Logo
Venster sluiten
InSided MediaBlog


Synchroniseer je Google Calendar met Outlook Calendar

Goed nieuws voor de mensen die zowel Google Calendar als Outlook Calendar willen gebruiken. Google heeft nu een feature die ervoor zorgt dat beide programma's gesynchroniseerd blijven.

Niet iedereen heeft een Microsoft Exchange Server aan de andere kant van zijn Outlook hangen. De vraag naar synchronisatie met een centrale server kan dan zo hoog zijn, dat de gebruiker dan maar Google Calendar gaat gebruiken, om zo altijd via het web toegang te krijgen tot alle agenda-afspraken. Het probleem is, dat de Activesync standaard uiteraard alleen met de lokale Outlook-client synchroniseert op je desktop.

Dit probleem is nu gedeeltelijk opgelost door een upgrade van Google. Dankzij een nieuw synchronisatieprogramma van Google zelf, kan nu Google Calendar gesynchroniseerd worden met het lokale Outlook-programma op je desktop. Deze kan dan op zijn beurt via Activesync weer syncen met je smartphone of PDA.

Je kunt kiezen tusen een uni- of bi-directionele synchronisatiemethode, en je kunt ook de tijdsinterval kiezen waarop het programma automatisch gaat synchroniseren. Een nadeel is wel, dat je zowel bij Google Calendar als Outlook slechts je primaire agenda kunt syncen.

Uitproberen? Download het programma hier.
Gerelateerde artikelen


'Microsoft werkt aan Outlook-client voor Windows RT-tablets'

Microsoft positioneert de Windows 8 en Windows 8 RT-tablets als allebei als devices waarmee de gebruiker ook zakelijk uit de voeten kan. Voor de volwaardige Windows 8 Pro-tablets is dat duidelijk: alle software die je op je laptop vindt, kan ook draaien op deze tablets. Voor Windows RT is dat wat minder duidelijk, maar Microsoft lijkt ook plannen te hebben om een Outlook-versie te ontwerpen voor deze tablets.

App-pick: gMaps Pro met Google Maps krijgt grote update naar v2.0

Google Maps op Windows Phone: pas recentelijk is het mogelijk om deze dienst via Internet Explorer te gebruiken, maar al veel langer was de applicatie gMaps populair. De Pro-versie van deze applicatie, zonder advertenties, is geupdate naar versie 2.0 met enkele nieuwe mogelijkheden.


Reacties


RonH
Member for Life 10177 reacties
10-03-2008 13:24

Dat is een mooie optie.
Nu heb ik zelf de beschikking over een exchange server, maar ik ben benieuwd naar de bevindingen.


Bing
Schrijft lekker mee 679 reacties
10-03-2008 14:59

Oorspronkelijk geplaatst door Gazpacho

Plaats hier je reacties op het artikel "Synchroniseer je Google Calendar met Outlook Calendar"

Goed nieuws voor de mensen die zowel Google Calendar als Outlook Calendar willen gebruiken. Google heeft nu een feature die ervoor zorgt dat beide programma's gesynchroniseerd blijven.

Link naar het artikel: Synchroniseer je Google Calendar met Outlook Calendar | Pocketinfo.nl ? Tips


Werkt inderdaad uit de kunst en bijna helemaal zoals ik wil. Mijn Exchange synct met de mda. Mijn outlook met google en daar deel ik hem weer met het thuisfront. Daar kunnen ze eventueel mijn agenda weer aanvullen zodat hij weer terug komt naar Outlook en exchange en zoweer naar de mda. Overigens het programma werkt alleen met XP en Vista.
Kun hem ook bij Google niet vinden, wel via een zoekactie op het net.


PeHo
Net begonnen 10 reacties
10-03-2008 16:47

De link:
Google Calendar Sync: Getting Started


Rondemilde
Net begonnen 3 reacties
10-03-2008 20:10

Werkt heel redelijk. Je moet wel even oppassen want ik bemerkte dat niet ALLE afspraken die in Outlook staan gesync worden. Ik ben er nog niet achter wat de reden is. Maar het zal toevallig je trouwdag zijn die niet overgenomen word.


xoun
Is al aardig op weg 109 reacties
11-03-2008 13:32

Op mijn PDA wil ik al mijn afspraken (zakelijk en prive) zien, op mijn Outlook alleen mijn zakelijke afspraken en in Google alleen mijn prive afspraken. Dus zoek ik net weer een progje dat de afspraken via UMTS/GPRS kan synchroniseren met mijn mobiele Outlook en Active Sync die Google items dan weer niet(maar mobiele outlook items wel) naar mijn zakelijke Outlook kopieert. Dus eigenlijk twee kalenders met verschillende sync opties.


RonH
Member for Life 10177 reacties
11-03-2008 13:46

Oorspronkelijk geplaatst door xoun

Dus eigenlijk twee kalenders met verschillende sync opties.


Ja, als je die vindt hou ik me ook van harte aanbevolen.


wdh
Is al aardig op weg 229 reacties
16-03-2008 22:07

Programma is heel simpel, maar werkt perfect!

Aanrader.


Serena
Schrijft lekker mee 613 reacties
18-05-2008 19:59

Heb het ook ge?nstalleerd. Zeer tevreden en handig om op het werk ook alles even in te voeren...


enrico1972
Net begonnen 27 reacties
21-05-2008 13:32

Even een vraag van een computertechnische leek.

Als je de optie 2 way gebruikt maakt het dan niet uit of je iets wijzigt in Outlook of in Google. Dus ze zien er na een wijziging in 1 van de 2 altijd het zelfde uit.


Bing
Schrijft lekker mee 679 reacties
21-05-2008 14:47

Oorspronkelijk geplaatst door enrico1972

Even een vraag van een computertechnische leek.

Als je de optie 2 way gebruikt maakt het dan niet uit of je iets wijzigt in Outlook of in Google. Dus ze zien er na een wijziging in 1 van de 2 altijd het zelfde uit.


Klopt als een bus!!!


Newsleecher
Nieuw Lid 1 reacties
14-06-2008 16:03

Ik gebruik geen outlook, maar oggsync. (www.oggsync.com) Deze software maakt gewoon gebruik van de wifi verbinding van je pda. Hierdoor is het niet noodzakelijk om outlook te gebruiken. De gratis versie ondersteunt helaas maar 1 kalender maar daar kan ik mee leven.
(Ik zoek nog wel een programma'tje die ervoor zorgt dat er op een bepaald tijdstip gesynced word, en waarna de wifi-verbinding automatisch weer wordt uitgeschakeld.)


mathizel
Schrijft lekker mee 860 reacties
14-06-2008 16:37

Oorspronkelijk geplaatst door Newsleecher

Ik gebruik geen outlook, maar oggsync. (OggSync - Sync Google Calendar and Contacts with Outlook and Windows Mobile Device Sync (including Microsoft Office)) Deze software maakt gewoon gebruik van de wifi verbinding van je pda. Hierdoor is het niet noodzakelijk om outlook te gebruiken. De gratis versie ondersteunt helaas maar 1 kalender maar daar kan ik mee leven.
(Ik zoek nog wel een programma'tje die ervoor zorgt dat er op een bepaald tijdstip gesynced word, en waarna de wifi-verbinding automatisch weer wordt uitgeschakeld.)


In dit geval mag ik geloof ik wel linken naar dit forum zo niet attendeer me er dan even op.... maar dit progje is misschien precies wat je zoekt Automatic Outlook Mail/Exchange Synchronizer [rk-OSR] [Latest Update: 15 OCT 2007] - xda-developers


BartF
Is al aardig op weg 90 reacties
29-08-2008 11:00

Optie outlook agenda importeren is nergens meer te vinden. Je kunt wel delen of exporteren.

Weet iemand wel waar ik het kan vinden? In de rondleiding van google zelf wordt aangegeven dat ik bij instellingen en dan agenda importeren moet kijken. Deze optie is niet meer te vinden helaas.


BartF
Is al aardig op weg 90 reacties
29-08-2008 11:05

Ook ik wil het gebruiken om mijn agenda in ieder geval inzichtelijk te maken voor het thuisfront.

Als er ergens nog een inmiddels verborgen linkje is waar ik het toch mee kan instellen ben ik gelukkig.


robinVerdegaal
Schrijft lekker mee 430 reacties
29-08-2008 11:14

Heb hier van de week ook mee zitten prutsen. Het lukt me nog niet om gedeelde calendars mee te syncen. Alleen afspraken die ik in mijn eigen Gcal maak worden naar Outlook gesynchroniseerd. Anderen niet. Hoewel ik daar ook alle rechten voor heb.


acidburn
Net begonnen 8 reacties
13-02-2010 14:05

ik gebruik al een tijdje GSyncit, bevalt prima, contacten syncen eigenlijk een beetje alles van office naar google


spookhol
Schrijft lekker mee 687 reacties
13-02-2010 21:36

Ik gebruik dit programma nu ook al enige tijd maar vroeg mij af of ik het mij met mijn htc hd2 ook makkelijker kan maken.

Ik voer een afspraak in op mijn hd2, deze sync`t het via GooSync naar Gmail kalender en googlecalendersync weer naar mijn outlook.

En andersom ook op deze manier natuurlijk.

Is dit teveel van het goede of kan het niet met minder?

Groetjes Erwin.


cjsdehaven
Nieuw Lid 1 reacties
01-11-2010 12:23

Hallo

is het ook mogelijk om meerdere gedeelde agenda's in outlook te laten synchroniseren?

MarnixJe moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Profiel aanmaken?