Logo
Venster sluiten
InSided MediaBlog


Van standaard simkaart naar micro simkaart

In principe zouden een micro simkaart en een originele simkaart zo gelijk zijn aan elkaar dat een originele simkaart is te verknippen tot een micro simkaart zodat deze te gebruiken is in de iPad 3G. Tot zo ver de theorie.

In principe zijn de originele simkaarten en de nieuwe micro simkaarten grotendeels gelijk aan elkaar. De micro simkaarten hebben meer mogelijkheden, vooral op het gebied van opslag, maar dit betekent niet dat een originele sim kaart niet is te verknippen tot een micro simkaart. In het geval dat je een iPad 3G laat overbrengen uit de Verenigde Staten zul je zelfs wel moeten omdat de micro simkaarten hier nog niet te krijgen zijn. Ene John Benson uit London nam voor ons de proef op de som want theorie en praktijk blijven toch twee heel verschillende dingen. Met geduldig en precies gebruik van een schaar en een keukenmes wist hij een simkaart om te bouwen tot een micro simkaart. Het is natuurlijk wel van belang dat alle aansluitpunten op de juiste plaats terecht komen. Inmiddels is hij in staat zijn geïmporteerde iPad succesvol op het 3G netwerk van Vodafone te gebruiken met behulp van de zelf verknipte simkaart. Het werkt dus prima en dat is goed nieuws voor diegene die niet kan wachten totdat de iPad 3G hier officieel te krijgen is.Gerelateerde artikelen


'Nano SIM-kaart' gebaseerd op Apple-ontwerp komt er voor alle smartphones

Het nieuwe, kleinere SIM-kaartontwerp is goedgekeurd: na een grote ruzie tussen Apple, Nokia en RIM is er uiteindelijk voor een aangepaste versie van Apple's ontwerp gekozen. De keuze is controversieel, omdat men op basis van marktaandeel gekozen heeft, en Apple heeft hier nu eenmaal een grote vinger in de pap de laatste tijd.

Nog geen uitsluitsel over standaard voor nano SIM-kaart

De hoog opgelopen ruzie tussen Nokia en Apple over de invoer van een nieuwe, kleinere standaard voor de SIM-kaart is nog niet voorbij. Er zou eigenlijk een stemming plaats vinden tussen alle fabrikanten welk ontwerp de nieuwe standaard zou worden, maar deze stemming is opgeschort.


Reacties


Roel
Redactielid 7943 reacties
08-05-2010 07:21

Ik ga eens checken als ik mijn iPad 3G maandag krijg of er niet op een andere manier een microSIM kan worden verkregen. Mijn huidige SIM verknippen is niet echt een optie want hoe krijg ik deze dan ooit nog in een ander toestel geplaatst. Anders weer een leuk experiment voor op video......


montfort
Moderator 5437 reacties
08-05-2010 10:47

Kan je geen duo-sim krijgen bij je provider/abo Roel?

Volgens mij heeft Vincent Evers zijn SIM al succesvol werkend in zijn iPad gekregen door hem te verknippen.


softinc
Schrijft lekker mee 464 reacties
12-05-2010 14:12

Is geen enkel probleem met Nederlandse Sim Kaarten. IK heb mijn sim verknipt gewoon met een schaartje.
En toen gekeken of de houder paste , toen dat nog niet goed was gewoon nog bijgeknipt en het werkt perfect.

Je moet wel de vierkante gedeeltes een klein beetje bijschaven met een nagelvijltje.

Peter

p.s. De ipad 3G heeft overigens een veel betere 3g ontvangst als de iphones


takis
Schrijft lekker mee 565 reacties
12-05-2010 14:33

Wat dat betreft ben ik blij dat providers hier in Zwitserland wel al een optie bieden tot Micro sim. Ik heb mijn dual kaartje als mini besteld en dat werkt best goed.

p.s. Dan ben ik niet de enige die ogevallen is dat de ontvangst beter lijkt te zijn.


Roel
Redactielid 7943 reacties
12-05-2010 14:49

Ik had een DUO SIM aangevraagd en kreeg er eentje opgestuurd maar het bleek dat ze er 2 tegelijk moeten sturen (nieuwe set zeg maar). Ik had deze wel al in 2 minuten op maat geknipt en deze werd herkend door de iPad 3G. Gelukkig dat de 3G microSIM van AT&T er standaard in zit zodat je makkelijk kunt afmeten, snijden en knippen.Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Profiel aanmaken?