Goed nieuws voor de mensen die zowel Google Calendar als Outlook Calendar willen gebruiken. Google heeft nu een feature die ervoor zorgt dat beide programma’s gesynchroniseerd blijven.

Niet iedereen heeft een Microsoft Exchange Server aan de andere kant van zijn Outlook hangen. De vraag naar synchronisatie met een centrale server kan dan zo hoog zijn, dat de gebruiker dan maar Google Calendar gaat gebruiken, om zo altijd via het web toegang te krijgen tot alle agenda-afspraken. Het probleem is, dat de Activesync standaard uiteraard alleen met de lokale Outlook-client synchroniseert op je desktop.

Dit probleem is nu gedeeltelijk opgelost door een upgrade van Google. Dankzij een nieuw synchronisatieprogramma van Google zelf, kan nu Google Calendar gesynchroniseerd worden met het lokale Outlook-programma op je desktop. Deze kan dan op zijn beurt via Activesync weer syncen met je smartphone of PDA.

Je kunt kiezen tusen een uni- of bi-directionele synchronisatiemethode, en je kunt ook de tijdsinterval kiezen waarop het programma automatisch gaat synchroniseren. Een nadeel is wel, dat je zowel bij Google Calendar als Outlook slechts je primaire agenda kunt syncen.

Uitproberen? Download het programma hier.

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *