T-Mobile Nederland meldde aan het AD dat het bedrijf bezig is te kijken of de datatoevoer bij piekbelasting naar mobiele consumenten toe afgeknepen kan worden. Bellen en SMS’en zouden dan voorrang moeten krijgen.

Tja, ’t is wat met de mobiele data tegenwoordig. Kunnen we de tijd nog herinneren dat we 15 EUR per MB betaalden en dat we dat een schappelijke prijs vonden? Tegenwoordig verkopen mobiele operators veel smartphones met bijbehorende (onbeperkte) data-abonnementen, en dat wordt gevoeld op het datanetwerk.

T-Mobile Nederland laat tegenover het Algemeen Dagblad weten dat met naar oplossingen aan het zoeken is om netwerkuitval door te hoge belasting bij evenementen of tijdens nieuwjaar te kunnen voorkomen. Door data af te knijpen, zou er meer bandbreedte opengehouden worden voor spraak en SMS.

Er wordt momenteel hierover een proef gehouden in de buurt van Den Haag en Rijswijk. ”We willen met de proef bekijken welke diensten het belangrijkst zijn voor klanten. Door het netwerk verder te optimaliseren moeten die diensten tijdens piekdrukte gewoon door kunnen gaan”, aldus de woordvoerster van T-Mobile.

Hm, ligt het aan mij, of is dit hetzelfde als de Coen Tunnel half afsluiten omdat er anders toch maar file gaat ontstaan?

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *