Oké in mijn vorige artikel heb ik beschreven dat het erop lijkt dat het Windows Phone OS wat moeite heeft om van de grond te komen. Marketing bureau's hebben nog altijd alle vertouwen in het OS en dichten het de 2e plaats in de smartphone markt toe in 2015. Hoe hebben de directe concullega's het aangepakt om tot de huidige succesverhalen te komen? Ze bouwen allemaal hun eigen hardware……

the_windows_phone.jpg

  Apple draait iOS op zijn eigen iPhone, RIM heeft de Blackberry devices volledig in eigen productie en Google's Android, wat zich in de meest vergelijkbare situatie met Microsoft bevindt, heeft de Nexus serie. De Nexus van Google is de showcase telefoon voor het Android platform. In samenwerking met fabrikanten heeft Google ondertussen vier eigen telefoons gemaakt. 

Als eerste was HTC aan zet met de T-mobile G1 en daarna met de Google Nexus telefoon. Na deze eerste twee toestellen stapte Google over op een andere fabrikant. Samsung heeft de Nexus S gemaakt en ondertussen ook de Galaxy Nexus geïntroduceerd. Niet alle toestellen waren daadwerkelijk een verkoopsucces maar toch geeft Google er een signaal mee af wat het OS allemaal kan.

google_nexus.png

 zune-hd-player.jpgDe vraag is dus eigenlijk waarom Microsoft niet zelf de productie van een Windows Phone in handen heeft genomen? Diverse andere succesvolle producten heeft MIcrosoft ook zelf in productie.

De Xbox is het grootste succes voorbeeld uit Microsoft zijn eigen huis maar ook de Zune Player is redelijk succesvol geweest in het enige land waar deze gelanceerd is. Misschien als de Zune muziek dienst wereldwijd gelanceerd was dat het succes nog groter was geweest en de Zune player nog altijd in productie zou zijn.

Al met al is het dus geen slecht idee om een eigen telefoon te lanceren al is het maar om het OS een jump start te geven. Microsoft heeft natuurlijk een hele hechte samenwerking met Nokia sinds vorig jaar en dus is met een grote mate van zekerheid vast te stellen dat ze een dikke vinger in de pap hebben gehad bij de Lumia series maar een echt eigen toestel wat als showcase zou dienen voor het OS zou een leuke nieuwe stap zijn.

 7289-microsoft-kin.jpgDe laatste keer dat Microsoft zelf toestellen produceerde was met de Kin serie die volledig flopten. Dit was dan ook een daadwerkelijk onbegrijpelijke stap van de software gigant omdat ze nagenoeg tegelijkertijd Windows Phone 7 bekend maakten. Niemand begreep waarom er dan ook een toestel gelanceerd werd met Kin software terwijl Windows Phone 7 het beste OS voor je telefoon moest worden. De grotere vraag is echter waarom Microsoft deze stap ondernomen heeft maar niet zelf een Windows Phone ontworpen heeft? 

Genoeg redenen lijkt mij voor Microsoft om zelf eens achter de ontwerptafel te gaan zitten en The Windows Phone te maken. Wat voor een toestel zou jij het lieftse zien? Wat mis je op de nu reeds gelanceerde Windows Phones? Laat ons weten wat Microsoft in dé Windows Phone zou moeten stoppen om het een succes te maken……

the_windows_phone.jpg
 

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *