Logo
Venster sluiten
InSided MediaBlog


Waarom maakt Microsoft niet The Windows Phone?

Oké in mijn vorige artikel heb ik beschreven dat het erop lijkt dat het Windows Phone OS wat moeite heeft om van de grond te komen. Marketing bureau's hebben nog altijd alle vertouwen in het OS en dichten het de 2e plaats in de smartphone markt toe in 2015. Hoe hebben de directe concullega's het aangepakt om tot de huidige succesverhalen te komen? Ze bouwen allemaal hun eigen hardware......

the_windows_phone.jpg

  Apple draait iOS op zijn eigen iPhone, RIM heeft de Blackberry devices volledig in eigen productie en Google's Android, wat zich in de meest vergelijkbare situatie met Microsoft bevindt, heeft de Nexus serie. De Nexus van Google is de showcase telefoon voor het Android platform. In samenwerking met fabrikanten heeft Google ondertussen vier eigen telefoons gemaakt. 

Als eerste was HTC aan zet met de T-mobile G1 en daarna met de Google Nexus telefoon. Na deze eerste twee toestellen stapte Google over op een andere fabrikant. Samsung heeft de Nexus S gemaakt en ondertussen ook de Galaxy Nexus geïntroduceerd. Niet alle toestellen waren daadwerkelijk een verkoopsucces maar toch geeft Google er een signaal mee af wat het OS allemaal kan.

google_nexus.png

 zune-hd-player.jpgDe vraag is dus eigenlijk waarom Microsoft niet zelf de productie van een Windows Phone in handen heeft genomen? Diverse andere succesvolle producten heeft MIcrosoft ook zelf in productie.

De Xbox is het grootste succes voorbeeld uit Microsoft zijn eigen huis maar ook de Zune Player is redelijk succesvol geweest in het enige land waar deze gelanceerd is. Misschien als de Zune muziek dienst wereldwijd gelanceerd was dat het succes nog groter was geweest en de Zune player nog altijd in productie zou zijn.

Al met al is het dus geen slecht idee om een eigen telefoon te lanceren al is het maar om het OS een jump start te geven. Microsoft heeft natuurlijk een hele hechte samenwerking met Nokia sinds vorig jaar en dus is met een grote mate van zekerheid vast te stellen dat ze een dikke vinger in de pap hebben gehad bij de Lumia series maar een echt eigen toestel wat als showcase zou dienen voor het OS zou een leuke nieuwe stap zijn.

 7289-microsoft-kin.jpgDe laatste keer dat Microsoft zelf toestellen produceerde was met de Kin serie die volledig flopten. Dit was dan ook een daadwerkelijk onbegrijpelijke stap van de software gigant omdat ze nagenoeg tegelijkertijd Windows Phone 7 bekend maakten. Niemand begreep waarom er dan ook een toestel gelanceerd werd met Kin software terwijl Windows Phone 7 het beste OS voor je telefoon moest worden. De grotere vraag is echter waarom Microsoft deze stap ondernomen heeft maar niet zelf een Windows Phone ontworpen heeft? 

Genoeg redenen lijkt mij voor Microsoft om zelf eens achter de ontwerptafel te gaan zitten en The Windows Phone te maken. Wat voor een toestel zou jij het lieftse zien? Wat mis je op de nu reeds gelanceerde Windows Phones? Laat ons weten wat Microsoft in dé Windows Phone zou moeten stoppen om het een succes te maken......

the_windows_phone.jpg
 Reacties


RonH
Member for Life 10177 reacties
27-03-2012 10:11

Zelf produceren van een telefoon heeft zijn voor- en nadelen. Je houdt alles in eigen hand en kunt dus direct sturen. Zie zoals Apple het voor elkaar heeft. Maar dan moet je ook wel in 1x in de roos schieten. De iPhone was allang een succes, en had al een heel groot marktaandeel.

Vervolgens kwam Android en een hoop fabrikanten gingen hiermee aan de gang. Deze kregen in no-time een groot marktaandeel, en werden zelfs de grootste. Ik denk dat Microsoft zich hierdoor heeft laten leiden, en gehoopt had dat de meeste fabrikanten zouden volgen.

Helaas is dit (nog) niet het geval. Maar ze timmeren goed aan de weg, en ik hoop dat ze toch door kunnen stoten op de markt. Dan volgen er vanzelf meer fabrikanten die WP7 toestellen gaan produceren.

(Liefst een met een keyboard zoals de 7Pro )


keesvh
Is al aardig op weg 222 reacties
27-03-2012 11:12

Microsoft moet zich gewoon bij software houden daar zijn ze goed in


RonH
Member for Life 10177 reacties
27-03-2012 12:32

Nou, met de XBOX zijn ze toch ook niet onverdienstelijk bezig.


keesvh
Is al aardig op weg 222 reacties
27-03-2012 13:13

Sorry dat is mijn fout ik bedoel niet met spel computer daar heb je absoluut gelijk in maar op het gebied van pc,s en telefoons en in de toekomst met tablet,s is het dacht ik wat anders gesteld.


RonH
Member for Life 10177 reacties
27-03-2012 14:07

Heb jij weer gelijk in. Alleen de Xbox is succesvol.
Ook de zune player schijnt het wel aardig gedaan te hebben, maar dan alleen in de US. Daarbuiten is deze altijd door de iPod e.d. ondergesneeuwd geweest.


haz
Nog niet geactiveerde gebruiker 140 reacties
27-03-2012 19:23

Waarschijnlijk heeft Microsoft het niet nodig om zelf iets op dit gebied te beginnen, juist vanwege de nauwe samenwerking met Nokia. Laat Microsoft doen waar ze het beste in zijn en Nokia ook, dan komt het vanzelf wel goed. De z.g. Google toestellen blijf ik toch zien als een Samsung of HTC toestel, afhankelijk van de maker. Ze zetten er alleen een ander logo op en geen schil.


patrickl
Weet de weg 1305 reacties
28-03-2012 10:50

Heeft Microsoft al echt verdiend aan de Xbox dan? Volgens mij zijn ze er pas in 2011 gaan verdienen. In de jaren daarvoor zijn er miljarden verlies geleden. Dat zullen ze toch niet zomaar weer goed maken?


RonH
Member for Life 10177 reacties
28-03-2012 11:34

Geen idee, ik ben geen accountant
Ik wist ook niet dat men er jaren met verlies mee heeft gedraaid. Ik dacht juist dat het een behoorlijk succes was.Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Profiel aanmaken?