Sinds een paar weken ben ik verslaafd aan televisie. Door mijn Slingbox kan ik nu overal televisie kijken. Op kantoor, in de auto, op de WC, in de tram, enz. De Slingbox is nog niet officieel verkrijgbaar in Nederland maar via via heb ik er toch eentje weten te bemachtigen.

Het mooie van de Slingbox is dat hij altijd en overal werkt. Het kastje heb ik thuis aangesloten op een draadloze bridge die verbinding heeft met mijn router. Ook is de Slingbox aangesloten op mijn kabelaansluiting en op mijn digitale UPC kastje. Helaas werkt de player niet via een browser maar moet je hier aparte software voor installeren op je laptop, computer of mobiele telefoon. Deze software is klein, snel en stabiel dus dat is verder ook niet zo’n groot probleem. Met de Slingbox kan je dus overal en altijd televisie kijken, waar je ook bent op de wereld. Zolang je een internet verbinding hebt ben je “Slingable”.

Vervolgens kan je via de player allerlei instellingen maken om het beeld en geluid zo optimaal mogelijk doorgezet te krijgen. De player kan dit ook automatisch waardoor je eigenlijk direct aan de slag kan na het installeren. Als ik in de player kies voor UPC digitale televisie is het beeld (logischerwijs) een stuk mooier dan via de normale kabelaansluiting. Via de ingebouwde remote die in de software zit kan ik het UPC kastje volledig overnemen en kan ik zappen tot ik er dood bij neer val. Ook zou ik on demand video’s kunnen bestellen en interactief mee doen met allerlei programma’s.

Wat ik vooral mooi vind aan de Slingbox is de snelheid waarmee ik alles geinstalleerd had. Binnen vijf minuten zat ik in de tuin televisie te kijken en kon mijn vriendin met haar Windows Mobile Smartphone televisie kijken terwijl ze in de tram zat. Helaas moet je voor de mobile players wel betalen maar voor de trial versie (die 30 dagen geldig is) betaal je uiteraard niets. Via Slingcommunity.com is het mogelijk om te zien hoe andere “Slingers” hun Slingbox gebruiken. Volgens die website komen er binnenkort ook uitbreidingen aan zodat de Slingbox kan fungeren als een digitale harddisk recorder. Helaas is het zo ver nog niet.

Jammer is dat de Windows Mobile player nog niet goed werkt op Windows Mobile 6 waardoor hij voor mij niet bruikbaar is. Ik bel namelijk met een HTC S710 (HTC Vox). Ach ja, je kan niet alles hebben!

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *