Bij Microsoft zijn de mensen van de 'Online Services Division' onder meer bezig met Bing Search, MSN en Microsoft Advertising. Maar wist je dat ze ook veel applicaties schrijven, onder meer voor Windows Phone en de XBox, die op bovenstaande diensten inhaken?

Het subteam dat zich met het schrijven van de applicaties bezig houdt, heet 'AppEx' (Application Experiences). Ze schrijven niet alleen applicaties zoals we die kennen uit de Microsoft Marketplace, maar ook applicaties die reeds ingebakken zijn in Windows Phone.

Het idee is, dat deze applicaties tappen uit het enorm grote vat wat Bing Search eigenlijk is. De database bevat een schat aan informatie, die alleen middels applicaties relevant gemaakt moet worden aan de gebruiker. Zo is Bing Local Scout – ja, helaas nog steeds niet beschikbaar in Nederland – een dergelijke applicatie: het verbindt Bing Search, Bing Maps en lokale gegevens van je smartphone met elkaar, zodat je op lokaal niveau relevant kunt zoeken.

Bing heeft meer cross-platform apps in de pijplijn, dus ook iOS en Android-gebruikers kunnen binnenkort meer uit die hoek verwachten.

via: CNet

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *