Logo
Venster sluiten
InSided MediaBlog


Waarom Microsoft's Bing-team apps voor Windows Phone bouwt

Bij Microsoft zijn de mensen van de 'Online Services Division' onder meer bezig met Bing Search, MSN en Microsoft Advertising. Maar wist je dat ze ook veel applicaties schrijven, onder meer voor Windows Phone en de XBox, die op bovenstaande diensten inhaken?

Het subteam dat zich met het schrijven van de applicaties bezig houdt, heet 'AppEx' (Application Experiences). Ze schrijven niet alleen applicaties zoals we die kennen uit de Microsoft Marketplace, maar ook applicaties die reeds ingebakken zijn in Windows Phone.

Het idee is, dat deze applicaties tappen uit het enorm grote vat wat Bing Search eigenlijk is. De database bevat een schat aan informatie, die alleen middels applicaties relevant gemaakt moet worden aan de gebruiker. Zo is Bing Local Scout - ja, helaas nog steeds niet beschikbaar in Nederland - een dergelijke applicatie: het verbindt Bing Search, Bing Maps en lokale gegevens van je smartphone met elkaar, zodat je op lokaal niveau relevant kunt zoeken.

Bing heeft meer cross-platform apps in de pijplijn, dus ook iOS en Android-gebruikers kunnen binnenkort meer uit die hoek verwachten.

via: CNetGerelateerde artikelen


Microsoft Bing Vision-dienst nu geheel operationeel in Nederland

Microsoft heeft vandaag hun Bing Vision-dienst uitgebreid voor verschillende Europese landen, waaronder Nederland. Met behulp van deze dienst kun je met je Windows Phone barcodes scannen, die direct gelinkt worden aan Microsoft's productenvergelijker Ciao.

De nieuwe 'Live Tile' mogelijkheden van 'Mango' nader bekeken [video]

Er was in onze eerdere berichtgeving al aangestipt dat Live Tiles kunnen 'deeplinken' naar functies in apps na de Mango update, maar het hele Live Tile verhaal gaat nog veel verder dan dat: we zullen eens even doornemen wat de geweldige nieuwe mogelijkheden zijn.Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Profiel aanmaken?