Ik denk dat velen met mij zich vaak afgevraagd hebben hoe het komt dat iedereen het steeds over Apple, Android en Windows Mobile lijkt te hebben, maar dat bij cijfers over marktaandelen Nokia altijd fier bovenaan staat. Specifieke cijfers geven hier wellicht antwoord op.

Tussen de regels door merk je wel vaker dan Nokia het relatief vaak heeft over ‘emerging markets‘ en ontwikkelingslanden. Nokia kan daar met wat simpelere, goedkopere Symbian smartphones de bevolking voorzien van communicatiemiddelen. Als het gaat om absolute aantallen, zoals afgelopen vrijdag hier ook al te lezen was, staat Nokia met bijna 40% van alle smartphone soeverein bovenaan. Android, Blackberry en Windows Mobile hobbelen daar qua cijfers wat achteraan.

Delen we echter de cijfers geografisch wat op, dan zien we enkele hele interessante ontdekkingen, en dat is wat AdMob met hun metingen heeft gedaan voor december 2009. Wat opvalt, is dat Symbian ontzettend populair is in de wat minder ver ontwikkelde gebieden op de wereld: Afrika, Azi

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *