De HTC BlueAngel is al weer van 2004, en daarmee zowat een dinosaurus onder de smartphones, maar dat weerhoudt sommigen er niet van om er doodleuk Android 2.2 op proberen te draaien. Gewoon, omdat het kan….

De HTC BlueAngel kennen we vooral onder andere namen, omdat HTC toen nog niet onder eigen merknaam opereerde, en dat zijn bijvoorbeeld: de

Qtek 9090

, de

T-Mobile MDA III

en de

iMate PDA2k

. Deze BlueAngel stamt dus al weer van 2004, en kwam toen uit met het

Windows Mobile 2003SE

Operating System, en vormt vooral op hardware gebied toch wel een hele uitdaging voor zo’n port. De specificaties waren onder andere een 400Mhz ARMv4 CPU, 128Mb RAM (was veeeel toen) en QVGA display. De form-factor met portrait-slide-out toetsenbordje is dan wel weer heel erg interessant.

Op xda-developers.com is developer D-Two daar toch aan begonnen, en hij is inmiddels al een heel eind ook, want in onderstaand videootje kun je zien dat hij al in het Android 2.2 lockscreen terecht komt na de Haret boot-sequence. Wat je overigens ook ziet, is dat hij Haret start vanuit een Windows Mobile 6.5.3 omgeving, dus dat is er blijkbaar ook nog voor de niet stuk te krijgen BlueAngel.

D-Two is ook vast van plan om te kijken of het voor elkaar te krijgen is om dit naar NAND te flashen, en dat zou natuurlijk helemaal fantastisch zijn. Vooralsnog heeft hij nog heel wat werk te doen, want er werkt nog niet veel.

Gaaf, dit soort projectjes… gewoon… omdat het kan 🙂

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *