone en iPhone/iPad. Vanaf deze apparaten kun je bestanden beheren en synchroniseren. De PC applicatie is een goed begin, download deze op je PC en begin de installatie ervan.

skydrive.png
Nadat de applicatie is geïnstalleerd vraagt deze om in te loggen in je Live account. Vul je Hotmail of Live gebruikersnaam en wachtwoord in zodat de applicatie met je 25GB cloud opslagruimte kan verbinden.

Hierna vraagt de applicatie om je lokale opslaglocatie voor SkyDrive. Hier komt een exacte kopie te staan van hetgeen je online ook wil opslaan. Standaard pakt hij de My Documents folder op je C: schijf. Dit is in de meeste gevallen niet handig om te doen omdat 25GB extra opslagruimte op de harde schijf waar Windows opdraait voor de meeste PC's een behoorlijke aanslag is op de totale ruimte. Bij voorkeur kies je een externe schijf met veel ruimte. Nadat je dit gedaan hebt zie je dat SkyDrive zich op diverse plekken geïntegreerd heeft op je PC.

De map die je aangewezen hebt als lokale opslag is er natuurlijk bijgekomen.

skydrive2.png

Maar ook bij de systeempictogrammen zie je nu het SkyDrive logo verschijnen.

skydrive3.pngskydrive4.png

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is bestanden in deze map te plaatsen, deze zullen zich dan automatisch backuppen op je SkyDrive. Heb je een Windows Phone 7 toestel en de optie aanstaan dat gemaakt foto's automatisch ge-upload worden naar SkyDrive dan zullen deze voortaan ook automatisch gedownload worden naar deze map op je PC.

Installeer je de SkyDrive applicatie nu op meerdere PC's dan zullen bestanden tussen deze PC's via SkyDrive gemakkelijk uitwisselbaar worden. Plaats een Word Document in de SkyDrive map van je PC en vindt deze tevens terug in de SkyDrive map van je iPad, Laptop en/of Windows Phone. En niet te vergeten, het bestand is altijd benaderbaar via www.SkyDrive.com.

Een nadeel voor mij is dat ik mijn SkyDrive altijd al gebruikt heb als backup dienst voor al mijn digitale foto's en deze daarom al behoorlijk vol staat. Gelukkig kun je nu ook, zoals reeds eerder gelekt, extra ruimte bijkopen. Er zijn  diverse pakketten te koop en erg duur kun je ze niet noemen.

skydrive5.png
Al met al een mooie gratis dienst die DropBox op dit moment het nakijken geeft door ruim 12x zoveel ruimte gratis weg te geven. Ook de 100GB account voor €39,99 (£32) per jaar bij SkyDrive kost bij DropBox €150,- ($199) voor zo'n zelfde jaar. Een wereld van verschil qua prijzen die door DropBox waarschijnlijk snel zullen worden aangepast. Tot die tijd een mooie toevoeging van een door mij toch al veel gebruikte dienst.

 

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *